Filmhír - Új tendencia a filmvilágban
2014. április 01. írta: danialves

Filmhír - Új tendencia a filmvilágban

A nyugati világ elöregedő társadalmában egyre több vállalat fedezi fel magának az idősek piaci szegmensét. Úgy néz ki, ez most nem lesz másként a filmstúdióknál sem, akik szintén igyekeznek majd bevonzani ezt a korcsoportot a mozikba. Az USA-ban már nagy sikerrel futó a YA (Young Adult) alkotások eredményein felbuzdulva a NEYN (Naive Eighty-Year-old Novel) stílusú filmek kezdenek új divattá válni. Arról nem is beszélve, hogy a fiataloknak szánt művekkel ellentétben ezek az alkotások kritikai szempontból is sikeresek tudnak lenni, elég csak az olyan filmekre gondolni, mint az Amour vagy a Nebraska. De persze velük még nem fejeződik be a sor, szóval nézzük, mivel készülnek nagyszüleinknek a filmesek a következő években:

Children of Men 2
A történet az első rész után 40 évvel veszi fel a fonalat. Egy gyerek sajnos nem volt elég a repopulációhoz, így az egész emberiség nagyon öreg és a kihalás szélén áll. A filmben nagyon sok minden nem fog történni, mivel mindenki izületi betegségekkel küzd és túlságosan szenilis ahhoz, hogy forradalmat robbantson ki. A produkció fénypontja egy 15 perces vágatlan jelenet arról, ahogyan a főszereplő haldoklik.

[Cím nélküli Benjamin Button prequel]
A nagy remake-, folytatás és előzménycsinálásból David Fincher klasszikusa sem maradhatott ki, így aztán hősünk korai évei is megfilmesítésre kerülnek, amikor még nagyon öreg volt. (Vagy éppen nagyon fiatal, nézőpont kérdése, de érthető módon előbbit reklámozzák majd.) Brad Pitt nem vállalta a filmet, de állítólag már felkérték már Michael Cerát és Chloe Grace-Moretz-et a két főszerepre, aztán majd a CGI úgyis elvégzi a dolgát.

ápr1-3.jpg

Száll a kakukk fészkére remake
Milos Forman klasszikusának remake-je egy idősek otthonában fog játszódni, ahol a renitens MacMurphy a gonosz és szigorú főáplolóval folytat egyre komolyabb harcot. A főszerepre máris sikerült megnyerni Jack Nicholsont, aki szerencsére eleget öregedett ahhoz, hogy újra eljátssza a karaktert, és természetesen Louise Fletcher is visszatér majd. Milos Forman nem vállalta a munkát, de állítólag José Padilhát már megkörnyékezte a stúdió, azzal a feltétellel, hogy csak PG-13 jeleneteket forgat majd.

Vénnek való vidék

Egy karibi sziget lakóparkjában, amelyet speciálisan idősek számára hoztak létre, az egyik ott lakó talál kétmillió dollárt. Aztán rájön, hogy ő vette ki aznap reggel a bankból a pénzt, csak elfelejtette. Ennek ellenére minden szereplő meghal a film végére - végelgyengülésben.

Amerikai szerelempatak
Sós Ágnes dokumentumfilmjének sikerén felbuzdulva egy amerikai stúdió már is megvette a remake jogait. Természetesen a producerek inkább egy R-kategóriás verzióban gondolkodnak, rengeteg pikáns jelenettel. Azt beszélik, hogy a főszerepre Charlie Sheen-t kérik majd fel, és szerintem afelől sem lehet kétségünk, hogy a film során valamikor majd megdugnak egy pitét. Vagy egy szerelempatakot. Akármi is legyen az.

Alkony
Egy 120 éves bácsi megrázó története, aki annyira szenilis, hogy vámpírnak képzeli magát, annyira pedofil, hogy tinilányokra nyomul, és annyira rasszista, hogy folyamatosan beleköt a helyi indiánokba, akiket vérfarkasnak képzel. Egy nagy sikerű regénysorozat alapján.

Oldboy
A Marvel-univerzum legújabb szuperhőse is azt jelzi, hogy már a képregények piacán is számítanak az idősebb vevőkre. Kevin Feige azt tervezi, hogy miután megkapta a saját eredettörténetét, Oldboy hamarosan a Bosszúállóknak is része lehet. A karakter a nevéhez híven nagyon öreg lesz, a szuperképessége pedig az, hogy brutális agyonver kalapáccsal tetszőleges mennyiségű embert.

Az izgalmasabb koncepciókat letudva jöjjön néhány nagyon gáz elképzelés, ami nem tudom, hogy egyáltalán hogy talált finanszírozóra, de ha meg is jelennek, biztosan nem fognak senkit érdekelni, nem hogy még komoly rajongótáborra tegyenek szert:

[Másnaposok remake idősekkel]
Gyakorlatilag eljátszatják a Másnaposok sztoriját öregekkel. A hírek szerint már sikerült olyan sztárokat is megnyerniük, mint Morgan Freeman vagy Robert de Niro.ápr1_1.jpg

[Cím nélküli kémfilm]
Egy rakás nyugdíjas kém a nyugdíjazás után visszatér, hogy rendet tegyenek. Állítólag Bruce Willis ebben is szerepelni fog, de ha minden igaz, John Malkovich-ot és Helen Mirrent is megnyerték már.ápr1-1.jpg

[Cím nélküli akciófilm]
Erről a koncepcióról csak annyit tudni, hogy összetrombitálnak egy rakás kiöregedett akciósztárt, mint például Sylvester Stallone vagy Bruce Willis, jó esetben még valami történetet is írnak nekik. Ráadásul rögtön egy trilógia tervével vágtak bele, bár amennyire szarul hangzik ez a koncepció, az is csoda lesz, ha egyre is kíváncsi lesz valaki.ápr1-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr775884343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.04.01. 16:00:04

Pedig én úgy tudtam, hogy a Benjamin Buttonból második részt csinálnak, amiben újra megszületik, de most fiatalon és aztán megöregszik az idő múlásával. "Benjamin Button nem annyira különös élete" címmel.

Dr_utcai_arcos 2014.04.02. 19:52:54

Jéézus...ezekre valaki ad ki pénzt???
süti beállítások módosítása