ComingSoon - 2017. január
2017. január 04. írta: danialves

ComingSoon - 2017. január

ComingSoon rovatunk (ismét) lényeges átalakításon esett át. A tavalyi négy hónapos felosztást azért hoztuk létre, hogy jobban igazodhassunk a premierekhez, hiszen az azt megelőző egész éves áttekintés az esztendő második felére már elég pontatlanná vált, hála a folyamatosan csúsztatott és újonnan bejelentett premierdátumoknak. Azonban ez a probléma az időtáv megharmadolásával sem tűnt el, ráadásul a konkrét premierekhez ragaszkodással számos dilemma felmerült: a magyar vagy a külföldi premiert vegyük figyelembe, azaz ajánljunk egy olyan alkotást májusban, ami az USA-ba akkor kerül bemutatásra, de nálunk esetleg csak fél évvel később? És ha nem teszünk említést róla, és mégsem jut el a hazai mozikba, mit tegyünk? A Netflix felfutásával különösen hangsúlyos lett az is, hogy a mozis bemutató nélkül maradt darabokat hova soroljuk - miközben még a premierdátumok csúszását és bejelentését sem tudtuk követni. (Arról nem is beszélve, hogy 2016-ban 10-ből 9 mű csalódás lett, nagyjából értelmetlenné téve az egész listát.)

Ezért idén úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a havi bontáshoz, azonban amíg régebben ez az összes mozis premier felsorolását jelentette, most csak azokról a darabokról beszélünk majd, amelyeket érdemes lesz várni. Jelenjenek meg azok moziban, DVD-n, torrenten vagy Netflixen - most már minden médiumra igyekszünk odafigyelni. Ezen felül pedig egy külön szekciót szentelünk a külföldi híreknek, bemutatva a legnépszerűbb fesztiválfilmeket, illetve az amerikai mozik legnagyobb sikereit, bízva abban, hogy ezek a produkciók előbb-utóbb hozzánk is eljutnak majd. Ezzel a lendülettel tehát vágjunk is bele január legígéretesebb filmjeibe.

Mozi

Életem cukkiniként

(Előzetes)cs.jpg

A kötelező karácsonyi Disney-mozi után mindjárt lenyitottak nekünk egy meglepően rövid (66 perces) animációs filmmel a franciák (svájci segítséggel), amely elsőre nem tűnik túlságosan biztatónak, de elég egyszer végignézni az előzetest ahhoz, hogy a szívünkbe zárjuk a kis Cukkinit (így hívják a főszereplő kisfiút) aki az édesanyja halála miatt gyermekotthonba kerül. Cukormáz kizárva, viszont akad itt szellem és báj, különleges élménynek ígérkezik ez a mozi. A Golden Globe-jelölés jó ajánlólevél, valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha adunk egy esélyt ennek az alkotásnak. (FilmBaráth)

Premier: január 26.

A számolás joga

(Előzetes)cs1.jpg

Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő. Vagy több. Jelen esetben három hölgyről van szó, akiknek az 50-es évek Amerikája jutott feketeként és matekzseniként. Aztán hirtelen ott találták magukat abban a team-ben, amelynek az volt a feladata, hogy feljuttassa az űrbe a híres űrhajóst, John Glenn-t. Az igaz történeten alapuló sztori jó kezekbe került, minden valószínűség szerint érdemes lesz beülni miatta a moziba. A mi figyelmünket leginkább a Rotten Tomatoes jelezte tetszési index keltette fel, ezért ajánljuk a figyelmetekbe. (FilmBaráth)

Premier: január 19.

Széttörve

(Előzetes)cs3.jpg

M. Night Shyamalan és James McAvoy elsőre nem az a párosítás, akik miatt tűkön ülve számoljuk a perceket a bemutatóig. Azonban az előzetes rendkívül ígéretesre sikeredett, és a téma is van olyan különleges, hogy felkapjuk rá a fejünket. A főhősnek ugyanis 23(!) személyisége van, elrabol három tinilányt, és innentől kezdve megindul a harc a saját meghasadt személyiségével, és vajon melyik énje fog győzedelmeskedni? Kőkemény thrillernek néz ki a film, ha minden jól megy, szétretteghetjük rajta az agyunkat, és beájulhatunk James McAvoy alakításán, és újra elkezdhetünk hinni a rendezőben is. (FilmBaráth)

Premier: január 19.

