Odd Thomas - A halottlátó / Odd Thomas (2013)
2013. július 11. írta: FroG

Odd Thomas - A halottlátó / Odd Thomas (2013)

oddthomas2.pngStephen Sommers író - rendező az utóbbi években olyan filmekkel vétette észre magát , mint a G. I. Joe első felvonása, vagy a szerintem szórakoztató, ám kétségtelenül átgondolatlan Van Helsing. Sommers ezúttal egy elég érdekes műfaj-koktélt próbált a vászonra varázsolni, amely nagy meglepetésemre meglehetősen jól sikerült neki.

Odd Thomas (Anton Yelchin) már első látásra sem épp egyszerű figura, a fiatal sráccal láthatóan valami nincs teljesen rendben. Viszont senki nem gondolja mi a valódi ok furaságára: Odd gyerekkora óta halott embereket lát, akik a az élők között kísértenek, és a fiú feladata, hogy a gyilkosuk elfogásával felszabadítsa őket. Azonban arra még Odd sem gondol, hogy egy olyan óriási mészárlás következik a városban, amelyet csak ő állíthat meg.

Az Odd Thomas – A halottlátó egy meglepően jó film lett. Ezt a minőséget legfőként azzal alapozta meg, hogy a sztori ellenére a film nem épp a legkomolyabb hangvételű alkotás lett a piacon. Ez pedig nagyon jól áll neki, a poénok ülnek, Odd karaktere rendkívül humoros belső monológokat puffogtat, a történetvezetés pedig zökkenőmentesen, kvázi könnyed és szórakoztató hangvételben közelít a lezáráshoz, amely egy rendkívül nagy pálfordulással végül komollyá válik.

oddthomas1.pngEzen stíluselemeket Sommers nagyon jól ülteti a forgatókönyvbe, és hasonlóan az Eleven Testekhez, az Odd Thomas története is mértékletes arányossággal építi be magába az egyes műfaji sajátosságokat. A színészi játékok is kiegészítik a nagyszerűen megírt szkriptet: Yelchin és Dafoe kb. jutalomjátékot mutat, de az Odd barátnőjeként szereplő Addison Timlin is meglepően jó játékot produkál, egy-két kisebb túljátszással.

Az Odd Thomas – A halottlátó egy nagyszerű film a maga nemében, amely szórakoztató, vicces, félelmetes, és a lezárást tekintve megható is egyben. Azonban mint minden hasonló popcorn filmnél, a végkép azért korántsem tökéletes, de összességében a pozitívumok vannak jóval nagyobb többségben. Minden olyan olvasónak ajánlom, aki egy nyári estére-délutánra keres egy kis sokoldalú szórakozást.

8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr175397398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.03.28. 20:26:31

Nagyon jópofa kis darab, mondjuk nekem a lezárás pont egy kicsit kilógott az összképből, egy ilyen felvezetés után sztem már nem sült el jól. Nem váltja meg a világot, de kellemes és szórakoztató kis film.
süti beállítások módosítása