ANTIKARÁCSONY a Smoking Barrelsen!
2017. december 23. írta: Werewolfrulez

ANTIKARÁCSONY a Smoking Barrelsen!

Néhány film azoknak, akik unják a bejglit és a fenyőfát...

Korábbi karácsonyi filmes összeállításaink és agymenéseink itt érhetőek el: Mit nézz karácsonykor, ha..., 10 nem tipikus film karácsonyra, Mit kérsz karácsonyra?, A kisember karácsonyi kálváriája

A karácsonyi időszak a blogszférában kb. ugyanazt a giccstengert idézi elő, mint amit a Valentin-nap szokott. Ugyanazok a témák (szeretet, család, ajándékozás, fenyőfa, kisjézus, bejgli stb.), ugyanúgy kerülnek elő ezernyi csatornán. Filmes blogok esetében pedig szinte mindenhol karácsonyi filmek listáival találkozhatunk, és jellemően 90%-ban ugyanazokkal a mozikkal (Reszkessetek, betörők!...). Ezen gondolatmenet mentén haladva nekünk is össze kellene gyűjtenünk néhány aktuáis karácsonyi címet, olyanokat, mint a Better Watch Out...

...na ez az, amire most nem fog sor kerülni!

Hipszter énünket előtérbe helyezve idén azoknak kedvezünk, akik nem szeretik a karácsonyi hangulatot, a közös családi étkezéseket, a fenyőfadíszítést, és az ajándékozást, csak pihenni és filmezni szeretnének egy kicsit az ünnepek alatt - az ünnepektől teljes mértékben elvonatkoztatva.

Tehát álljon itt néhány film, aminek totálisan SEMMI KÖZE nincs a karácsonyhoz: 

delta_force.jpeg

Delta Kommandó / The Delta Force (1986)

Idegesítő karácsonyi hangulatra a legjobb ellenszer Chuck Norris. A Grincs ugyan el tudja lopni a karácsonyt, Chuck Norris azonban visszautazik az időben, és kitörli a tér-idő kontinuumból a Grincset és a karácsonyt is, valamint ha kell, az egész decemberi hónapot is beszünteti. Ő royal flushként üt mindent, ami csak egy kicsit is hasonlíti a Jingle Bells dallamaira. Nincs béke, nincs szeretet, nincsenek ünnepek, csak füstölgő puskacsövek és pörgőrugások. Ha nem szereted a karácsonyi giccsáradatot, Chuck pontosan a te embered. Ráadásul a The Delta Force-ban hősünk a legendás Lee Marvinnal (A piszkos tizenkettő) az oldalán irtja az ellent! (FilmBaráth & Werewolfrulez)

afuggetlensegnapjafeltamadas.jpg

A függetlenség napja - Feltámadás (2016)

(Kritika)

Ha mértani pontossággal a lehető legmesszebb szeretnénk helyezkedni a karácsonytól, akkor célszerű a Szentivánéj-környéki időszakot kitűzni filmfogyasztásunk céljául. Ehhez pedig adja magát július 4-e, és akkor már pedig rögtön az "azonos című" darab. De nehogy véletlenül az első részt vegyük elő, mert a meghitt, családias hangulattól még a végén megjön a kedvünk a karácsonyhoz, hanem inkább a másodikat, amely egy jó másfél órás agyrohasztással nyit, mielőtt hellyel-közzel visszatalál az előd nosztalgiavonatának vágányára. (danialves)

hounds_of_love.jpg

Hounds of Love (2016)

Karácsonyi horror helyett íme egy kis ausztrál kegyetlenkedés! Az ozploitation világából kiemelkedve érkezik ez a friss, '80-as években játszódó, igaz történeten alapuló thriller, ami egy kattant házaspár (Emma Booth és Stephen Curry zseniálisak) kalandjait mutatja be, akik random módon kiválasztott iskoláslányokat kapnak el az utcán, hogy az otthonukban láncra verjék, változatos módokon megerőszakolják és megöljék őket. A dekoratív Vicki (Ashleigh Cummings szintén ügyesen játszik) elrablásával azonban a páros különös szövetsége felborulni látszik... A lebilincselő hangulatú, kegyetlenül egyszerű, és a dedikált gore mellőzése ellenére rendkívül hatásos és sokkoló történet sem a keresztény értékek, sem a család szentségét nem tiszteli, gonosz, lehangoló, és fájdalmas élmény. Az ausztrál kertváros izzasztó testi-lelki pokla kiváló ellenpontját képezi a karácsonyi hóesésnek és meghittségnek, éppen ezért ajánlott a megfelelően antiszociális személyek számára az ünnepek idejére. (Werewolfrulez)

kinai_negyed.jpg

Kínai negyed / Chinatown (1974)

Jack Nicholson nem egy télapó típus, és ebben a legendás Roman Polanski-krimiben ez pontosan ki is ütközik (elég csak a képünkre tekinteni...). Ha el akarod felejteni egy kicsit a karácsonyi idétlenkedést, és helyette bele akarod vetni magad egy izgalmas és drámai erejű detektívtörténetbe, akkor a Kínai negyed lesz a te filmed. (FilmBaráth & Werewolfrulez)

 lovasijasz.jpg

A lovasíjász (2016)

(Kritika)

Hogyne, még a szent ünnepek alatt is a mocskos, kapitalista nyugatnak a "filmjeit" nézzük, szépen vagyunk...magyar emberek vagyunk, magyar anyaföldön ünnepeljük a szeretet ünnepét, a Kárpát-medence és Európa szívében kutyakötelességünk, hogy olyan filmeket nézzünk, amit igazi magyar hazafiak készítettek igazi magyar hazafiaknak magyar hazafiakról. Minden nagy embernek vannak magyar felmenői, mi vagyunk a világ esze, mindent mi találtunk fel, akkor ne köpjük szembe magunkat azzal, hogy valami szánalmas betörős, télapós, zöld jelmezes "vígjátékot" nézünk e szent ünnep alatt is. A magyar családok magyar nappalijában magyar filmeket kéretik nézni! (Márk alias Power)

intim_fejloves.jpg

Intim fejlövés (2008)

Ha már karácsony, hát nézzünk meg egy olyan magyar filmet is, amit a kutya sem ismer, pedig igencsak illene, merthogy iszonyú vicces alkotás. Négy férfi főszereplő, négy történet a szexualitásról, és egy sztriptízbár, ahol a négy pasi végül megtörten kiköt: ezek az Intim fejlövés legfőbb attribútumai. A sztorik szereplői  kicsinyes, esendő  figurák, saját ösztöneik, vágyaik és gátlásaik rabjai, akik pont ezen tulajdonságaik miatt sikeresen teszik tönkre legfontosabb emberi kapcsolataikat. A néző őket és minimál büdzséből, de ügyes (bár kissé túl harsány) színészekkel megvalósított tragikomédiájukat látva először csak kínosan feszeng, aztán a történetek groteszk humorába belefeledkezve már a térdét csakodja, végül pedig sikítva röhög. Ha meg akarjátok tudni, hogy pl. miért halálos betegség az, ha valakinek kicsi a farka, nézzétek meg ezt a filmet. Karácsonykor különösen jó az ilyet tudni, mert... hát izé... nézzétek meg, na. (Werewolfrulez)

a_lehetetlen.jpg

 A lehetetlen / Lo Imposible (2012)

(Kritika)

Mi lehetne menőbb annál, mint hogy valaki úgy készít antikarácsonyi filmet, hogy egészen közel merészkedik a karácsonyhoz? J. A. Bayona katasztrófafilmje ugyanis karácsonykor játszódik, de még csak annyi ünnepi hangulatot sem találunk benne, mint a Die Hardban vagy a szokásos karácsonyi horrorokban, ellenben átélhetjük újra 2004-et, amikor ez az időszak  a jellemző dolgok helyett milliók szenvedéséről szólt. Úgyhogy ha a karácsony helyett a cunamit szeretnéd újraélni karácsonykor, és végignézni, ahogyan Naomi Wattsék vízben-sárban-vérben küzdenek a túlélésért (méghozzá egy igen remek darabban), válaszd A lehetetlent! (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr5913498595

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ésszerű ünneplés 2017.12.25. 11:48:42

Mindenkinek Kellemes Téli Napfordulós Ünnepeket! Mert a napforduló ideológia mentes és igazolható tény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannigabi 2017.12.23. 12:52:15

Egyértelműen látszik, hogy itt csak Power az igaz magyar!
A többi úgynevezett kritikus meg nyugodtan lehúzhatja a rolót!

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2017.12.23. 13:23:50

@hannigabi: én is írtam egy magyar filmet, hé! Miért nem olvasod végig a cikket, mielőtt fikázol?

közép dunántúli régió 2017.12.25. 00:03:00

Részemről a Wes Craven-féle The Hills Have Eyes-al hangoltam.
Erről a listáról nem lógna ki.

Kelly és a szexi dög 2017.12.25. 08:25:25

Az utolsót 5 nap híjján majdnem élőben is megnéztem....

2017.12.25. 09:14:40

@Werewolfrulez: Abban látsz valahol ősi szittya lovasíjazó magyart, aki egyenesen a Szíriuszról jött, hogy magvaival megteremtse az emberiséget? Naugye.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2017.12.25. 09:15:02

@közép dunántúli régió: na de ott a családi összetartás már-már karácsonyi érték nem? :) Egyébként imádom az a mozit, ennyire:
smokingbarrels.blog.hu/2016/10/31/sziklak_szeme_the_hills_have_eyes_881

@Kelly és a szexi dög: de durva! :O

Alick 2017.12.25. 09:31:37

@Ylim: Az nem sci-fi, hanem szittya harcművészeti reklám. :)
süti beállítások módosítása