A vörös teknős

(Előzetes)vorosteknos1.png

Michael Dudok de Wit a Ghibli stúdióval közreműködve egy lenyűgöző animációt alkotott, itt olvashatjátok kritikánkat a filmről.

 

Lion

(Előzetes)cs2.jpg

Weinsteinék az Oscarra specializálódtak, és habár mostanában már nem fut úgy a szekér, mint néhány évvel korábban, azért még mindig elegendő garanciát jelentenek arra, hogy jó filmet fogunk látni. Adva van egy ausztrál fiú, akit gyerekkorában adoptáltak, és úgy dönt, hogy megkeresi az igazi szüleit. A sztori kellően sírós, a dráma kellően mély, a szereposztás parádés, valószínűleg nem fogunk csalódni ebben az alkotásban. A filmet az USA-ban már bemutatták, jó kritikákat kapott, nagy baj nem lehet.(FilmBaráth)

Premier: január 26. 

Internet

The Edge of Seventeen

(Előzetes)cs5.jpg

Az év felnövéstörténete lehet a The Edge of Seventeen - akit az áradozó kritikák nem győztek meg erről, azt az előzetes valószínűleg meg fogja. Kelly Fremon Craig filmjében ott van minden, amiért a tinikor nehézségeiről mesélő vígjátékokat szeretjük, ugyanakkor mégsem csak unásig ismételt sablonokat, hanem eredeti, sziporkázó poénokat, jellegzetes karaktereket és remek alakításokat ígér. A Napoleon Dynamite-utalásért pedig külön piros pont jár. (danialves)

Bleed for This

(Előzetes)cs4.jpg

Miles Teller megszállott dobos helyett megszállott bokszolót alakít ebben a kissé kiszámíthatónak tűnő visszatérés-történetben. A Bleed for This-ről ugyan ódákat nem zengtek amerikai premierjekor, azonban mindenhol tisztességes sportfilmként írtak róla - akit tehát a Mélyütés és a Creed után még nem csömörlött meg a küzdősportoktól, az valószínűleg megtalálja a számítását ebben a produkcióban is. (danialves)

Coming not-so-soon

Patriots Day

(Előzetes)cs6.png

Megszokhattuk, hogy az USA filmipara előszeretettel dolgoz fel az ország történelmében fontos, akár közelmúltbeli eseményeket is. A Patriots Day is egy ilyen darab lesz, a film középpontjában ugyanis a 2013-s Boston Marathon-on elkövetett terrorcselekmény áll, a hatóságok oldaláról megközelítve a történéseket. Ha más nem is, Peter Berg rendező neve szinte garancia a kiváló filmélményre, a főbb szerepekben pedig Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons, valamint John Goodman. (FroG)

Fences

(Előzetes)cs7.png

Denzel Washington kétségkívül Hollywood egyik legfontosabb alakja, aki rengeteg filmjében szinte képtelen volt hibázni színészként. A kétszeres Oscar-díjas színész ezúttal mind főszereplőként, mind rendezőként jegyzi a februári díjátadón is esélyesnek tartott Fences-t, amely egy afro-amerikai apa, és családja történetét dolgozza fel, az '50-es évek Amerikájában. Washington mellett egyébként a szintén zseniális Viola Davis alakít, aki a főszereplő család édesanyját játssza majd. Washington rendezése a külföldi kritikusok szerint egészen kiváló, erről tanúskodik a Rottenen elért 95% (130 pozitív, 7 negatív vélemény), valamint a rengeteg Golden Globe jelölés is.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr7512072585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2017.01.22. 23:03:47

A Patriots Day egész jó volt. Peter Berg érzi ezeket a tragédiafilmeket.
süti beállítások módosítása