ComingSoon - Trailerdömping
2013. december 13. írta: danialves

ComingSoon - Trailerdömping

Úgy néz ki, a marketingesek valamiért nagyon szeretik az év ezen időszakát, legalábbis erről tanúskodik, hogy szinte az összes jövőre érkező szuperprodukció előzetesét mostanában jelentették meg. (És még várunk a jövő héten érkező Dawn of the Planet of the Apes, illetve A hobbit előtt debütáló, de internetre fel nem töltött Interstellar előzetesre.) Ez lassacskán olyannyira törvényszerűség lesz, hogy tavaly pontosan ugyanezen a napon jelentettem meg egy hasonló témájú posztot (amelyben szintén volt Tom Cruise és kaiju-k), és most is ígéretes koncepciókról számolhatok be.  De nézzük, mire indulhatott be a nyáltermelésünk az elmúlt napokban.

(Ha esetleg időközben valahogy felkerül a netre az Interstellar előzetese, belerakom utólag a posztba. UPDATE: ez meg is történt.)

Jupiter Ascending

Wachowskiék szerencsés emberek, azok után, hogy (teljesen érdemtelenül) megbuktak a Felhőatlasszal, lazán kaptak újabb százmilliókat, hogy ismét egy nagyszabású sci-fit forgathassanak. Amelyben egyelőre úgy tűnik, hogy a Mátrixot, illetve az említett Felhőatlasz egyik történetszálát kívánják újrahasznosítani, illetve a Tatum-Kunis főszereplőpáros is inkább illik valami tucat romkomba, mint ide. De nem a Wachowski-testvérekről lenne szó, ha nem kecsegtetnének egy bitang jó és látványos akció-sci-fi ígéretével.

The Edge of Tomorrow

Tom Cruise, miután minden nap sikeresen meghal az idegenek elleni küzdelemben, újrakezdi a napot, mintha mi sem történt volna. Úgy néz ki, mindenki kedvenc szcientológus színésze szereti az olyan koncepciókat, amelyek minden eredetiségük ellenére látványosan nyúlnak máshonnan. Ennek ellenére Doug Liman rendezőtől mindig számíthatunk egy jó akciófilmre, és az előzetesnek kifejezetten egyedi hangulatot kölcsönöz, hogy az idegeninváziót nem nagyszabású rombolás-pornóval, hanem sokkal inkább akcióorientáltabb megoldásokkal jeleníti meg.

Godzilla

 A japán eredetű óriásszörny-fétis az 1998-as első próbálkozás és az idei Pacific Rim után újabb filmes feldolgozást kapott az USA-ban. Ezúttal azonban a katasztrófafilmeket (és filmkatasztrófákat) futószalagon gyártó Emmerich helyett Gareth Edwards kapta meg a lehetőséget, aki már a Monsters-ben is megmutatta, hogy kicsit más elképzelései vannak az óriásszörnyekről és a világvégéről, mint mindenki másnak. Az előzetes pedig még egy lapáttal rá is tesz erre, ahogyan a nagyszabású moneyshotok helyett inkább homályos képekkel fokozza a feszültséget és teremt hangulatot.

Interstellar

Ahogy az várható volt, szűk egy évvel a premier előtt Christopher Nolan még nem sok mindent tud mutatni a filmjéből, úgyhogy inkább egy hangzatos monológot és archív felvételeket hozott nekünk az űrkorszak hajnaláról. Féreglyukak és science-fiction sehol, ellenben van nekünk kukoricatáblák között autózó McConaughey és egy rakétakilövés. Bár azt hiszem, ha csak kiírják azt, hogy "from Christopher Nolan", az pont ugyanilyen jó teaser lett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr805687145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.13. 18:04:25

legalább 2őt tuti, hogy moziban nézek meg ezek közül!
süti beállítások módosítása