ComingSoon - 2015. október 22.
2015. október 21. írta: danialves

ComingSoon - 2015. október 22.

Ezen a héten sem szűkölködünk filmekben, a felületes szemlélőnek azonban úgy tűnhet, a minőség nem igazán hozza azt, amit egy októberi premiernaptól elvárhatunk. De ezen a csütörtökön pont nem a legtöbbet népszerűsített produkciók lesznek a legígéretesebbek, úgyhogy ismét igyekszünk felhívni a figyelmet arra, mit érdemes és mit nem érdemes nézni a hét programjából:
Radu Jude egy egészen lehetetlen dolgot vitt véghez: fogott egy teljesen életképtelen koncepciót, és rendezett belőle egy kiváló filmet. És hogy mindezt hogyan, az kiderül kritikánkból.
Kellemes gasztromozi helyett intenzív és erős karakterdráma - Az ételművész minden várakozásra rácáfolt. Itt írtunk a filmről.
Ha nincs a családban egy kb. 5 éves csemete, akkor biztosan nem tud lázba hozni bennünket egy német rajzfilm egy sárkányról, akinek az a feladata, hogy visszaszerezze a tüzifüvet kis közösségének. Ha jobban meggondoljuk, még akkor sem igazán, úgyhogy nem sok okot tudnék mondani, amiért érdemes lenne egy fapados mesefilmet megtekinteni a mai boros jegyárak mellett. Szerintem nem veszítünk semmit, ha kihagyjuk az életünkből ezt az alkotást. (FilmBaráth)

Hálás feladat lehetne mostanában kalandfilmet készíteni, hiszen a műfaj nem hemzseg éppenséggel riválisoktól, azonban ha csak az "adjunk el minden klasszikus mesét huszadszorra"-trendet tartja valaki szem előtt, még így is könnyen mellé lehet nyúlni. Az amerikai és a magyar premier közötti két hetes csúszás arra ugyanis pont elég volt, hogy tanúi legyünk a Pán hatalmas kritikai és pénzügyi bukásának is - nem mintha Joe Wright művének eddigi képanyagai annyira színvonalas filmet ígértek volna... (danialves)
Dennis Villeneuve egyre nagyobb név lesz a szakmában, és nem jogtalanul: a Sicarioval egy újabb műfajba kóstolt bele, és nem hogy nem vallott kudarcot, de egy jellegzetes és maradandó alkotás hozott össze. Bővebben kritikánkban.
Az elmúlt években tele volt a padlás igénytelen fantasykkel, és Az utolsó boszorkányvadász alig különbözik ezektől. Itt írtunk a filmről.
Ahhoz képest, hogy médiamunkások nagy része kérés nélkül is rávetné magát a témára, a kissé elkésett plakátkampányt leszámítva meglehetősen fű alatt érkezik a mozikba Goda Krisztina legújabb alkotása. (Bár a rendezőnő igyekezett már idejekorán elébe menni annak, hogy Gárda-filmként skatulyázzák be a Veszetteket.) Ez általában nem sok jót jelent (egész pontosan azt, hogy a forgalmazó sem bízik a kész műben), de ez a téma igazán megérdemelne egy igényes feldolgozást, illetve arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt években a Filmalap forgatókönyv-fejlesztéseiért felelős Divinyi Réka mit tud alkotni, ha neki magának kell szkriptet írnia és nem másokat istápolnia. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr897974567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása