ComingSoon - 2015. február 12.
2015. február 12. írta: danialves

ComingSoon - 2015. február 12.

A Valentin-napi hétvégét hagyományosan mindig is a romantikus filmek uralták, idén azonban a szado-mazo szex és Matthew Vaughn elvetemült akcióorgiája keríti hatalmába majd a magyar mozikat. Azért nem maradunk tradicionális romantikus vígjáték, illetve (díjszezon lévén) Oscar-jelölt nélkül sem, és ezzel még csak a felhozatal éppen csak felét veséztük ki. Íme a heti premierek:
Matthew Vaughn igen komoly ambíciókkal vágott bele Mark Millar (Kick-Ass) soron következő képregényének adaptációjába, annak ellenére, hogy első látásra nem tűnik többnek egy felturbózott Bond-klónnál. Viszont már az első képsorok (és kritikák) is arról árulkodnak, hogy a rendező ennek ellenére nem vette félvállról a feladatát, és egy pazar akciófilmet kerekített Kingsmanből. Úgyhogy aki nem light pornóra vágyik, amikor moziba megy a hétvégén, annak máris tudok ajánlani egy szórakoztató blockbustert. (danialves)
Vannak rossz filmek, és vannak utánozhatatlanul, izgalmasan rossz filmek. Az Ahol a szivárvány véget ér az utóbbiak közé tartozik, de hogy miért, olvassátok kritikánkat!
A tanzániai albínó kisfiú története még egy érdekes alapfelállás is lenne, de az előzetes alapján Noaz Deshe mintha semmit nem tudott volna kihozni a történetből. Ugyan néhány fesztiválon sikerrel szerepelt, de a nemzetközi hírnév és kritikai méltatás alaposan elkerülte a Fehér árnyékot, ezek után valószínűsítem, okkal. És valljuk be, ebből a koncepcióból mi sem egyszerűbb, mint egy újabb first world guilt filmet összehozni, rengeteg szenvedéssel és minimális értelemmel. Ha mindenáron egy afrikai filmet akarsz látni a héten, lapozz egy kicsit lejjebb. (danialves)
Gyilkolni bűn. Gyerekfejjel is az. A vétkesek elítéltettek, büntetésüket letöltötték. És mi történt velük ezután? Erre keresi ez a alkotás a választ. 1985-ben készült el Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmje, az abban szereplő gyilkosságért elítélt fiatalkorú bűnözők sorsára voltak kíváncsiak az alkotók. Nem könnyű a téma, valódi sorsdrámákat kísérhetünk figyelemmel a játékidőben. Mert a bűnösök is emberek, nekik is vannak érzelmeik, és megbélyegzettként kell élniük az életüket. Megrázó, erős drámát, jó filmet várok (FilmBaráth)

Ha SpongyaBob kerül szóba, akkor a gyomrom automatikusan összerándul. Vannak olyan mesék, amik felnőtt fejjel nézve inkább retro hatást keltenek, mintsem olyat, ami miatt kínosan kellene éreznünk magunkat. Patrikék vízi kalandjait közel nézhetetlennek tartom, ha pedig valamilyen véletlennek köszönhetően odatévedek, akkor képtelen vagyok tíz percnél tovább nézni. Szerencsére nem én vagyok a célközönség, de részvétem minden szülőnek, akinek a gyereke miatt kell ilyen agyzsibbasztó marhaságot néznie másfél órán (!) keresztül. Valamiért az az érzésem, hogy SpongyaBob második mozis színre lépése nem fogja a 2016-os Oscar-on célba venni a legjobb animációs filmnek járó aranyszobrocskát. (Power)
Egy kicsit fáj, de a mamipornó filmváltozata meglepő módon nem lett olyan rossz, mint amennyire démonizálva volt. Vagyis leginkább érdekfeszítő módon tud gyenge lenni. Bővebben kritikánkban.
A csütörtöki premiernap Oscar-jelöltje nem egy nagyszabású produkció, hanem Mauritánia nevezettje a Legjobb idegennyelvű film szekcióba. A mindennapjaik során a dzsihádista hatalomátvétellel küzdő lakók kálváriája nem is lehetne aktuálisabb téma, és az eddig látottakból úgy tűnik, az alkotók nem is nyúltak rosszul a témához. Remélhetőleg az Oscar-nomináció azért nem a témaválasztásnak szólt, hanem a minőségnek, de ha nem is lesz feltétlenül remekmű a Timbuktu, egy érdekes alkotással mindenképpen gazdagabbak lettünk. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr407150311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walter sobchak 2015.02.12. 23:25:39

Most jövök a Kingsmanről, hát elég vegyesek az érzéseim. Azért látszott, hogy ugyanaz a páros (Millar-Vaughn) hozta össze, mint a Kick-Asst. Nekem ez a "vicces, hogy emberek halomra ölik egymást és repkednek a testrészek" nagyon nem jött be, és láthatóan a közönség többi része sem tudott mit kezdeni egy-két eléggé brutális jelenettel. Ja, és nem tudom, lehet, hogy én vagyok sznob, de ez, hogy Samuel L. Jackson pöszén beszél, nekem szintén nem jött be. Igen, két mondatig vicces (pláne úgy, hogy ugyebár Vass Gábor volt a hangja, azaz olyan volt, mintha Nick Fury hülyéskedett volna), de csak addig.

A film többi része viszont nagyon tetszett. Colin Firth-re szinte ráöntötték ezt a szerepet, nekem egyébként mindig jobban tetszett, ha ilyen karaktereket alakít, mint mondjuk a Mr. Darcy féle vonal. És nagyon örültem, hogy Mark Strong végre nem gonoszt játszott, szerintem hozzá is jobban illenek a genyó, de pozitív karakterek, mint amilyen a RocknRollában is volt. A főszereplő srácot még nem láttam semmiben, de jó volt ő is. Csaj szempontból első osztályú volt a film, a Kingsman-es kiscsaj nagyon aranyos volt, a Samuel L. segédjét alakító "penge lábú" csaj (ő azért is tetszett, mert egyszerre volt főhajtás a Bond-filmek halálos csajai, és a mindenféle "szuperprotézisekkel" felszerelt henchmanek felé), és pláne a svéd királykisasszony meg végképp nagyon dögös volt :). Nem akarok spoilerezni, úgyhogy nagyjából ennyi, sajnos a brutális jelenetek miatt nekem csalódás volt a film, de azért nem rossz, szerintem 10/6-ot megér.

Cang 2015.02.13. 09:50:08

Jónak tartom ezt a kínálatot, mert így Valentin napon biztosan nem moziba megyünk!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.02.15. 11:50:36

@Huffnágel Pista: A szektádat légyszi ne reklámozd itt, köszi!
süti beállítások módosítása