Sorozat: Roadies 1x01
2016. június 24. írta: tonks

Sorozat: Roadies 1x01

roadies1.jpgA sorozatok világában az ősz számít a nagy sorozatdömpingnek, de én már évek óta inkább a nyári kínálatot figyelem, ami sok értelemben talán az év leglazább időszaka, mégis ilyenkor jönnek ki a legjobb sorozatok. Tavaly például ilyenkor jött ki a Sense8 és a Mr. Robot is. Idén egyenlőre még nincsenek ilyen hatalmas felfedezettjeim - bár a Preacher elég esélyes - és a pilotja alapján a Showtime sorozata, a Roadies sem lesz feltétlenül az, de annyira hihetetlenül feelgood volt az egész, hogy minden hibáját elnézem. Egyelőre.

vlcsnap-6936-02-05-02h48m40s048.png

A Roadies a koncertek háttérmunkásairól szól, akik felépítik a színpadot és a technikát, mindent megszerveznek és mindent megcsinálnak, ami egy turné során felvetődhet. Folyton úton levő, stresszes meló ez, ami nem is fizet olyan jól, mégis mindenki szerelmes a munkájába, még akkor is, ha az első rózsaszín köd már rég eloszlott. Bevallom én is az lennék, el is kapta a képzeletemet az éjszakában suhanó turnébusz, a szabadság gondolata. Valamilyen szinten mindenki szeretne a rajongója lenni a munkájának, de azért ez keveseknek jön össze. Plusz itt van a zene szeretete, ami a pilot legjobb jeleneteit hozta, hihetetlenül feelgood alaphangulatot teremtve.

vlcsnap-1126-03-23-21h17m16s944.png

A sorozatnak leginkább a szereplőin kellene javítania, vagy legalább mélyítenie, mert az első benyomások alapján a tipikus elemek és bonyodalmak mind megvannak: a két főnök, akik között mindenki érzi a kémiát, csak ők nem, az útkereső lány, a szerelmi bonyodalmak, a gonosz ember és a jó ember konfliktusa. Nem sokat gondolkodtak az írók. Én pedig szívesen láttam volna valami eredetit, még akkor is, ha egyenlőre a külsőségek eladják a sorozatot. Erre most az egyik főszereplő, Kelly Ann röpke történetszála volt jó példa: már egy ideje roadies volt, de filmiskolába készül és el akarja hagyni a csapatot, akik szerinte nem is szerették meg őt igazán. Az ő dilemmájára volt részben felhúzva a rész, és nem sok meglepetést okozott a végkifejlet, mégis működött, egészen meghatódtam a végére.

vlcsnap-2939-08-20-02h54m13s604.png

A szereplők közti bonyodalmakon kívül mi más kapna még teret, mint a pénz kérdése. Új pénzügyes jelenik meg, aki szerint túl sokat költenek teljesen feleslegesen, szóval húzni kell a költségvetésen. Szerinte a pénz fontosabb, mint a zene, amivel persze nem lesz rögtön a csapat kedvence. Vele kapcsán az lesz érdekes, hogy konfrontálódnak majd vele a szereplők.

A jelenetek elég vegyesek is lettek, volt egészen kínos hegyi beszéd, veszekedés, de voltak szuper részek is, például az új bébiszitter problémája, vagy az együttest zaklató csaj jelenetei.

A színészi gárda belefér az elég jó kategóriába, talán Luke Wilson a legnagyobb név, mellette pedig ott van Carla Gugino, Imogen Poots, de az ismeretlenebb arcok is jók voltak.

vlcsnap-2012-11-10-01h19m23s837.png

Szóval egyelőre egy bizalommal teli 7/10-es lett a végeredmény. Feelgood sorozatból amúgy is kevés van a tévében, ami meg van, az általában elkaszálódik. Konkrétan a 2013-as Camp óta nem volt igazi nyárra való feelgood sorozatom, szóval legyen bármilyen rossz, nézni fogom, de azért bízom Cameron Crowe-ban, hogy kijavítja a pilot csorbáit.

(A Showtime volt olyan jó fej, hogy premier előtt elérhetővé tette a pilotot. A hivatalos tévés premier június 26-án lesz, 1x02 pedig július 3-án.)

A Roadies teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr218833588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása