Százkarátos szerelem / Love Punch (2013)
2014. augusztus 02. írta: FilmBaráth

Százkarátos szerelem / Love Punch (2013)

love punch.jpgNem viselem túl jól, hogy kedvenc James Bond-omon nyomot hagytak az évek, ezért ritkán nézek mostanában készült Pierce Brosnan - fimet, vígjátékot pedig főleg nem. De Emma Thompson jó ok volt arra, hogy legyőzzem az ellenérzéseimet, és adjak egy esélyt ennek az alkotásnak, és milyen jól tettem, mert nagyon jókat nevettem rajta, szórakoztató, bűbájos kis film!

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) régen elváltak, élik a saját magányos életüket, de a gyerekek miatt tartják a kapcsolatot. Egy nem túl szép napon beüt a krach: Richard cégét felvásárolják, és úgy alakulnak az események, hogy elszállnak a megtakarítások, amelyekből a nyugdíjas éveket és a gyerekek iskoláját tervezték finanszírozni. Ebben a helyzetben össze kell fogniuk, és ki kell találniuk valamit. A nagy terv az, hogy megszerzik az anyagi problémákért felelős pénzmogul feleségének gyönyörű és őrülten drága ékszerét. A végrehajtás során nem hétköznapi kalandokba keveredik a középkorú exházaspár...

Ha valaki nekem azt mondja, hogy egyszer betegre fogom nevetni magam azon, hogy kedvenc Bondom gátlások nélkül kifigurázza azt a szerepet, amelynek a hírnevét és az én rokonszenvemet köszönheti, biztosan nem hiszem el. Pedig most pontosan ez történt, őfelsége legszexisebb (na jó, egykor legszexisebb) ügynöke jelen esetben bizony esik-kel a kalandos akciók során, még a volt felesége is jobban vezeti nála az autót, ami közel sem egy Aston Martin. A búvárkodást sem megy neki igazán (naná, nem hagyja ki azt a poént, hogy megjegyezze, már öregszik), és hát az akciójelenetekben sem jeleskedik. Igazából akkor estem le a székről a nevetéstől, amikor látványosan berezelt attól, hogy elsült mellette egy pisztoly (csúcspoén, amikor a legendás Bond mozdulattal pózol a kis lövőalkalmatossággal). Nagyon szórakoztató kis film, becsülöm Brosnan-ben, hogy ilyen bátran leszámolt a saját mítoszával.

A fentiekből is látszik, hogy elsőrangúan kivitelezett helyzet és jellemkomikumok sora jellemzi a filmet, amely nem lép túl egy közepes romantikus vígjáték színvonalán, nem akarja megváltani a világot, csak szórakoztatni akar, de azt nagyon jól teszi. Egy középkorú egykori házaspár újra egymásra találásának lehetünk a szemtanúi, akik kilépve a komfortzónájukból hihetetlen kalandokba keverednek (Pierce Brosnan, mint texasi cowboy, Emma Thompson, mint ultradögös oldalbordája, elmondhatatlan, ezt látni kell!). Nincsenek látványos akciók, sőt igencsak balul sülnek el a nem túl harcedzett pár ez irányú próbálkozásai (James Bond nincs formában, ez van), viszont vannak szívmelengető jelenetek, kiváló színészi alakítások, ez egy szívet melengetően kedves film, amelyen nagyon jól lehet szórakozni. Kár, hogy a poénok érdekében feláldozták a történetet, ami így eléggé káoszos lett, és a karakterek is eléggé felszínesek lettek, de a színészi játék miatt ezek a hiányosságok nem túlságosan zavaróak.

Nagyon könnyű megkedvelni a főszereplőket, bár kicsit nehezen indulnak be az események, de amint az expár elindul a gyémántvadászatra, nincs idő unalomra, mindig történik valamilyen, ha nem is váratlan fordulat, és mindeközben még jellemfejlődésre is van mód. A jól kidolgozott jelenetek, a kiváló operatőri munka és a játékot láthatóan élvező, felszabadultan komédiázó színészek miatt konstans nevetőgörcs közepette tekinthetjük meg ezt a bájos kis gyöngyszemet, amit kár lenne kihagyni az életünkből. 

love punch 2.jpgPierce Brosnan-ból én nem néztem volna ki, hogy ilyen jól tud működni egy vígjátékban, és tényleg hihetetlen, hogy mennyire viccet tud űzni James Bondból, úgy hogy közben mégsem lesz nevetséges. Emma Thompson kiváló komika, most is stabilan hozza a tőle elvárható szintet. Timothy Spall és Celia Imrie nem sztár, "csak" kiváló karakterszínész, akik ismét bizonyítják azt az alapvetést, hogy a brit színészképzésnek nincs párja. Louise Bourgoin szép, a többiek felejthetőek.

Joel Hopkins nagyon szerethető, szórakoztató vígjátékot tett le az asztalra, jó nézni, istenien lehet rajta szórakozni, Bond-fanoknak főleg, mert tele van bennfentes poénokkal, amelyek azok számára is rengeteg vicces tartalmat hordoznak, akiket hidegen hagynak őfelsége legszexisebb ügynökének kalandjai. Tökéletes kikapcsolódást nyújtó, meglepően jó kis film

Bájosan felejthető vígjáték, Pierce Brosnan és Emma Thompson jutalomjátékával, egyszer látni kell!

7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr756567433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása