ComingSoon - Mozifilmek júniusban
2013. május 31. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek júniusban

Hamarosan beköszönt a nyár, ez pedig a filmek szempontjából azt jelenti, hogy teljes gőzzel fog már júniusban is tombolni a blockbuster-szezon. Minden hétre kapunk majd egy nagy szabású produkciót, azonban szerencsére ezzel párhuzamosan egy-egy igen jónak ígérkező alkotást is láthatunk az adott héten. Egyszóval jön a renoméját helyreállítani kívánó Shyamalan, a sokoldalú Danny Boyle, Zack Snyder és Christopher Nolan Supermanje, valamint egy régóta várt Pixar-folytatás - előzmény.

Június 6.

trance.jpg

A Föld után:  Az emberiség ezer évvel ezelőtt elmenekült a lakhatatlan Földről, és új otthonra talált egy másik bolygón. De egy apa és egy fia visszasodródik a pusztasággá vált vidékre. Cypher Raige parancsnok (Will Smith) és fia (Jaden Smith) csak egy családi kirándulást terveztek kettesben, de egy túlélőtúra közepébe csöppentek. Ítélet:  A Smith família összes tagja hidegen hagy, ez nekem kimarad (FilmBaráth)
Disney, Shyamalan, és a világ egyik legtúlértékeltebb színészpárosa. Avagy minden adott, hogy ebből a témából ne tudják kihozni a maximumot. (danialves)

Transz: Adva vagyon egy aukciósház alkalmazottja, Simon (James McAvoy), aki megunja a jófiúságot, és úgy dönt, hogy ő bizony most festményt fog lopni. A gondolatot tett követi, azonban sajnos nem emlékszik semmire, főleg arra nem, hogy hová is rejtette el az ellopott festményt. Márpedig erre nagyon kíváncsi bűntársa (Vincent Cassel) is, ezért miután erőszakkal nem mennek semmire, egy hipnózissal foglalkozó pszichológushoz (Rosario Dawson) fordulnak segítségért. Ítélet: tuti megnézős, a történet sem mindennapi, és  Danny Boyle neve garancia a minőségre, és akkor Vincent Casselről és James McAvoyról még nem is beszéltem..(FilmBaráth)
Danny Boyle már sok műfajban kipróbálta magát, de csalódást még egyszer sem okozott. Várom. (danialves)

 

Június 13.

Now-You-See-Me.jpg

A.C.A.B. - Minden zsaru rohadék: Erről már kritikánk is van.

A kolónia: 2045-ben járunk. Az emberiség a Föld alá kényszerült, ahol elszigetelt kolóniákban él. A Hetes számú kolónia vezetője (Lawrence Fishburne) a túlélés érdekében elindul a nagyon messze fekvő Ötös számú kolóniához. Az út nem egyszerű, tele van akadályokkal. Ítélet: tucatalkotásnak tűnik, kihagyom (FilmBaráth)
Az ötlet akármennyire is érdekelne, a megvalósítás már annyira fájdalmas B-filmes, hogy pénzt nem adnék érte. (danialves)

Gyakornokok: A középkorúként Google-gyakornoknak álló Owen Wilson - Vince Vaughn páros filmje már a két egyre inkább kifulladó színész mellett is sok sebből vérzik. A generációs különbségekből adódó vicceket a 21 Jump Street már elsütötte tavaly, az indiai akcentuson való viccelődés pedig az inkorrektsége és humortalansága mellett rögtön áldozatul fog esni a magyar szinkronnak. Ettől függetlenül az utóbbi évek vígjáték-felhozatalát elnézve relatíve még egy igazán szórakoztató komédiát is láthatunk. Ítélet: Nem zárkózom el tőle, de moziba biztos nem mennék el rá. (danialves).
Szerintem kimarad az életemből(FilmBaráth)

Szemfényvesztők: A világ legjobb illuzionistái látványosan kirabolnak egy bankot, az FBI nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel, ez nem lehet ennyire szimpla bűnügy. És nem is az, mert ez az akció csak szemfényvesztés volt, az igazi buli még csak most kezdődik. Ítélet: Izgalmas történet, remek szereplőgárda, kap tőlem egy esélyt! (FilmBaráth).
Noname forgatókönyvírók, a Titánok harca rendezője, ezek engem mind óvatosságra intenek. Mindenesetre a lehetőség tényleg megvan benne, hogy jó film legyen. (danialves)

Június 20.man-of-steel-henry-cavill5-600x387.jpg

Az acélember: Nem is tudom mit tudnék mondani erről a filmről, hiszen az utóbbi hónapok marketingjének köszönhetően már csak az nem hallott róla, aki barlangban él. Az ütős előzetesek mellett pedig a Zack Snyder - Christopher Nolan "házasságot" is felírhatjuk a biztató jelek közé. Ítélet: Az év egyik legjobban várt filmje nálam (danialves)
Nem terveztem megnézni, de annyira jók lettek a trailerek, hogy kíváncsi lettem. (FilmBaráth)

Védelmi kód: A másodvonalas sztárokat szerepeltető akció-thriller a profi robbanások és fényképezés ellenére pont ugyanolyan másodvonalasnak hat, mint a főszereplői. A kémelhárítás belső leszámolása pedig egy annyira csontig rágott téma, hogy már igazán spoilernek sem mondható, hogy ezt a "fordulatot" lelőtték. Egy elfogadható akciófilm ugyan még lehet belőle, de szerintem a kiadott trailer többet fed el, mint amennyit mutat, és ez a negatívumokra kifejezetten igaz lehet. Ítélet: Minden bizonnyal szép csendben beáll az elmúlt évek teljesen felejthető akciófilmjei sorába (danialves)
Nem hozott lázba a film, kihagyom (FilmBaráth)

Június 27.world-warz.jpeg

Lopom a sztárom: Hollywood, unatkozó milliomoskölykök. Mivel nagyon ráérnek, azzal szórakoztatják magukat, hogy híres emberek házaiba törnek be, és kirabolják őket. A megtörtént eseményeken alapuló film riasztó képet mutat a mai aranyifjúság erkölcseiről. Ítélet: soha nem érdekelt Hollywood talmi csillogása, ezért kihagyom (FilmBaráth)
Sofia Coppola neve akármennyire is jól cseng, attól tartok hogy ez a film is a hasonló témájú Spring Breakers sorsára fog jutni. (danialves)

Szörny Egyetem: A Szörny Rt. az egyik személyes kedvencem az animációs filmek között. Remek karakterek, jó sztori és olyan hangulat, amit a mai napig nagyon szeretek. Ebben a filmben az előzményeket ismerhetjük meg, és szerintem ez egy eléggé átlagosnak (vagy az alattinak) ígérkező mozi lesz. Ítélet: azért remélem nem lesz teljesen nézhetetlen. (lui1698)
Annyira nem voltam oda a szörnyekért, szerintem kihagyom (FilmBaráth)
A Pixar kb. az egyetlen stúdió, amelyik ért a folytatásokhoz, én bízom bennük. (danialves)

Z világháború: Max Brooks nagysikerű zombi-regényének filmadaptációja, melyet az a Marc Forster rendez, akit az Én, Pán Péterért Golden Globe-ra is jelöltek, emellett olyan filmeket rendezett, mint a Szörnyek keringője vagy a Felforgatókönyv. Kérdéses, hogy a könyvet mennyire sikerült filmre vinni (konkrétan pontosan a könyvet lehetetlen véleményem szerint), illetve, az abban ábrázolt világot sikerül-e megteremteni. Bizakodásra ad okot mindenesetre, hogy a forgatókönyv összerakásában elég jó kis társaság segédkezett. Ítélet: igaz, hogy sok a buktató, de én bízok abban, hogy egy jó zombi filmet hoznak ki belőle. (lui1698).
Brad Pitt teljesen hidegen hagy, ezért ez a film bizony ki fog maradni az életemből (FilmBaráth)
A sok újraforgatás, újraírás között számomra az egyetlen reményt a végleges szkriptet összerakó Lindelof és Goddard neve jelenti, ennek ellenére nem számítok nagyon jó filmre. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr695313429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.31. 08:05:32

Az ACAB-ot itthon moziban mutatják be? Nem gondoltam volna.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.05.31. 11:01:52

@doggfather: Ja, mondjuk egyetlen multiplex-ben és/vagy bp-i moziban sem lesz :D Mindenféle vidéki mozikban játsszák majd, amikről életemben nem hallottam.
Amúgy egyszer már megszívattak, mert kiírták ápr. 25-re (bele is írtam az akkori posztba) aztán onnan tolódott ide.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.31. 11:51:17

@danialves: jah, hogy annyira azért nem jó a helyzet, hogy országos premier legyen.

De mondom, még így is több, mint "reméltem", gondoltam volna.
süti beállítások módosítása