2014 Comingsoon : Második rész - A kicsik 2/2
2014. január 07. írta: FroG

2014 Comingsoon : Második rész - A kicsik 2/2

Az előző listát folytatva, most további 10 olyan idén debütáló filmmel foglalkozunk, amelyek vagy nem kaptak óriási visszhangot, vagy a megjelent vélemények alapján rajtunk kívül nem igazán várja őket senki. Lássuk a medvét!

The Judgecomingsoon1_4.jpg

Amerikai premierdátum: Október 10. | Magyar premierdátum: -

Azt hiszem különösebb rizikó nélkül kijelenthetem, hogy Robert Downey Jr. neve manapság garancia lehet egy nagyszerű filmélményre; Hollywood aktuális fenegyereke sikerének köszönhetően tényleg csak olyan produkcióba vág bele, amely szerinte sikeres lehet. Downey Jr. a The Judgeban újra a drámai vizekre evez, mindezt olyan rangos „játszótársakkal”, mint Melissa Leo, Robert Duvall, Vera Farmiga és Vincent D’Onofrio. David Dobkin rendező (Testcsere, Ünneprontók ünnepe) azért pici borúlátásra ad okot. FroG – 70% (danialves - 60%)

Gone Girlcomingsoon2_4.jpg

Amerikai premierdátum: Október 3. | Magyar premierdátum: -

David Fincher újra krimi-thrillert rendez! Kaptam fel a fejem a cikk láttán, amelyben megerősítették, hogy Ben Afflecket (aki amúgy főszereplő lesz az alkotásban) a jó öreg krimiguru váltja a Gillian Flynn által írt sikerkönyv adaptációjának direktori székében. Azt hiszem olyan referenciával, mint a Hetedik, a Zodiákus vagy a 2011-es Tetovált lány, nem kell aggódnunk a film minősége miatt. FroG – 80% (danialves- 75%)

Jane Got A Guncomingsoon3_5.jpg

Amerikai premierdátum: Augusztus 29. | Magyar premierdátum: -

Ez a western nem kevés hányattatáson esett át azóta, hogy Brian Duffield szkriptje felkerült a 2011 Black List-re. (Ez az a lista, ahol minden évben összegyűjtik a legjobb, a stúdiók által figyelmen kívül hagyott forgatókönyveket.) A rendezőváltáson és szinte az összes karakter esetében színészcseréken átesett film végül a Warriort jegyző Gavin O'Connor kezében készülhet el, többek között Natalie Portman és Ewan McGregor főszereplésével. danialves - 80% (FroG – 60%)

The Equalizercomingsoon4_4.jpg

Amerikai premierdátum: Szeptember 26. | Magyar premierdátum: -

Antoine Fuqua tv-sorozatot remake-el, amelyben Denzel Washington lelkiismeret-furdalásból nehéz helyzetben lévő emberek problémáit fogja megoldani. Természetesen már a nevekből látható, hogy giccses dráma helyett ezt inkább akciófilmes formában képzelik el ezt, mindenesetre az alapötletben van elég kraft ahhoz, hogy egy érdekes film születhessen belőle. De ha esetleg nem is a különlegessége vagy a mély gondolatai miatt szeretjük majd meg ezt a darabot, egy stílusos akció-thrillerre remélhetőleg futja ettől a stábtól.   danialves - 75% (FroG – 75%)

Child 44
comingsoon5_2.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

A Prometheus kapcsán annyit élcelődött mindenki Logan Marshall-Green és Tom Hardy hasonlóságán, hogy Ridley Scott következő filmjébe tényleg Hardyt válogatta be Noomi Rapace mellé. Scott ugyan végül csak producerként vesz részt a munkálatokban, és átadta a stafétát Daniel Espinosának (Safe House), azonban a sztálinista Szovjetunióban játszódó krimi a nagy nevű rendező nélkül is kellő érdekességgel kecsegtet. (Én személy szerint egy ehhez hasonló alkotást sem tudnék mondani.) danialves – 75% (FroG – 60%)

Before I Go To Sleepcomingsoon6_1.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Az 50 első randit ezúttal megnézhetjük a nő szemszögéből, keresztezve a Memento alapötletével. Nagyjából így lehetne jellemezni ezt a történetet, amely egy 2011-es bestseller alapján készül, de természetesen hangulatilag inkább Christopher Nolan művéhez fog közelebb állni. Producerként Ridley Scott itt is közreműködik, a főszereplőket pedig az igen erős Nicole Kidman - Colin Firth - Mark Strong hármas adja. Talán ez egy olyan thriller lesz, amit már nagyon régóta várok. danialves - 90% (FroG – 80%)

Animal Rescuecomingsoon7.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Tom Hardyból és Noomi Rapace-ból sosem elég, ugyanis ők vezetik ennek a filmnek is a színészgárdáját. Húzónévből pedig rajtuk kívül is van bőven: a forgatókönyvet Dennis Lehane, a Titokzatos folyó és a Viharsziget írója jegyzi (bár Cormac McCarthynál azért láthattuk, hogy jó íróból nem mindig lesz jó forgatókönyvíró), a rendezést a Bikanyakkal befutott Michael R. Roskam kapta meg, és ebben a műben láthatjuk James Gandolfinit utoljára. Engem meggyőzött. danialves - 80% (FroG - 65%)

