Magic Mike XXL (2015)
2015. július 03. írta: FilmBaráth

Magic Mike XXL (2015)

magic_mike.jpgLányok, le vagyunk maradva, a Chippanddale fiúkat ma már férfi revütáncosoknak illik nevezni. Ami egyébként teljesen mindegy, mert attól ők még azért vannak, hogy felvidítsanak bennünket. Merthogy a sztriptízt a lányok is szeretik ám! Rengeteg hibám van, de álszent nem vagyok, úgyhogy én bevallom, imádom legeltetni a szemem jól kidolgozott férfi felsőtesteken, és tudom értékelni, ha bedobják magukat a fiúk, mert ennyi szórakozás nekünk is jár! Channing Tatum engem máig nem győzött meg arról, hogy különleges színészi képességei lennének, viszont nagyon becsülöm benne, hogy szégyenkezés nélkül felvállalja erotikus táncos múltját, és még szép pénzt is kaszált vele a mozipénztáraknál néhány évvel ezelőtt. A Magic Mike hatalmas sikert aratott, ami nem csoda, hiszen sajnos elég ritkán fordul elő, hogy ennyi jó pasi egyszerre lejtsen erotikus táncot erősen alulöltözve. Hollywoodban természetesen a pénz az úr, ezért semmi sem mentett meg bennünket attól, hogy megérkezzen a folytatás. Nos, a végeredményre csak azért nem mondom, hogy nézhetetlen, mert még mindig irtó jó pasik domborítanak benne (Sofia Vergara egy rohadt nagy mázlista!), a film végén nagyon látványos a színpadi show, de ettől még csak egy nagyon butácska utánérzés, nem több.

Magic Mike (Channing Tatum) jól halad a saját üzlet felépítésével, de mégsem boldog igazán. Aztán, amikor a szeretett nő elhagyja, bánatában csatlakozik a régi bandához, amelynek tagjai egy kicsit megfáradva, de még mindig űzik az ipart. Egy utolsó nap bulira készülnek, és naná, hogy Mike-ra marad a csapat felkészítése a versenyre, és természetesen még romantikázni is marad ideje...

Túl sok a szöveg, és túl kevés a vetkőzés. Női szemmel nézve ez a legnagyobb baj a filmmel. Kicsit komolyabbra fordítva a szót, túlságosan okosan akarták megírni a forgatókönyvet, úgyhogy minden karakter kapott egy szép kis háttértörténetet, jellemfejlődést, meg ami egy komoly alkotásban lenni szokott. Viszont az a hangyányi probléma merült fel, hogy eléggé műfajidegen ez a megközelítés. Az rendben van, hogy kell néhány érdekes szereplő, de a a jó ég áldja meg az írókat, nem erre váltottunk jegyet! Nem mondom, hogy nem érdekel, hogy mi lett a fiúkkal az előző rész óta, de bőven beértem volna, ha a film kb. negyede szól erről, a többi időben jó táncjeleneteket és dögös kockahasakat nézegethetünk. A kockapoci végülis rendben volt, de annyira erőltetetten túl akarták szárnyalni az első részt (amelynek éppen az volt a legnagyobb erénye, hogy nem vette halálosan komolyan magát), hogy egy nagyon kínos kliséhalmaz lett belőle.

A verseny sok mindenért kárpótolja a nézőt (azon a vetítésen, amelyen én voltam, csak lányok voltak, nem is értem, miért), de a tökéletesen súlytalan befejezés után messze nem lehet elégedett. Habár akad humoros jelenet a filmben, egy idő után elég unalmas tud lenni, ahogyan a pasik kb. egy békebeli tévésorozat szintjén élik a saját kis lelki életüket. Klisé klisé, világmegváltás világmegváltás hátán, még jó, hogy mielőtt elaludnánk, mindig jön egy jó kis sztriptíz, és felélénkülünk. Verhetetlen az a jelenet, amikor Joe Manganiello a maga sajátos stílusában elmegy bevásárolni egy gyorsbüfébe, a srácok pedig teljesen betépve kintről biztatják. Jellemző, hogy nem Channing Tatum teljesen profin kidolgozott táncjelenetei maradtak meg, kedvenc farkasemberünk simán elvitte a showt a többiek elől, pedig sajnos túl kevés jelenetben szerepelt (az általa elővezetett nászéjszaka az agyeldobás kategóriájába tartozik szerény véleményem szerint). 

magic_mike_2.jpgNem szeretnék senkit feminista szózatokkal terhelni, de olyan szinten került lealázásra a női nem ebben a filmben, hogy ha komolyan tudnám venni, még fel is idegesíteném magam. Habár nekünk is vannak rosszabb napjaink, de azért nem csak arra vagyunk jók, hogy látványosan sikítozzunk, ha egy jó pasi előttünk vetkőzik és erotikus táncot lejt. Nagyon jót tett volna ennek a filmnek egy erősebb női karakter, aki ellensúlyozni tudja a többiek csacskaságát, de ezúttal ez nem jött össze. Próbáltak jópofa szöveget írni az aktuális szép szőke lánynak, akibe Mike beleszeret, de fényévekkel jobb volt nála az az anyuka, aki erősen alkoholos befolyás alatt a fiúk segítségével próbálja meg kiheverni a válását. Az MC lány erősen túltolta a szerepét, engem halálra idegesített a negédes stílusa és a tökéletesen üres karaktere. Sajnos nagyon lélektelen a film, a kiváló táncbetétek ellenére teljesen felesleges folytatás, ha még egyszer ebben az életben rászánom magam a megtekintésére (nagyon mély depresszióba kell süllyednem ehhez), biztosan csak az utolsó 20 percre leszek kíváncsi.

Channing Tatum látványosan táncol, és nagyon erősen próbál komoly színészi játékot előadni, de sajnos nem igazán sikerül neki, eléggé hiteltelen az alakítása. Joe Manganiello mindent visz, a Tarzan játszó Kevin Nash-nek vannak szép pillanatai. A többiek teljesen felejthetőek, Jada Pinkett Smith nagyon kínosan próbál sejtelmes lenni, Andie MacDowell viszont teljesen felszabadultan komédiázik, ami nagyon jól áll neki.

Őszintén mondom, nem vártam semmi ettől a filmtől, csak jó pasikat szerettem volna látni dögös körítéssel és egy közepes kerettörténettel, amiből csak a fiúk külsejével tudok tökéletesen elégedett lenni, sajnos. Nem igazán sikerült eltalálni az arányokat, pasifilmnek túl sok, női filmnek túl kevés lett. Talán egy kicsit jobban be lehetett volna lőni a célcsoportot, akkor valószínűleg nem lett volna ennyire felejthető és dögunalmas ez az alkotás.

4/10

 A Magic Mike XXL teljes adatlapja a Magyar Filmes Adatbázis (Mafab) oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr107591852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seang Lee 2015.07.04. 01:34:40

Fel oraja ertem haza a mozibol.abszolut egyetertek.

Árkádia 2015.08.29. 14:52:22

Na igen, Joe szupermarketes jelenetétől koppant az állam az asztalon... ;-)
süti beállítások módosítása