ComingSoon - 2015. február 5.
2015. február 03. írta: danialves

ComingSoon - 2015. február 5.

Tulajdonképpen már menetrendszerűnek mondható, hogy a héten két újabb Oscar-jelölttel futhatunk össze, ráadásul ezek egyike egy már nagyon régóta várt remekmű. De nem maradnak konkurencia nélkül, ugyanis versenybe száll még a nézők kegyeiért Susanne Bier legújabb alkotása, a Wachowski-testvérek baljóslatú blockbustere, illetve egy animációs, egy magyar és egy olasz produkció is.
Angelina Jolienak, lehet, hogy inkább hanyagolnia kéne a rendezést, ugyanis az Oscaron szereplő életrajzi filmek közül messze a leggyengébbet hozta össze. Bővebben kritikánkban.

Damien Chazelle elképesztő filmet hozott létre: a Whiplash vibráló atmoszférája, pazar szövegei és alakításai egyenesen 2014 második legjobb filmjévé emelték nálam. Ha csak egy filmet nézel meg a héten (de akár az egész hónapban), akkor az mindenképpen ez a darab legyen, de kritikámban részletesebben is megpróbálok meggyőzni mindenkit.
Őszintén szólva a Csingiling történetek soha nem hoztak különösebben lázba (de úgy érzem, nem is én lennék a célcsoport), viszont az nagy szó, hogy a nagy animációs blockbustereken kívül is létezik olyan alkotás, amelynek előzetese láttán nem éreztem agysejtjeim gyors pusztulását. Úgyhogy ha másért nem, ezért biztosan jó szívvel tudom ajánlani ezt a darabot azoknak, akik a gyerekükkel szeretnének mozizni - sokkal inkább, mint az egy hét múlva érkező Spongyabobot. (danialves)
Az olasz filmeknek szerintem lassan már védjegyük, hogy teljesen semmitmondó előzetesekkel reklámozzák őket, azonban az Esélylesőkre érdemes lesz odafigyelni, ugyanis számos díjat és jelölést begyűjtött már ez a darab, a legkülönbözőbb fesztiválokon és zsűriknél. Tehát a magyar cím ellenére senki ne egy romantikus vígjátékot várjon, hanem valami egészen mást (valószínűleg egy komolyabb drámát) - még ha a promóanyagokból nem is egészen derült ki, mi is lenne ez a valami. (danialves)
A Mátrix-filmekkel elhíresült Wachowski tesók ezúttal egy űroperaszerűséggel térnek vissza, ami első blikkre A negyedik című közepes mozit idézi fel bennem. Egyelőre sok fantáziát nem látok a filmben, bár a legfőbb karaktereket alakító színészek (Mila Cunis és Channing Tatum) neve jelenleg kétségkívül jól cseng a szakmában. Az tuti, hogy nem ez a mozi fogja megrengetni az egyetemes filmművészetet - de a mozinézőket azért még megmozgathatja. A film sikerességén túl még egy kérdés merült fel bennem a trailer megtekintése után: vajon Sean Bean ebben a filmben is meg fog halni? (Werewolfrulez)
Susanne Bier és Anders Thomas Jensen neve onnan lehet ismerős, hogy közük volt szinte az összes dán filmhez, amiről az elmúlt 15 év során hallottál. (A teljesség igénye nélkül: Egy jobb világ, Ádám almái, Gengszterek fogadója, Testvéred feleségét, The Salvation.) Előbbi rendezőként, utóbbi pedig forgatókönyvíróként jegyzi legújabb művüket, amely egy skandináv módra "szívderítő" krimi-dráma, nem mással, mint Nikolaj Coster-Waldauval és Ulrich Thomsennel a főszerepben. Ebből a dán all-star gálából már tényleg csak Mads Mikkelsen hiányzik, de szerintem így sem lesz sok okunk a csalódásra. (danialves)
A héten mutatják be továbbá Az elveszett európai című magyar fikciós dokumentumfilmet Raoul Wallenberg életéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr87120857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása