2014 Comingsoon : Negyedik rész - A baljóslatúak
2014. január 12. írta: FroG

2014 Comingsoon : Negyedik rész - A baljóslatúak

A kisebb és nagyobb filmeket felsoroló listáink után elérkeztünk a fináléhoz, amelyben 10 olyan filmről lesz szó, amelyek általam ilyen-olyan körülmények miatt nem tartoznak a várt alkotások közé, sőt, irtózom a megtekintésüktől. Mint ahogy megszokhattátok korábbról, most is szeretnék szolgálni egy-két információval az alább olvasható sorokról. Először is, a listát most csak, és kizárólag én (FroG) írtam , szóval a virtuális fejlövéseket az én halántékomra tessék irányítani. Másrészt, a lent olvasható filmek mindegyikénél próbáltam megindokolni, számomra miért tűnnek rossznak, vagy miért tartom nem megfelelőnek azt, hogy a vásznakra „katapultálnak”. Mindenesetre nem csűröm-csavarom tovább a szót, lássuk a listát!

A nimfomániás 1.-2. rész

(Előzetes)

nympho.png

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: Január 16. és Február 6.

Lars von Trier soha nem tartalmazott a kedvenc rendezőim közé, sőt, egyenesen irtózom a műveitől. Ennek két igencsak nyomós oka van: egyrészt, nem bírom a dán rendező habitusát, személyiségének stílusát és megnyilvánulásait , másrészt az eddig általam látott filmjei közül (Dogville, Melancholia, Táncos a sötétben, Antikrisztus) egyik sem tudott meggyőzni arról, hogy mesterművel van dolgom. Nyilván ez irónia nélkül az én hibám, de nem hiszem hogy Trier stílusához való viszonyomon pont a Nimfomániás változtatna.

Need for Speed

(Előzetes)

nfs.png

Amerikai premierdátum: Március 14. | Magyar premierdátum: Március 13.

A Need for Speed előzetesének megtekintése után csalódottan fogtam a fejem. Nem mondható hogy vártam az alkotást, de a befutott trailerek alapján a film inkább egy erőltetett, állaza (már ha van ilyen szó) és gagyiparádé lesz, mintsem vérbeli akciómozi, vagy agyeldobós szórakozás. Azért reménykedjünk benne, hogy mégis meglepetést okoz az alkotás.. valahogy én nem bízom ebben.

Téli mese / Winter's Tale

(Előzetes)

 wint.png

Amerikai premierdátum: Február 14. | Magyar premierdátum: Február 13.

Mit mondhatnék egy olyan filmről, amelynek az előzetese is belefulladt az önmaga által gerjesztett nyáltengerbe? Szerintem az év leggiccsesebb és legromantikusabbnak szánt alkotása lesz a Téli mese, amely azt is elérte, hogy -az előzetes alapján- Colin Farrell teljes idiótán alakítva mozogjon a vásznon.. rég volt már az In Bruges…

Herkules legendája / The Legend of Hercules

(Előzetes)

hercu.png

Amerikai premierdátum: Január 10. | Magyar premierdátum: Január 30.

Az előzetes alapján a Herkules legendája azon filmek sorát erősíti, amely buta történetükkel, stílusosnak szánt de rosszul vágott harcaikkal és látványvilágukkal több órányi fejfájásra kárhoztatják azt, aki betéved rájuk a mozi terembe. A trailernél csak az IMDb (4,1) és a RottenTomatoes (2%) adatai beszédesebbek, azt hiszem már januárban megvan az év leggyengébb alkotása díjra az egyik potenciális jelölt.

Teenage Mutant Ninja Turtles

 Amerikai premierdátum: Augusztus 8. | Magyar premierdátum: Augusztus 28.

Sajnos úgy tűnik, Hollywood szinte mindent tönkretesz, amely gyermekkorunkban még értéket képviselt. Most a Tini Ninja Teknőcök van soron , amelyből bár készült egy –szerintem- ultragyenge 2007-es adaptáció, Jonathan Liebesman tolmácsolásában most újabb „remekművet” üdvözölhetünk. Tudom, nem szabad ilyen korán leírni egy filmet, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebből a receptből egy jó alkotás süljön ki. Remélem meglepnek a készítők.

Transformers : Age of Extinction

transf..png

Amerikai premierdátum: Június 27. | Magyar premierdátum: Június 26.

Bár a TF-filmeket sosem utáltam, sőt egész jól elszórakoztam rajtuk, a negyedik felvonás már erősen rókabőr szagúnak érződik, távolról is. Mark Wahlberg és pletykált óriásbüdzsé ide vagy oda, kizártnak tartom hogy Michael Bay most is egy amolyan elfogadható filmet rakjon le az asztalra.. szerintem inkább még az előző filmektől is megalománabb és pátoszosabb darabot várhatunk.

Grudge Match

(Előzetes)

grudge.png

Amerikai premierdátum: 2013. December 25.| Magyar premierdátum: Március 27.

