High School Musical 3: Végzősök / High School Musical 3: Senior Year (2008)
2015. március 07. írta: Gaben No.1

High School Musical 3: Végzősök / High School Musical 3: Senior Year (2008)

hsm3.jpgÍme, befejeződött a Wildcats-ek története. Már semmi kedvem felvezető szöveget írni, szóval inkább belecsapnék a lecsóba.

Szóval Troyék egyre csak cseperednek fel. Annyira, hogy már az érettségi előtt állnak, és Troy és Gabriella párosa válaszút előtt áll az egyetemi felvételi miatt. Menjenek/maradjanak? Miközben a drámakör újra musicalt csinál, ami fontosabb, mint a többi.

A trilógia záró darabja már kiszabadult a TV-ről a mozikba, hogy még tetemesebb profitot realizálhasson. Egy biztos, csak a mozikban jelesre vizsgáztak, mert mint a legdrágább HSM film is visszahozta a költségek 10-szeresét. Emlékszem, hogy valami irtózatos reklámkampány állt az egész mögött. Technikai szempontból sikeresen abszolválta a harmadik rész azt, hogy a széria TV-filmes kinézetét lecserélte mozifilmesre. Jobb felbontás/hangok/vágások és még effektek is voltak rendesen. Ami szembeszökő még képtechnikai szempontból, hogy az előzőekhez képest szarrá volt az egész filterezve, aminek most így örültem a második rész túlzott coloringozása után.

hsm31.jpgA dalok végre sokkal változatosabbak voltak, igaz még mindig elég gyengék és egyáltalán nem fülbemászóak egyetlen kivétel talán a Scream, de az a videóklippes megvalósítás miatt működik csak. A zenék igazi érdemei, hogy legalább nem volt monotonabb tőlük a film. Viszont a ruhák valami borzalmasak voltak. A stylist fejében nem tudom mi történhetett, de ezt főképp Lucas Grabeel szenvedte meg, aki olyan folyamatosan olyan ízléstelen rózsaszín és lila kalapokban meg kötött pulcsikban pompázott, hogy attól még egy Brünó is hányingert kapna.

Maga a film kérdésköre, amúgy teljesen érdekes és releváns (mihez kezdjünk magunkkal az életben), de a befejezés erre olyan nyominger és kreativitást nélkülöző választ ad, hogy kár volt az egészet felhozni.  Tehát ez az első HSM film ahol üzenet nélkül marad a néző. Talán a film egyik leggyengébb része a vége. Miután végigszenvedtük a borzalmas színjátszókörös baromságot, kiszolgálják saját nagyságukat és mondhatni maguk előtt hódolnak, egy egyáltalán nem működő, búcsúzkodós befejezéssel.

Kaptunk új karaktereket is (kellettek, mint egy falat kenyér), akik tulajdonképpen a régiek sokkal agyhalottabb és idegesítőbb verziókban. A kosarazás egy cameo szerep erejéig visszatért, és kedves olvasók, most egy hatalmas SPOILER fog következni: több, mint 5 órányi szerelmes hangjegyezés után végre csókolózik Troy és Gabriella. Azt hittem elkezdek tapsolni, hogy végre eljutottak ideáig.

Összegezve erős pozitív lépés a másodiktól, de igazából még mindig nem éri el egy közepes mozi színvonalát.

4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr97184445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása