Mit kérsz karácsonyra?
2016. december 23. írta: AldoWinnfield

Mit kérsz karácsonyra?

netflix-christmas.jpg

Karácsony a szeretet ünnepe. Ennek megfelelően mindenki idegbajt kap a vele járó bevásárlási láztól, Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című 'klasszikusától", meg a már november elején feltűnő ünnepi tematikájú díszítésektől és reklámoktól. Én már a kötelező ajándékozás nélkül is simán túlélném a karácsonyt, de ha bármit kérhetnék, azért volna néhány jó ötletem. Ezekből olvashattok párat ebben a cikkben, és természetesen nem csak az én írtam le kívánságaimat, hanem a Smoking Barrels szerkesztőség több másik tagja is. És hogy jön ez a cikk a blog témájához? Természetesen a filmek és a könyvek kapják a legfőbb szerepet kéréseinkben. És ti mit szeretnétek karácsonyra? Írjátok meg nekünk! 

Aldo Winnfield: 

- Még vaskosabb pénzkötegeket a forgalmazóktól, stúdióktól. Nem véletlenül írunk ám pozitív kritikákat a gyenge, közhelyes filmjeikről!

- Azt, hogy az internet szorgos kommentelői, trolljai felejtsék már el a 'saulfiázást" meg a 'aviláglegszarabbfilmjeazÉbredőerőzést". 

- Többet nem akarom látni facebookon, hogy az ismerőseim mihez szóltak hozzá és mit kedveltek! (Ha ezt valahogy ki lehet kapcsolni, írjátok meg kommentben!)

- Emma Watsont!

danialves:

A Saul fiát és a világ legszarabb filmjét, Az ébredő Erőt.

- Azt, hogy AldoWinnfield befejezzen minden posztot, amit elkezd.

- Feliratos kópiákat a Cinema City mozikba. Vagy legalább torzítatlan versenyt a magyarországi mozik piacán...

- Fury Road folytatást / előzményfilmet. Addig meg egy Black&Chrome edition is megteszi.

- Azt, hogy egyszer olyan kapcsolataim legyenek, mint a Cop Mortem alkotóinak.

drinker_christmas_movie_long.jpg

Werewolfrulez:

- Dan Simmons Hyperion-könyveiből egy minőségi sci-fi sorozatot. De tényleg minőségit ám!

- Azt, hogy az egyébként iszonyat tehetséges komikus, Kate McKinnon (Szellemirtók, Hivatali karácsony) egyszer már végre a rohadt életben egy jó filmben is ökörködhessen.

- Elég szabadidőt és pénzt egy saját amatőr horrorfilm leforgatásához... lehetőleg Bruce Campbell főszereplésével és az Anaal Nathrakh zenéjével.

 tonks:

- Amit tuti, hogy hoz a Jézuska: 2 órányi Sense8-at, ugyanis a 2. évad premierjét elérhetővé tette a Netflix december 23-án. (Aztán a folytatásig várhatunk májusig.)

- Egy könyvespolcot, mert már a zoknis fiókomban is könyvek vannak.

- Lehet, hogy sorozat lesz Justin Cronin A szabadulás könyvsorozatából, remélem nem basszák el...

- ... ahogy a kalózos Black Sails utolsó évadát se. Meg a Girls utolsó évadát se.

- Egy kertmozit, ahol csupa jó filmet játsszanak. (És nem, az nem megoldás, hogy kiülök a laptopommal a kertbe Jane Austen filmadaptációkat nézni.)

santas-nightmare-before-christmas_612x380_1.jpg

FilmBaráth:

- Időt arra, hogy minden tervezett cikket meg tudjak írni, filmet meg tudjak nézni, könyvet el tudjak olvasni.

- Benedict Cumberbatch térden állva könyörögjön egy randiért

- A Sherlock új évada legyen már végre olyan jó, mint az első

- Jelentsék be az új Star Trek film premierdátumát

- Egy kis próbakört az Enterprise fedélzetén (egye kukac, jöhet az Ezeréves Sólyom is)

The Man Who Laughs:

- Új, eredeti ötletre épülő, (nagy költségvetésű) blockbuster mozikat. (Illetve, hogy 2017-ben legyenek az ideinél jobbak a blockbuster filmek)

- De inkább még több közepes költségvetésű zsánerfilmet, és főleg azt, hogy ezeket a magyar mozik (felirattal) is behozzák. Na, meg persze azt, hogy a közönség inkább a Rendes fickók, ne pedig az Öngyilkos osztag színvonalú filmekre áramoljon. Mert persze lehet fikázni Hollywoodot, hogy nincsenek új ötletek és minden szar, de amíg egy eredeti forgatókönyvre épülő, kritikusok körében 92%-os tetszés átlaggal és 7,5/10-es átlagos értékeléssel bíró, nem túl drága film képtelen a gyártási költségét visszahozni, addig ne is nagyon várjunk új hollywoodi forradalmat. (Főleg, hogy e közben egy Öngyilkos osztag 26%-os tetszésátlag és 6,5/10-es átlagos értékelés mellett is képes arra, hogy csak az USA piacán közel dupláját hozza, mint amibe került, a tengeren innen pedig még többet. Még, hogy kifulladóban vannak a képregényfilmek.)

- Egy épkézláb módon megírt, (klasszikus értelemben vett) fantasy franchise-t. (Lehet feldolgozás is, csak legyen már valami. Tényleg mikor jön már az új Conan? És az új Mad Max?)

- Hogy a Star Wars filmek merjenek már végre kilépni az eredeti trilógia árnyékából és legyenek merészebbek, kísérletezőbbek. (Rövidebben: Egy Knights of the Old Republic mozifilmet).

- Hogy Danialves lehetőleg ne zúzza a porba napi/heti szinten a kedvenc filmjeimet, és ne kelljen mindig rettegve jönnöm a blogra. (Persze tudom, hogy valószínűleg erre van a legkevesebb esély.)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2312054867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.12.23. 08:18:40

"Hogy Danialves lehetőleg ne zúzza a porba napi/heti szinten a kedvenc filmjeimet"
Ez már teljesült is.

Eleve csak kéthetente/havonta szoktam. :P

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2016.12.23. 10:54:07

Tonks könyvespolcos kívánságát abszolút átérzem. :D
süti beállítások módosítása