ComingSoon - 2017. február
2017. január 31. írta: danialves

ComingSoon - 2017. február

Februárban sem fogunk szűkölködni a filmekben, amit jelentős részben nyilván a közelgő Oscar-gálának is köszönhetünk, ugyanakkor a Lego-franchise, iletve az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmjének folytatása is a következő hónapban esedékes, Gore Verbinski visszatéréséről nem is beszélve. A hazai premierek mellé pedig a a Coming not-so-soon szekcióban január végén lezajlott Sundance fesztivál legnagyobb sikereiből csemegéztünk számotokra.

Mozi

Lego Batman: A film

(Előzetes)cs.png

A Lego-kaland akkora siker lett, hogy értelemszerűen nem maradhatott folytatás nélkül, és az sem tántorította el a stúdiót, hogy a Phil Lord - Chris Miller páros közben továbbállt Han Solo-eredettörténetet forgatni. Ez valamennyi aggodalomra ugyan adhat okot, de kiindulva abból, hogy Batman az eredeti filmnek is az egyik legjobb karaktere volt, illetve hogy az előzetesek láttán sem látszik színvonalbeli esés, mindenképpen nagy reményekkel várhatjuk a következő Lego-filmet.

Premier: február 9.

Holdfény

(Előzetes)cs1.png

A Holdfény 8 jelölésével az Oscar egyik nagyágyújának ígérkezik, külföldön már most elképesztő méltatás övezi, de látatlanban sem tűnik egy szokványos drámának Barry Jenkins felnövéstörténete. Bár a magyar közönséget jellemzően (és alapvetően jogosan) hidegen hagyják az afro-amerikai kultúrkörből érkező alkotások, valószínűleg ezzel a produkcióval ennek ellenére is érdemes lesz egy próbát tenni. Még akkor is, ha az Oscar-gálán esetleg hoppon is marad.

Premier: február 16.

Az egészség ellenszere

(Előzetes)cs2.png

Gore Verbinskitől nagyjából A kör (na meg a Karib-tenger folytatásai és A magányos lovas bukdácsolása) óta mindenki egy újabb horrort vár, most pedig elérkezett ennek is az ideje. Az egészség ellenszere egy del Toro-i gótikus horror eleganciájával bíró, de annál több durvulás és ridegséget ígérő filmnek tűnik, amelyben Verbinski remélhetőleg nem csak a sajátos atmoszférával próbál majd lenyűgözni - a 146 perces játékidő mindenesetre erre utal.

Premier: február 16.

Az alapító

(Előzetes)cs3_1.jpg

A McDonald's alapítójáról szóló életrajzi darab (a főszerepet játszó Michael Keatonnel együtt) alaposan kimaradt a díjosztogatásból, noha tagadhatatlan, hogy részben ezzel a céllal is jött létre. Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a kritikák alapján egyáltalán nem egy gyengén sikerült filmről beszélhetünk, jellemzően mindenhol pozitívan nyilatkoznak Az alapítóról. Ha tehát nem is ez lesz a hónap legnagyobb dobása, csalódni aligha fog, akit a világ egyik legnagyobb gyorsétterem-franchise-ának története érdekel. 

Premier: február 2.

Jackie

(Előzetes)cs4_1.jpg

Pablo Larraín egy zavarba ejtő, ellentmondásos alkotást rendezett, ami szembemegy mindennel, amit a díjhajhász életrajzi drámáktól várunk. Kritikánkat itt olvashatjátok a filmről.

Premier: február 9.

John Wick 2.

(Előzetes)cs5_1.jpg

Kevés film sorozatosodásának örülhettünk jobban, mint a semmiből berobbant John Wick-ének, amely elképesztően szerény ambíciókkal, de annál remekebb akciókkal kápráztatott el minket. Természetesen itt is felmerül a kérdés, a folytatás mennyire esik bele az önismétlő manírok vagy éppen az eredetitől túl messze helyezkedő koncepció hibájába (az előzetes láttán elsősorban előbbi fenyegethet), de ha Chad Stahelski olyan jó érzékkel nyúl a második részhez, mint az előd - valljuk be - nem túl acélos történetéhez, akkor nem lesz okunk a panaszra. (danialves)

Premier: február 23.

A régi város

(Előzetes)cs6.jpg

A 6 Oscarra jelölt dráma is megérkezik hozzánk éppen a díjátadó előtt. A régi városról előzetesen többet nem is lehet tudni, mint hogy mindenki szereti, Casey Affleck hatalmasat alakít benne, és várhatóan rendkívül érzelmes és fájdalmas film lesz - de ennyi valószínűleg éppen elég is. Ugyanis minden jel arra mutat, hogy Kenneth Lonergan filmje nem csak a díjak halmozásában fog jeleskedni. (danialves)

Premier: február 23.

 

Coming not-so-soon

I Don't Feel at Home in This World Anymore

(Előzetes)cs7.jpg

A Sundance egyik legkedveltebb filmjének, illetve a zsűri nagydíja győztesének ez a dramedy bizonyult, amelyben egy betörés áldozata ered a rablók nyomába. A kritikák alapján egy rendkívül szerethető filmet várhatunk, amely hibátlanul ragadja meg, milyen nehéz másokkal együtt élni. Egyelőre még nem tudjuk, hogy mikor láthatjuk itthon a filmet, de biztosan el fog jutni hozzánk - lévén, hogy a Netflixen fogják bemutatni.

