ComingSoon - 2014. december 4.
2014. december 02. írta: danialves

ComingSoon - 2014. december 4.

Ezen a héten kisebb pangás várható, mielőtt megjönne a karácsonyi nagy hajrá az év utolsó szuperprodukcióival. Két magyar film, egy krimi és egy francia vígjáték a mérleg, úgyhogy valószínűleg mindenki inkább már a jövő heti nagy dobásokra fókuszál, de akit érdekel, hogy mi érkezik most csütörtöktől, az az alábbiakban olvashatja.

Körberajzolva / Je fais le mort

A film legnagyobb pozitívuma, hogy gusztustalanságtól és pojácáskodástól mentes, de hibái is vannak bőven. Bővebben kritikánkban.

A fogoly / The Captive

Első látásra ez a krimi-thriller inkább tűnik a Fogságban halvány utánérzésének, mint egy valóban érdekes történetnek. Ebből nem is feltétlenül az ismerős cselekményelemek okozzák számomra a legnagyobb problémát, hanem, hogy ez a két percnyi képanyag semmi igazán maradandót nem tudott mutatni. (Arról nem is beszélve, hogy szerintem jó pár poént is lelő.) És hiába mutatták be Cannes-ban meg előttük már egy jó pár országban, A fogoly finoman szólva sem aratott osztatlan sikert. De amikor évi 5 db krimit kapunk, még lehet, hogy ez is ki tudja elégíteni a műfaj szerelmeseit. (danialves)

Berosált a rezesbanda

A magyar filmet szerencsére már kezdik megszeretni a nézők, talán a magyar ifjúsági film mostoha sorsa is jobbra fordul szépen lassan. Mátyássy Áron biztosra ment: Csukás István, az egyik legnépszerűbb gyermekirodalmár írta a forgatókönyvet, a színészgárda sem utolsó (Hollósi Frigyes, Makranczi Zalán, Hevér Gábor), engem mégsem nyugtatott meg az előzetes afelől, hogy egy újabb Keménykalap és krumpliorr születik, nem valószínű, hogy ez a film egy világszám lesz (pintyőke cirkusz pedig biztosan nem), valószínűleg egy közepesnél gyengébb alkotáshoz lesz szerencsénk, de értékeljük az alkotók példaértékű próbálkozását a műfaj feltámasztása érdekében (FilmBaráth)

 

Swing

325 millió forint. Ennyit adtak ki adóforintjainkból erre a produkcióra, amely első látásra mindebből bárgyú humort, semmiről nem szóló történetet és mindezt zenével eladó körítést tud nyújtani. A nagy nevű színészek elpazarlását egyenesen fájó látni, remélem, hogy Kulkát nem kényszerítették végig ilyen ripacskodásra. Az undorítóan bájolgó, mindent szájbarágó narráció pedig leginkább egy kereskedelmi tévé esti blokkjának ajánlójába passzolna. Igaz, valószínűleg a végeredmény is pont oda való lesz. (danialves) 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr566943823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2014.12.04. 11:32:28

A fogolyt láttam, ritka szar film.
süti beállítások módosítása