Őszintén szólva nagyon rossz érzéssel várom Stallone és De Niro boxcsatáját. Az előzetesek alapján ugyanis inkább erőltetett és oldalböködős kikacsintásokkal telített darab lesz, mintsem egy valóban szórakoztató, nosztalgikus és vicces vígjáték, amely az IGAZI retrora épít és nem a bohóckodásra.

Pompeji / Pompeii

(Előzetes)

pomp.png

Amerikai premierdátum: Február 21.| Magyar premierdátum: Február 20.

Paul W. S. Anderson a legutáltabb rendezők között foglalja el méltó helyét az én szubjektív listámon. A brit rendező ugyanis mindent elkövetett, hogy a kritikai visszhang őt ócsárolja az elbaltázott Kaptár-filmek után, ezen felül pedig az utóbbi évek termésében csak a szintén rosszul sikerült Három testőrrel és az egyszer bőven nézhető, de nem túl maradandó Halálfutammal foglalt helyet. A Pompeji-ben most egy „akció-drámaként” megcímkézett filmmel bombázza a nézőket, az előjelek alapján szintén fárasztó formában. Bár Milla Jovovich most nem kapott szerepet.

300: Egy birodalom hajnala / 300: Rise Of An Empire

(Előzetes)

300.png

Amerikai premierdátum: Március 7.| Magyar premierdátum: Március 6.

A 300 folytatásától a többiekkel ellentétben nem várok rossz filmélményt, csupán úgy érzem, amit anno az első felvonás produkált, azt a második már nem fogja megugrani. Ez alapjában véve nem is lenne gond, de attól tartok hogy ismét visszaköszönnek az előd stílusjegyei (ez az előzetesből tisztán kivehető) és a megváltozott stáb nem hoz új színt a produkció palettájába. Azért azt hiszem, itt garantálható a szórakoztató filmélmény, de én ettől sokkal többet várnék ettől az alkotástól.

Én, Frankenstein / I, Frankenstein

(Előzetes)

franki.png

Amerikai premierdátum: Január 24.| Magyar premierdátum: Január 23.

Az Én, Frankenstein-t finoman szólva sem a bíztató körülmények lengik körül: a filmet az a Stuart Beattie rendezte, aki eddig csak közepes és rossz forgatókönyveket tett le az asztalra, a film előzetese pedig vészjóslóan hasonlít A pap című, rendkívül unalmas produkcióra. Ettől függetlenül még lehet szórakoztató az alkotás, de sokkal inkább egy üres látványfilmet „várok”, mintsem egy vérbeli szórakoztató zúzdát.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr235753198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.12. 00:05:38

TMNT

"amelyből bár készült egy –szerintem- ultragyenge 2007-es adaptáció"

90-es években volt több is. Az első rész ráadásul hatalmas királyság.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.12. 00:18:26

Ugye tudod, hogy ezek után kötelező megnézned mindegyiket és írni róluk? :P
Amúgy A nimfonál korrektek voltak, hogy brutálisan megvágták meg kettőbe szedték, így legalább 5,5 óra helyett elég kettőt végigszenvedni annak, aki rosszul méri fel a helyzetet. Kíváncsi leszek, hogy a második rész bevételi adatai hogy fognak alakulni az elsőhöz képest. :D

Need for Speed meg tényleg nem bizalomgerjesztő, de én őszintén hiszek benne, hogy ez az a film lesz, ami a F&F 6 nem tudott lenni.

Ahol nálam még kilengett a gagyi-mérő a hypeolt filmek közül, az a Twilight-koppintás Éhezők viadala-koppintás Divergent (+ az ezt koppintó Maze Runner), az egyházi propagandafilm Heaven Is For Real, meg az Expendables 3. Ja meg lesz októberben Paranormal Activity 5 is. :D

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.12. 00:21:20

Trier még mindig egy zseniális rendezőnek számít, és bár a Nimfomániás tényleg nem tűnik az előzetes infók, kritikák alapján olyan nagy dobásnak, szerintem nem kell túlzottan félni tőle.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.12. 08:47:10

nah ezek közül majdnem mindnél megvárom még az hbo leadja. :S

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.12. 14:17:26

Nos, a Téli mese fullgiccses, "azonnal vedd elő a zsebkendődet" filmnek ígérkezik és mivel Goldsman nem gyakorlott rendező, ezért tuti belefut a csapdákba. A nimfomániás meg nem érdekel, Lars von Trier világa nem tetszik:D

A felsoroltak egyikét sem érzem úgy, hogy le fog nyűgözni, szóval egyet is értek a listával. Ugyanakkor hiszem, hogy Bay azért tanul a hibáiból és a Transformers 4 jó lesz, az Én Frankenstein és a Pompeji pedig szórakoztató popcornfilmek lehetnek.

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.12. 22:37:07

"Ugyanakkor hiszem, hogy Bay azért tanul a hibáiból és a Transformers 4 jó lesz..."

Jaj de szép lenne. :D Elmorzsolnánk pár könnycseppet.
süti beállítások módosítása