Végre tehetsz valamit a magyar filmforgalmazásért - itt a Scope100
2015. október 30. írta: danialves

Végre tehetsz valamit a magyar filmforgalmazásért - itt a Scope100

Még júniusban írtam a Scope50 programról, amelynek keretében 50-en 10 filmet néztünk meg, hogy aztán hosszas viták után kiválasszuk azt, amelyet az áldozat szerepét magára vállaló Magyarhangya be fog mutatni, most viszont már nem a sztorizgatásé a főszerep, ugyanis ennek az élménynek ti is részesei lehettek. December elején indul ugyanis a Scope100, kétszer annyi taggal, hogy egy újabb európai gyöngyszemnek adja meg a lehetőséget a sikerre. Ugyanis ami még júniusban nem derült ki, hogy a Magam ura végül abszolút eredményes film lett a maga 5000 nézőjével (tudom, semmi egy Star Wars jegyelővételhez képest, de egy ennyire rétegfilmtől már ez is jó, és egyébként egyben profitábilis mutató is), ti már azzal a magabiztossággal vághattok neki a jelentkezésnek, hogy lesz kézzelfogható eredménye a működéseteknek.scope100.jpg

De hogy is néz ki ez a jelentkezés? A scope100.hu/jelentkezes oldalon kell néhány információt megadnod magadról, majd pedig kitölteni egy kérdőívet november 30-ig az alábbi 5 film közül kettőről, nagyrészt forgalmazási szempontokat is mérlegelve:

45 év (2015, r.: Andrew Haigh)
Dheepan - Egy menekült története (2015, r.: Jacques Audiard)
A kígyó ölelése (2015, r.: Ciro Guerra)
A lecke (2014, r.: Petar Valchanov)
Legújabb testamentum (2015, r.: Jaco van Dormael)
Azt hiszem, már ez a felhozatal is előrevetíti, hogy tényleg csak a nagy filmrajongóknak érdemes belevágni, elvégre egyik darabot sem játszanak napi 25-ször a multiplexek, így már önmagában a megtekintésük is felér egy külön kihívással. De ha bekerültél, ezzel lesz a legkevesebb problémád: egy internetkapcsolat is bőven elég lesz, hogy megnézd a versenyzőket - na meg egy erős angol nyelvtudás sem árt, ugyanis a filmeket angol felirattal láthatod majd (kivéve az angol nyelvűeket, azokhoz ugyanis még ennyi mankó sincs). December 4. és január 15. között összesen 6 heted lesz abszolválni a 10 produkciót, ami egy átgondolt időbeosztással a legkevésbé sem lehetetlen, és természetesen megint lesznek közös programok és filmnézések, a végén pedig még a győztes forgalmazását érintő kérdésekbe is belefolyhatsz. Ha ezzel sikerült kedvet csinálom, akkor már csak egy dolog maradt számomra: sok sikert kívánni a jelentkezéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr878037770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása