A hét előzetesei (33. hét, 2015)
2015. augusztus 15. írta: danialves

A hét előzetesei (33. hét, 2015)

Kicsit nehezen indult ez a hét az előzetesek szempontjából, de Jonathan Nolan új sorozata mellé végül berobbant Tarantino, vele együtt pedig érkezett két díjvárományos életrajzi darab, a szintén Oscarra pályázó Bradley Cooper, valamint egy nagyon ígéretes magyar tévéfilm. Alább tehát következzen az a 10 percnyi promóanyag, amelyről nem lett volna szabad lemaradni a héten.

Westworld

Michael Crichton klasszikusát a filmverzió után bő 40 évvel megkapjuk sorozatként is, és ha az HBO neve nem csengene elég jól, alkotóként nem más jegyzi a produkciót, mint Christopher Nolan testvére, Jonathan. A rövidke promó nem több néhány felvillantott képkockánál, de arról így is egy elég jó képet kapunk, hogy mennyire stílusos és nyers alkotás vár ránk. 

The Hateful Eight

Tarantino is azon alkotók közé tartozik már, akik akár egy 2 és fél perces fekete képernyővel is kijöhetnének, az internet népe az által is csak megerősítést nyerne abban, hogy éppen érkező alkotásuk egy zseniális remekmű lesz. Ennek megfelelően a The Hateful Eight trailere is annak ellenére izzasztotta be a rajongók nyálelválasztását, hogy jóformán alig villantott fel valamint a tényleges filmből - és az is csak alig tűnik többnek egy western környezetbe helyezett Kutyaszorítóbannál. Ez alapvetően még nem is lenne probléma, de sajnos a rendezőnek pont az a szellemessége kezd egyre inkább elveszni, amely az ilyen egyszerűbb koncepciókat is naggyá tehetné, úgyhogy őszintén remélem, a második előzetes már több érdekes momentummal fog szolgálni.

Trumbo

Sokan már most számon tartják a legnagyobb Oscar-esélyeseket, és egyelőre a Trumbo is ezen a listán szerepel, elvégre minden benne van, ami egy győzelemhez kell: Hollywoodról szól, életrajzi, és remek alakításoknak nyújthat táptalajt. Ami viszont radikálisan megkülönbözteti a szokásos díjszezonos produkcióktól, hogy a vélt kommunista gondolatai miatt feketelistára tett forgatókönyvíró története nem valami évtizedekkel ezelőtt lefutott emberjogi harcot vesz elő, hanem az ideológiai megbélyegzésen keresztül egy olyan témát, amely mind a mai napig Hollywood és az USA sajátja. Ha másért nem, ezért már biztosan izgalmas lesz ez a biopic.

Life

 A Trumbo egyik vetélytársa akár a Life is lehet majd, amely nem kisebb alak, mint James Dean életébe enged betekintést. Anton Corbijn műve egyelőre nehézkesen fogalmazza meg, miről fog majd szólni, igaz, a rendező előző műve is inkább atmoszférájával varázsolt el. És töretlen a hitem Dane DeHaanban is, aki a tavalyi fiaskói után végre újra megmutathatja tehetségét, mindebben pedig az a Robert Pattinson támogathatja, aki pedig pont egy éve lépett előre hatalmasat.

Félvilág

Az ősszel érkező kösztümös tévéfilm előzetese is egyelőre inkább a hangulatteremtésre fókuszál, mint a történetmesélésre, de a klasszikusan rossz magyar trailerek tengerében feltűnő, mennyire jól valósítja meg ezt meg. Mégis a legígéretesebb képkockák azok, amelyek Szász Attila és Köbli Norbert nevét villantják fel, hiszen a páros már A berni követtel is megmutatta, hogy a százmilliókba Filmalapos produkciók helyett az ő visszafogott tévéfilmjeik jelentik a magyar filmgyártás krémjét.

Burnt

"Bradley Cooper Oscar akar nyerni" - akár ez is lehetne a film címe, amely egyelőre mindent sajátos főszereplőjére és az ezzel járó színészi alakításra tesz fel. A forgatókönyvírói poszton Steven Knight gondoskodhat arról, hogy ennél több legyen a Burntben (elvégre a Locke-kal megmutatta, hogy tud remek karakterdrámákat alkotni), és az már most látszik, hogy egy sokkal sötétebb és remélhetőleg izgalmasabb darab is érkezik, mint Jon Favreau tavalyi séfes műve.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr667696772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása