Villámkritikák - Spíler (2008); A feláldozhatók (2010)
2012. augusztus 04. írta: danialves

Villámkritikák - Spíler (2008); A feláldozhatók (2010)

Spíler (RocknRolla)

Egy ízig-vérig Guy Ritchie filmről van szó, amelyben a rendező összes védjegye felismerhető, csak éppen minden aspektusában középszerű. Sem humorban, sem sztoriban, sem karakterekben nem ér fel a előző filmjeihez, bár egyértelműen korábbi sikereinek megismétlése volt a cél. Ezen felül szerintem a karakterek közötti egyensúlyt sem találta meg jól, ezúttal túlságosan a nagy maffiavezérekre fókuszált, pedig a Butler-Elba-Hardy vonalban sokkal több lehetőség volt, legalábbis az ő jeleneteik sokkal jobbak voltak. Attól tartok, egy idő után minden jól bejáratott sablon beszürkül, legyen az első látásra bármennyire is különleges vagy eredeti.

A feláldozhatók (The Expendables)

Azt kaptam, amit vártam. Zéró értelem, és nagyon jó akciók. Nagyon jól használta Stallone a lassításokat, szinte észrevehetetlenek voltak, de pont megadták a szükséges plusz a látványhoz, főleg Statham mozdulatait csinálták meg nagyon jól. Azonban bármennyire is jól kivitelezett akciójelenetekről volt szó, különösebben korszakalkotót nem láthattunk. Ráadásul még így is végig kellett szenvednem durván 30-40 perc felesleges szövegelést (Zayas összes jelenete szánalom volt, pedig ő kifejezetten jó a Dexterben), ahelyett, hogy a zúzást nézhettem volna (legalábbis szerintem ha ilyen igénytelenül állnak hozzá egy forgatókönyvhöz, akkor ne erőlködjenek nagyon, ld. The Raid). 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr384694408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.04. 09:07:11

nekem a rocknrolla a kedvencem Guy-tól.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.08.04. 12:49:05

@doggfather: Nekem is a kedvenceim között van tőle, igazából csak a Blöff előzi meg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.04. 12:58:01

@FroG: nekem még a trilógiából is ez a kedvencem.

(ravasz, blőff, meg ez ami a londoni alvilágról szól)

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.08.04. 13:22:37

Nagy film a Spíler, igazán csak az a hibája, hogy túl sok szereplőt mozgat. A rövid játékidő miatt pedig senkire sem jut elegendő idő. Az első kettő filmjében jobban megoldotta ezt Guy Ritchie, viszont talán itt kapta el legjobban a hangulatot.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.08.04. 18:46:06

A Spílert nem bírtam végignézni, kevés filmen szenvedtem annyira. De mondjuk nekem a Blöff se tetszett... Az általam látott Ritchie-filmek közül egyedül a Sherlock 1. részét tartom jónak.

A feláldozhatókat pedig teljesen laikus szemmel néztem, mivel sose voltam a műfaj rajongója, így ezek az arcok se különösebben hoztak lázba. Számomra egy teljesen átlagos akciófilm volt, egy rakás híres színésszel.

riv3rsid3 · http://tippvadaszat.blog.hu 2015.03.27. 20:51:55

Spíler nem jó film? Szerintem meg ilyennek kell lennie egy jó Ritchie filmnek.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.03.28. 00:25:36

@Tippvadász Riverside: Szvsz inkább olyannak, mint a Blöff v a Ravasz, az Agy stb. :)
süti beállítások módosítása