Hornscomnigsoon8.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Joe Hill szabadszájú és rendkívül szórakoztató, Szarvak című műve adja az alapot Alexandre Aja új rendezéséhez, a Hornshoz, amelyben a szarvakat növesztett Ig (Daniel Radcliffe) próbálja megkeresni barátnője brutális gyilkosát. A könyv az egyik kedvenc művem az utóbbi évekből, ezért is remélem , hogy Aja jó szokásához híven az utolsó minőségi cseppeket is kifacsarja a forgatókönyvből, és végre láthatunk egy tökös, véres és szórakoztató horror-thrillert, morbid humorral. FroG – 85% (danialves- 65%)

Calvary

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: - | Brit premierdátum: 2014. Áprilisa

A McDonagh-név lassan egybeforr a minőségi fekete humorral, legyen szó Martinról (Erőszakik, A hét pszichopata) vagy tesójáról, John Michaelről (Guardista). Ezúttal a „rutintalanabb” fivér küld egy filmet a mozikba; John Michael újra Brandon Gleesonnal filmez, de az előzetes tónusa inkább tűnik egy helyenként poénos drámának, mintsem egy amolyan mcdonagh-i morbid-komédiának. Meglátjuk mi sül ki belőle! FroG – 80% (danialves- 70%)

God’s Pocketcomingsoon9.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

A God’s Pocketről eddig nem túl sok mindent tudni, de bizakodásra adhat okot a tény, miszerint a mindig zseniális Phillip Seymour Hoffman játssza a főszerepet a produktumban. Színésztársai olyan nevek lesznek, mint Richard Jenkins, Christina Hendricks, vagy a személyes kedvenceim között helyet foglaló John Turturro. A rendező az eddig leginkább csak színészként „alkalmazott” John Slattery. FroG – 70% (danialves- 50%)

Maradjatok velünk a továbbiakban is, hiszen holnapután 15 általunk várt blockbustert vesézünk ki. Addig is pedig jöhetnek a címek és imdb-linkek, hogy mi olyan alulhype-olt, hogy még a mi tekintetünk is elsiklott fölötte.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr445733523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.07. 14:05:49

Ez a Joe Hill a Stephen King fia Joe Hill?

Akkor szokásos módon a filmjeidhez:
- The Judge: Vígjátékos rendező drámánál elég necces.
- Gone Girl: Fincher még egy rossz filmet is meg tud jól rendezni, remélem most végre kap egy érdekes forgatókönyvet is
- Horns: Kicsit B-horror szaga van a dolognak, mindenesetre legalább érdekesnek tűnik
- Calvary: Guardista még pótlásra vár, de ha John Michael csak feleannyira tehetséges, mint a tesója, akkor tetszeni fog.
- God's Pocket: Még mindig fogalmam sincs, mi ez a film. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 19:00:48

ezek közül a horns, meg a gone girl tuti nézős, és valószínűleg moziban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.11. 20:37:03

Elhamarkodottan a bevezetés. Mi az, hogy nem kaptak nagy visszhangot?:) Azért, mert még túl messze van a bemutató. Higgyétek el, hogy a Gone Girl-t rogyásig fogják reklámozni. A Jane Got a Gunról meg rohadt sokat cikkeztek, amikor a rendező nem jelent meg a forgatáson ment a huzavona, színészek leléptek, újak jöttek. Volt rendesen szó róla.

A felsoroltak közül szerintem max az utolsó kettőnek lesz visszafogott marketingje.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.11. 21:02:11

@koimbra: Ki beszél itt a lesz-ről? A jelenlegi állapotot tükrözi a lista, mivel mi sem vagyunk jövőbelátók. De egyébként egy január elején megjelenő listán szerintem evidens, hogy mit akar jelenteni. Vagyis eddig azt hittem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.11. 21:21:22

@FroG: Márpedig a lényeg itt a lesz és nem is kell jóst játszani, szerintem simán kikövetkeztethető. Hiába van január botorság feltételezni azt, hogy a The Judge csak titeket érdekel, illetve hogy nem fog kapni visszhangot. Egy Robert Downey Jr. film szépen meglesz támogatva, akárcsak egy Denzel Washington főszereplésével készült film. Nekem alapvetően nem a listával van a bajom, hogy az első pár mondattal. Nem is értem:) De akkor legyen ez az én bajom.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.11. 21:24:45

@koimbra: Szerintem ott jelen időben írok, és a lista is ilyen szellemben készült. Rengeteg "évváró" lista született, és ezek egyiken sem voltak rajta, ezért tettem őket ide. Szóval értem amit mondasz, de én a jelenlegi állapotokról beszélek :).
süti beállítások módosítása