Wind Rivercs8.jpg

Taylor Sheridan a Sicario és a Hell or High Water után rendezőként is kipróbálta magát, a végeredményt pedig szintén a Sundance közönsége véleményezhette először. Sokan az előző két mű fényében csalódásként számoltak be a Wind Riverről, de számos olyan hang is hallható, hogy legújabb munkája éppen azt az élményt adja, mint a korábbiak. Természetesen érdemes valamennyire szkeptikusnak lenni abban, hogy Sheridan rendezőként is fel tud-e nőni Villeneuve-höz vagy MacKenzie-hez, de ettől függetlenül se feledkezzünk meg a Wind Riverről, amíg - remélhetőleg - a hazai mozikba is eljut.

RAW

(Előzetes)cs9.jpeg

Egy fiatal vegetáriánus lány története, aki a húst megízlelve kannibállá válik... Julia Ducournau eredetileg Grave címen futó, tavaly Cannes-ban debütáló, idén pedig a Sundance-en bizonyító filmje még akkor is az év egyik legjobb horrorja lehet, ha maga a rendezőnő eredetileg nem kifejezetten horrorfilmet akart készíteni, hanem "csak" egy kellemetlen érzéseket keltő filmet. Hazai mozis premierről természetesen még álmodni sem merhetünk, viszont az Angliában élő magyar horrorínyenceknek áprilisban már bizony összefuthat a szájában a nyál ettől az érdekesnek ígérkező alkotástól. (Werewolfrulez)

Ezeket a filmeket ajánljuk tehát mi a februári felhozatalból, de kérdezünk titeket is, nektek mi tetszik, mit vártok a legjobban a következő hónap filmterméséből?

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr6912138459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2017.01.31. 19:01:33

Pff, megint bemutatatlan filmek kapnak díjakat. Elszomorító.

Amúgy februárra várós:
- Don't Knock Twice
- XX
- Zashchitniki
és még esetleg a Raw (értve itt egy pankrációs szóviccet is).

agarik 2017.01.31. 19:30:57

@danialves: Mit hogy értek?
Ha az Oscar-jelölésekre gondolsz, akkor pl. egy dec.31-én (pl. Fences, A fegyvertelen katona stb.) "bemutatott" (azt is csak fesztiválon, nyilván) film NEM szabadna az adott évben jelölhető legyen. Vicc az egész, érdem helyett puszta reklámmá zülleszti a díjat.

Sőt, a Hidden Figures-t csak 2017 január 6-án mutatták be, MÉGIS JELÖLIK mint 2016-ban debütált filmet! Még csak a kiírásnak sem felel meg a jelölés, mégis ott van!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.01.31. 19:35:16

@agarik: De az ugye megvan, hogy egyrészt nem fesztiválon, hanem moziban (igaz, tényleg 3-4-ben, de ilyenek a szabályok, különben meg a rengeteg külföldi meg kisebb film veszítené el az esélyét, ha mindenkinek 2000 mozis országos premier kéne), másrészt mire megnyerik a díjat, már rég be vannak mutatva, harmadrészt a Hidden Figures-t ugyanúgy bemutatták dec. 25-én, szóval megfelel a szabályoknak? ;)

agarik 2017.01.31. 20:09:48

@danialves: A hivatalos adatlapja szerint a Hidden Figures-t csak 2017-ben mutatták be.

Azzal pedig nincs bajom ha csak X moziban mutatják be. Azzal viszont van, ha mindössze 1-2 napig vetítik. November után nem szabadna nevezést elfogadni.

Egyébként a "nyertesek"-ből is minden évben jobban látszik nem az nyer aki megérdemli (legtöbbet még csak nem is jelölik olyanból), hanem az egész csak reklám a filmeknek amire ráköltöttek 1-200 misit. A népek meg beszopják, kipengetik a mozijegyet, aztán csalódnak. Hólivúd viszont a bevételek alapján levonja a tanulságot - míg eljutunk a mai napig, ahol olyan fosadékok árasztották el a piact, mint a Szart Varrsz 7/Rúzs Van, a Sztár Trekk: Mindent Alulmúl , Egyiptom Istenei, Az 5. Hullám, Avatár, Titanic, X-men: Apóka-lipszis stb.
Azaz "film"-nek csúfolt szarok, amik iszonyat sokba kerültek, de 0 eredetiség, 0 színészi játék, -0 forgatókönyv (igen! sikerült elérniük a mínusz-nullát!)...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.01.31. 21:34:37

@agarik: Nem, a hivatalos adatlapja szerint december 25-én mutatták be... És nem 1-2 napig vetítik, mert utána januárban rögtön expandol is 2000 mozira az összes ilyen film.

Egyébként azon kívül, hogy láthatóan abba a kategóriába tartozol, aki szerint lényegi tartalommal bír, hogy saskabaré szinten át tudod költeni a filmcímeket, pont az említettek hogy jönnek az Oscarhoz? (Mondjuk az Avataron kívül, amit ténylegesen is jelöltek.)
süti beállítások módosítása