Magic Mike (2012)
2013. május 15. írta: FilmBaráth

Magic Mike (2012)

Van az úgy egy lány életében, hogy elég volt Dosztojevszkijből, és egy agyeldobásos bulira vágyik. És ha már buli, akkor legyen buli, jöhetnek a  chippendale fiúk! Nos, ebben a filmben eljöttek. elég számosan, szerencsére.

Őszintén megmondom, nem Channing Tatum miatt néztem meg a filmet (hidegen hagynak az üresfejű  és nem túl tehetséges szépfiúk), inkább arra voltam kíváncsi, hogy a rendező, Steven Soderbergh (kell sorolnom? Traffic, Erin Brokovich, zűrös természet, Ocean's filmek stb, szóval nem kispályás kezdővel van dolgunk) mit hoz ki az eléggé szimpla alapsztoriból.

Mike (Channing Tatum) a helyi sztriptízhős, aki bevezet a melóba egy ifjoncot (Alex Pettyfer, aranyos, majd meglátjuk, mi lesz belőle), akinek belezúg a nővérébe (Cody Horn, szerintem oltári nagy tévedés volt, egyáltalán nem meggyőző, csak teng-leng a vásznon), akinek a kedvéért megváltozik, megpróbálja maga mögött hagyni a múltját, és új életet kezdeni. Ennyi. Nem túl izgalmas, ugye?

De kit érdekel a sztori, amikor egy rakat jó pasi sztriptízel a filmvásznon? Ez pontosan az a film, amikor a külcsín fontosabb, mint a belbecs. Ez a film nem azért készült, hogy az Oscar-díjon vagy bármilyen fesztiválon taroljanak
vele, sokkal inkább azért, hogy Channing Tatum népszerűségét, és ezzel a rajta kereshető pénzt növeljék. És mivel Channing erőssége a külseje, ezért összedobtak neki egy testhezálló szerepet. Olyannyira autentikusak voltak, hogy önéletrajzi elemhez nyúltak: Tatum  a való életben is sztriptíztáncos volt karrierje hajnalán, látszik is a mozgásán, abszolút profi táncos, ezt el kell ismerni. Színész képességeket továbbra sem lehet nála még nyomokban sem felfedezni, de szerencsére nem is nagyon erőlteti, inkább jól kidolgozott izmaira hagyatkozik (ami nem baj, ilyen is kell), és ez ehhez a filmhez tökéletesen elég.

Alex Pettyfer (korrekten hozza a szerepét, de nem alkot kiemelkedőt) mellett jó néhány jótestű fiú (elsősorban sorozatszereplő) is feltűnik a filmben, amelynek nagy erőssége a profi táncos produkció, tényleg látványos a műsor (de mennyire, hű! mint célcsoport, rossz szavam sincs a fiúkra..).

Viszont egy film attól még nem lesz jó, hogy a fiúkon legeltetjük a szemünket, ezt önmagában elég gyorsan meg lehet unni. Egy jó forgatókönyvvel ebből az alapötletből lehetett volna egy nagyon jó film, azonban ez sajnos elmaradt. Klisé klisé hátán, a párbeszédek unalmasak, kiszámíthatóak, nincs semmi csavar a történetben, amikor éppen nincs táncos produkció, teljesen üres és lélektelen marad a vászon, jellemfejlődés csak nyomokban, konfliktus minimális, szerelmi szál dögunalom.

Steven Soderbergh sem áll a helyzet magaslatán, rettenetesen nagyot csalódtam benne. Megmarad a felszínen, a rá jellemző erős atmoszférateremtés teljesen hiányzik, a színészekből ugyan kihozta a legtöbbet, ez most ennyire volt elég. Komolyan mondom, nem értem: miért vállalta el a filmet, ha nem volt vele semmi mondanivalója? Lehet, hogy tényleg ráfér egy kis pihenés..

Mégis azt mondom, hogy van valaki, aki miatt érdemes megnézni a filmet, és ez Matthew McConaughey. Róla azt kell tudni, hogy ő rendelkezik Hollywood legjobb felsőtestével túl a negyvenen is. Amúgy kiváló színész, csak ezt senkit nem szokott érdekelni. Most is premier planban csodálhatjuk a kockahasát, azonban a többiekkel ellentétben ő igazi színészi teljesítményt tesz le az asztalra, és messze lemos mindenkit a vászonról. Ő a bár tulajdonosa, a műsor ceremóniamestere, az alfa és az omega. Lubickol a szerepben, angyali és démoni egyszerre. Képes arra, hogy mélységet vigyen a felületességbe, embert ábrázol a klisérengetegben. És természetesen, amikor sztriptízre kerül a sor, akkor is simán lenyúlja a showt Channing Tatum orra elől. Nagyon örülök neki, hogy mostanában fajsúlyosabb filmekben játszik, remélem ez a tendencia tovább folytatódik.

Összességében tehát egy nagyon látványos, ugyanakkor nagyon felületes szórakoztató film született. Habkönnyű történet, felhőtlen kikapcsolódás. Channing Tatum és barátai összeálltak bulizni egyet, ami nagyon jól sikerült. Ennyi és nem több.

6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr755299964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.22. 11:41:53

nézegetem éppen MM filmográfiáját (még mindig a true detective hatása alatt vagyok) és rájöttem, hogy én ezt a filmet eddig nem láttam.
Nah, most pótoltam, de, hogy minek?

Nem is értem miért gondolták, hogy a férfiprostik élete lesz olyan érdekes, hogy 2 óráig nézze bárki is?

MM természetesen nagyon jó benne, de így kábé ki is múlt a film minden érdekessége.

hogy Tatum vajh miért lett/lesz sztár az nem egészen világos nekem, pont olyan, mint Ken Barbie párja. Ennyi elég??
süti beállítások módosítása