Könyvajánló: Erdélyi Boróka: Élet, cél, idő (2023)
2024. január 15. írta: FilmBaráth

Könyvajánló: Erdélyi Boróka: Élet, cél, idő (2023)

Időmenedzsment felsőfokon

elet_cel_ido.jpg

Időmenedzsment felsőfokon. Kellett már egy ilyen könyv, mert mindenkinek komoly problémát jelent az idővel való küzdelem, minden segítség jól jön. Ráadásul ez egy teljesen közérthető szakkönyv, amelyből nagyon sokat lehet tanulni. Nagyon sok praktikus tanácsot tartalmaz, amelynek segítségével jobban meg tudjuk szervezni az életünket, ugyanakkor olyan összefoglalást ad az időmenedzsmentről és a tudatos élettervezésről, ami megfizethetetlen. Jómagam kora hajnalban keltem hétvégén, hogy végigolvassam ezt a remek könyvet, annyira érdekesen írta meg a szerző ezt a kötetet, látszik, hogy nagyon régen foglalkozik a témával, ezért nagyon átfogó képet tud adni nekünk erről a nem éppen habos-babos problémáról. Hiszen a tudatos élettervezés nem könnyű, sokat kell dolgozni, hogy hatékonyabban tudjuk megszervezni a mindennapjainkat, annak érdekében, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Hiszen rengeteg dolgunk van, nem könnyű megtalálni a fókuszt egy szürke hétköznapon, tudatosítani magunkban, hogy melyek a legfontosabb céljaink, amelyekért minden nap tennünk kell. Ez nem egy önsegítő könyv, nagyon is praktikus tanácsokat kapunk, ráadásul nagyon komolyan végiggondolhatjuk a segítségével az életünket, hiszen annak minden részére (munka, magánélet, kapcsolatok, stb.) kitér, minden területen segítő kezet nyújt nekünk. Ugyanakkor a munkát nem ússzuk meg, azt nekünk kell elvégeznünk, hiszen mi vagyunk a felelősek a saját életünkért, nekünk kell tudnunk, hogy melyek a legfontosabb céljaink az adott pillanatban, középtávon és hosszú távon egyaránt. Azonban ahhoz, hogy megszervezzük az életünket és a mindennapjainkat, nagyon is hasznos segítség ez a könyv, sok mindent végig lehet gondolni általa, rengeteg módszerrel ismertet meg bennünket, amelynek eredményeként hatékonyabbak tudunk lenni. Mert az idő bizony sokszor kifolyik a kezünkből, valljuk be, ezért mindenkinek ajánlom ezt a remek könyvet, aki jobban szeretné megszervezni a mindennapjait, meg akarja valósítani a céljait, és boldogabb életet szeretne élni.

Már megint hétfő van, eltelt úgy a hétvége, hogy nem pihentem eleget, nem a hobbijaimmal foglalkoztam. Egy újabb munkanap, amikor elárasztanak a feladatok, minden sürgős, ki kellene találni, hogy milyen sorrendben oldjam meg őket. Mindannyiunk által ismert mindennapi nyűgök, amelyekre frappáns megoldási lehetőségeket találhatunk a könyvben, és megannyi más problémára egyaránt.

Engem nagyon jókor talált el ez a könyv, munkahelyváltás előtt állok, már a felmentési időmet töltöm, még teljes gőzzel dolgozom a "régi" helyemen, de már készülnöm kell lélekben az újra. Teljesen újra kell gondolnom az életemet, a mindennapi rutinjaimat, új célokat kell találnom és kitalálni, hogyan fogom megvalósítani őket. Ugyanakkor a munkában is változtatnom kell, hiszen érzem, hogy nem vagyok teljesen hatékony, jó lenne néhány dolgon módosítani, mikor az új helyen kezdek. Vagyis számomra nagyon fontos volt most megállni egy pillanatra és végiggondolni az életemet, a céljaimat, az időbeosztásomat. Nem csoda, hogy rekord idő alatt felfaltam ezt a könyvet, nem voltam rest hajnalban felkelni, hogy folytathassam az este félbehagyott gondolatsort. Nagyon sokszor volt aha-élményem, döbbenten láttam, hogy ezek bizony az én problémáim is, kíváncsian vártam, milyen megoldási lehetőségeket kapok a szerzőtől. Nos, az hamar világossá vált, hogy nekem kell átkalibrálni az életemet, viszont rengeteg módszert találtam a könyvben arra, hogy valóban végiggondoljam az életemet, láttam a döntési pontokat, ahol változtatnom kell, bőszen jegyzeteltem, végigcsináltam a javasolt feladatokat, melynek eredményeként sokkal beljebb vagyok a szükséges változtatások előkészítési feladatai tekintetében, köszönöm, Libertine!

A tanulság az, hogy megéri végigolvasni ezt a könyvet, és kihasználni az általa nyújtott segítési módozatokat, mert valóban praktikus javaslatokat találhatunk benne, melynek segítségével hatékonyabban tudjuk szervezni az életünket, át tudjuk gondolni a céljainkat, és meg tudjuk változtatni a mindennapjainkat. Nem a tutit mondja meg ez az alkotás, hanem egy racionális mankót nyújt akkor, ha úgy gondoljuk, hogy itt az ideje változtatni a rossz beidegződéseinken, a nem hatékony munkavégzésen, a nem jól szervezett mindennapokon. Véleményem szerint mindenkinek hasznos lehet ez a remek könyv, mert biztosan mindenkinek van olyan problémája az idő - és életszervezésével, amit meg szeretne oldani. Egyáltalán nem felesleges szóvirágokat kapunk, hanem egy alaposan átgondolt, gyakorlati példákkal fűszerezett leírást arról, hogy miként tudjuk hatékonyabbá tenni az életünket. Nem a megoldás maga, hanem egy praktikus segítség, ez az, amit nyújt nekünk a kiváló alkotás.

A kivitelezés remek, nagyon szép a könyv, remek ábrákkal fűszerezve, a dizájn is kiváló, az egyetlen problémám nekem az volt vele, hogy a fehér betűs részeket kicsit nehéz volt olvasni, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. Nagyon tetszik, hogy a Libertine vette magának a fáradtságot, és kiadott egy ilyen témájú könyvet, abszolút hiánypótló kiadvány szerintem. Mert önsegítő könyv rengeteg van, ahogyan nagyon sok szakkönyv is, de egy ilyen praktikus könyv, amely valóban kézzel fogható segítséget nyújt a mindennapi problémáink megoldásához, az életünk átszervezéséhez, igazi unikum. A szerkesztés remek, a szerző minden tudását beleadta ebbe a kötetbe, amelyet sikerült olvasmányosan, mégis tartalmasan elkészíteni. Akár kis, akár nagy célokat tervezünk megvalósítani a közeljövőben, bátran fordulhatunk segítségért ehhez a remek kiadványhoz, nem fogunk csalódni benne, érdemi előrelépést fogunk elérni a segítségével. Jó, hogy megszületett ez könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom!

9/10

A könyvet a Libertine kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2718302235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása