Sorozat: Trónok harca - 4x01
2014. április 06. írta: Razzul

Sorozat: Trónok harca - 4x01

10175998_749259225118427_1330408192_n.jpgPénteken az HBO jóvoltából lehetőségünk volt danialvessel részt venni a Trónok harca 4. évadjának premier előtti bemutatóján. Az ingyen popcorn és kóla fincsi volt, a cosplayező jegykiadók pedig aranyosak. Az első rész előtt még kissé felfrissítették az emlékeinket a szervezők a harmadik évad összefoglalójával. Ezután pedig kezdetét vette a fő attrakció, korai bepillantást nyerhettünk abba mit is tartogat Westeros számára az elkövetkezendő bő 2 hónap.

Meg kell mondjam, ritkán látni ennyire eseménytelen, ám mégis ennyire érdekes évadnyitót, amilyet a 4. szezon produkált. Azt biztonsággal állíthatom, hogy jelenlegi évadunk első része a viszonylag ingerszegényebb részek közé tartozik, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmassá válna.

Ugyanis az epizód a karakterfejlődésre és azon változások bemutatására fókuszál, amiket még az előző évad lezárása hozott. Az erős, kidolgozott egyéniségek, pedig mint tudjuk, központi elemei a sorozatnak. Öröm volt látni, hogy a jellemfejlődések ábrázolására a harmadik szezonhoz mintájára itt is erős hangsúlyt fektettek, reméljük ez továbbra is így marad. Minden szereplő kapott némi időt, hogy megmutassa magát így egyikőjük rajongói sem szomorkodhatnak, hogy kedvencük nem szerepelt az első részben. Az új Daario Naharis, Michiel Huisman is stílusosan hozza a tenyérbemászó karakterét. Szívfájdalmam csak amiatt van, hogy a párbeszédekben megjelenő, a korábbi évadokra történő visszautalásokat nem biztos, hogy mindenki érteni fogja.

game-thrones-tyrion-lannister-oberyn-martell.jpgTermészetesen ebből a részből sem maradhattak a szokásos baljós, kegyetlen jelenetek és a meztelenkedés, amit oly sokan azonosítanak a sorozattal. Ezeket az alkotóelemet ezúttal Kisujj kuplerája és a már falon átkelt szabad nép szolgáltatta. Továbbá kaptunk a Királyvárba a szokásos ármánykodás és sunyulás mellé egy Oberyn Martellt, aki várhatóan kissé felkavarja majd a királyi székhely állóvizét (kissé rá is fér).

Szóval igazán remeket sikerült rajtolnia a Trónok harcának. Ez a rész bizonyítja, hogy nem kell minden másodpercben fejeknek hullnaia és futótűznek sercegnie, hogy a sorozat izgalmas maradjon. Elég a már alapból jó színészi játékot és karakterek körüli eseményeket némileg felturbózni, bedobni a fazékba mellé még egy kis fekete humort és meg is született az az évadkezdő rész, ami garantálja a nézettséget az őt követőknek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr545953230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.07. 15:28:45

tényleg az jellemzi a legjobban, hogy eseménytelen, mert nem nagyon történik semmi, de az nagyon stílusosan azt meg kell hagyni.

Remélem később nem csak stílus, de történet is lesz, mert ha minden rész ilyen, mint ez az szomorú lesz.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.07. 20:08:33

Amúgy itt ragadnám meg a lehetőség, hogy rámutassak, hogy milyen elvtelenül eladtad az autonómiádat egy popcornért meg egy kóláért. (Ja igen, meg 3 szívószálért.)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.08. 08:26:57

@danialves: ne felejtsd a csini cosplay-es csajokat! ;)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.08. 10:37:19

@doggfather: Jó hát azok csak "mindentaszemnek" alapon voltak, az úgy nem nagy szám. ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.08. 14:06:06

@danialves: úgy gondolod nem ért annyit a látványuk, mint az ingyen kukorica?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.08. 14:40:24

@doggfather: Az a helyzet, hogy utána beültünk egy epizódra, amiben sokkal jobb nők voltak, sokkal meztelenebbül. ;) Szóval így nem annyira nagy szám.
süti beállítások módosítása