ComingSoon - Mozifilmek márciusban
2013. február 28. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek márciusban

Március érkeztével egy újabb mozis hónap is kezdetét veszi, és ahogy a tavasz (és a nyár) közeledik, a stúdiók is egyre jobban elhalmoznak minket új filmekkel. Ennek keretében láthatunk a filmszínházakban 3D-re építő és kevésbé 3D-re építő fantasyt, mexikói és francia művészfilmeket, gengszter-drámákat, és sok más műfaj is képviselteti magát a horrortól a sci-fin át az animációs filmig. A SmokingBarrels csapata (ezúttal FroG, danialves és legújabb tagunk, lui1698 részvételével) pedig igyekszik újra iránymutatást nyújtani az alább szereplő alkotásokkal kapcsolatban.

Március 7.

Post Tenebras Lux - Felhők felett : A Post Tenebras Lux című mexikói alkotás tavaly hívta fel magára a figyelmet, többek között a Cannesban bezsebelt rendezői díj volt az, amelyre a magamfajta nézők felkapták a fejüket. Az első felütés ennek ellenére korántsem könnyed filmet, vagy klasszikus drámát ígér: az emberek és a természet kapcsolatát mutatja be Carlos Reygadas rendező, első látásra az Élet fája kelléktárával. Ebből a formulából akármi kisülhet, mindenesetre igen furának tartom a +18-as korbesorolást. Meglátjuk! Ítélet : Érdekes koncepció, amely nagyon kockázatos is. Vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz film lesz ez. (Frog); nagyon nem az én stílusom, ettől még persze akár jó is lehet (danialves); a bezsebelt díjak ellenére, nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. (lui1698)

CsapdaAz előzetest megtekintve nekem is az volt az első reakcióm, hogy Dwayne Johnson csak egy újabb kísérletet tesz arra, hogy alulmúlja B-listás kollégáit, azonban az első vélemények teljesen más műről számolnak be. A karakterdrámává alakuló akciófilm azonban nem aratott oszthatatlan sikert a kritikusok körében, szóval kétségeink még mindig lehetnek. Ítélet: kérdőjeles, de első látásra semmiképpen ne ítéljünk (danialves) ; Személy szerint egyáltalán nem érdekel (Frog); Rock neve nekem elég ahhoz, hogy jó ideig elkerüljem a filmet. (lui1698)

Óz, a hatalmasAz idén esedékes 3D technológiai demonstráció, azoknak, akik még nem unták meg, hogy különböző mesebeli lények ugrálnak állandóan a képükbe. Viszont attól tartok, hogy a CGI mellől a történetet már kispórolták, abból kiindulva, hogy az Alice csodaországban újrahasznosított effektjeivel úgyis meglesz a milliárd dolláros bevétel. Ítélet: ha elmúltunk már tízévesek, ne nézzük meg (danialves) ; valószínűleg gyerekes és semmitmondó lesz, de remélem meglepődöm (Frog); ha gyerekünk vagy szőke barátnőnk van, beülhetünk rá, egyébként inkább spóroljuk meg az árát. (lui1698)

Született gengszterek - Stand Up GuysAl Pacino és Chritopher Walken keserédes kamaradrámája kapcsán az eddig nyilvánosságra került kritikák remek alakításokról és egy gyenge forgatókönyvről számolnak be. És valljuk meg őszintén, a film inkább tűnik a Bakancslista gengszter változatának, mint egy igazán érdekes alkotásnak. Ítélet: a két főszereplő rajongóinak tudom csak ajánlani (danialves) ; engem kifejezetten érdekel, várom! (Frog); sajnos az öregek már közel sem a régi formájukat hozzák, de ettől még lehet egy elfogadható film. (lui1698)


Március 14.

Halálhegy - A Dyatlov-rejtélyA megtörtént eset az egyik legizgalmasabb és leghátborzongatóbb horrorsztori, amit az utóbbi időben olvastam, így hát nagy reményekkel vártam ezt a filmet. Egészen addig, amíg meg nem láttam, hogy az előzetes legijesztőbb pillanatának azt szánták, hogy van néhány lábnyom, ami a semmiben végződik. Innentől kezdve pedig már nem sok hiányzik ahhoz, hogy az alkotás elfoglalja méltó helyét az egyre lejjebb süllyedő found-footage filmek között. Ítélet: nagy az esélye, hogy tényleg olyan rossz is lesz, mint amilyennek tűnik (danialves) ; egy eget rengetően rossz filmet "várok" (Frog); szegény Blair Witch Project forog a sírjában, amibe ezek a rettenetes utánzatok juttatták. (lui1698)

Dől a monéValljuk be, nem volt könnyű, de a magyar címmel sikerült kínosságban alulmúlni az előzetest. Viszont ez nagyon nem menti meg a látványosan humortalan és érdektelen trailer becsületét. A külföldi vélemények pedig csak még inkább megerősítenek abban, hogy a sztárparádé ellenére sem érdemes megnézni. Ítélet: semmilyen körülmények között (danialves) ; a stáb ígéretes, a koncepció ennek ellenére inkább unalmas, számomra teljesen érdektelen (Frog); kereskedelmi tv-k műsorára inkább való, mint mozikba. Hanyagoljuk. (lui1698)

Holy MotorsBruse jóvoltából már olvashattatok egy kritikát a blogon erről a műről, én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy akinek bejönnek az ilyen elvont és szürreális filmek, azok tegyenek vele egy próbát, a többiek ne feltétlenül. (danialves)

Képszakadás: A Másnaposok forgatókönyvíró duója úgy döntött, elkészíti a saját bulizós-szétcsúszós filmjét, hogy biztosan kipréseljenek mindent, amit ebből a témából még ki lehet. Mindezt teszik úgy, hogy mind a Hangover 2 mind pedig a Todd Philips által producerelt Project X teljesen erőltetett és színvonaltalan volt. A főszereplőkről sok mindent nem lehet elmondani, viszonylag ismeretlen, fiatal színészeket válogattak össze. Miles Teller, aki talán ismerős lehet, a már említett Project X-ből. Ítélet: gyenge filmre számítok (lui1698); hanyag és felületes filmet "várok" (Frog); szerintem lesznek jó pillanatai, de egyébként középszerű lesz (danialves)


Március 21. 

Croodék: Az első embercsalád barlangjának biztonságában éldegél mit sem tudva a kinti világról, egészen addig, míg a kalandvágyó Eep-nek köszönhetően kénytelenek egy veszélyekkel teli útra indulni. A karakterek első ránézésre szokásos Dreamworks sablon alapján készültek, és a történet se hordoz többet magában egy átlagos animációs filmnél. Minden esetre már csak azért is érdemes megnézni, mert legalább megtudhatjuk, hogy hogyan sikerült tűzijátékot csempészni ebbe a korba. Ítélet: nem veszítünk vele semmit, ha kihagyjuk. (lui1698) aranyos mesének tűnik, de nem az én korosztályomnak szól (Frog); bár az előzetes nem győzött meg, a Dreamworks az utóbbi időben ritkán nyúl mellé animációs filmek terén, én bízom benne (danialves)

Spring Breakers - Csajok szabadonA tavaszi szünetet az USA tinédzserei a legnagyobb bulinak élik meg, csajok-fiúk, pia, szex, hányás ezerrel. Ebbe az időszakba csöppenünk bele a Spring Breakersben, amely négy főszereplője egy kalandos "vakációját" követi nyomon. A lányok a szórakozásuk finanszírozásához a rablástól sem zárkóznak el, azonban a törvény keze utoléri- , majd rács mögé dugja őket. Szabadulásuk után találkoznak Aliennel – akit amúgy a nagyszerű James Franco kelt életre- és ekkor kezdődik ám csak az igazi "móka". Ez a koncepció több mint érdekes, és baromi sok aspektusból megközelíthető, ergo jól el is lehet rontani. Meglátjuk Harmony Korine mit képes a vászonra varázsolni. Ítélet : Ebből akár az utóbbi évek legszórakoztatóbb filmje is lehet, vagy előfordulhat az is, hogy baromi gyenge lesz (Frog); rosszul nem járhatunk: ha értelmetlen is a film, még mindig ott lesz a főszereplő hölgyek látványa és James Franco alakítása (danialves); biztosan kihagyom (lui1698)

 

Március 28.

A burok: A Twilight filmek ellenségei fellélegezhettek a Hajnalhasadás második része után, mondva vége az évek óta tartó borzalmaknak, azonban az ORF stúdió úgy döntött filmre viszi az írónő 2008-ban megjelent Burok című könyvét. Az előzetesek és plakátok alapján nagyjából hasonló színvonalú filmre van kilátás, mint az Alkonyat. Két mentőöve van a filmnek; az egyik a rendező Andrew Niccol (Gattaca, Fegyvernepper), aki azért már tett le az asztalra annyit, hogy némileg bizakodhassunk, a másik pedig a történet hősnőjét alakító Saoirse Ronan aki mindenképp jobb választás egy női főszerepre, mint Kristen Stewart. Ítélet: Twilight rajongóknak ajánlott, a többiek szerintem kerüljék el (lui1698); akár még jó is lehet, bár erre csekély az esély (Frog); Niccol neve tartja bennem a hitet, hogy ez mégis csak egy jó mű lesz (danialves)

Az óriásölőAz utóbbi évek egyik legjobban süllyedő stílusa az a fantasy, amely az utóbbi évtized elejét igencsak meghatározta. Ez a hanyatlás korántsem a mennyiséget illeti ; cseresznyemagként kaptuk az arcunkba ezeket a meseadaptációkat, amelyek nagy részét nem hogy élvezni nem lehetett, de a legtöbbjük inkább fárasztó volt, mint nézhető, elég ha csak a Hófehér és a vadászt említem. Kérdés hogy ezek után mit várok Az óriásölőtől? Gyakorlatilag semmit, amit meg mégis, azt Ewan McGregor játéka nyújthatja. Ítélet : Unalmas, agyonrágott tanmese, amely gyakorlatilag halálraítélt a 21. században (Frog); tipikus CGI-bemutató, amely talán még minimálisan szórakoztató is lehet (danialves); ha más miatt nem is, a látványért talán érdemes lehet megnézni. (lui1698)

Tökéletes hangTermészetesen a musical-vígjátékok sorában keletkezett űr sem maradhatott betöltetlenül, úgyhogy íme egy alkotás, amely a Glee és a High School Musical rajongótáborának keresztmetszetét igyekszik megcélozni. A trailer humora és hangulata a fenti prekoncepció ellenére mégis megfogott, és azt gondolom, hogy ha nem állunk hozzá nagy elvárásokkal, egy könnyed és szórakoztató filmet láthatunk majd. Ítélet: ha nem is használja ki a benne rejtező potenciált, akkor sem fogunk feltétlenül rosszul szórakozni (danialves) ; langyosan szórakoztató filmet várok (Frog); távol áll tőlem ez a műfaj. (lui1698)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr355105089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pillowbook 2013.02.28. 21:47:05

Eeezek lesznek márciusban a mozikban? S a Stoker-t mikor láthatjuk ?
Park Chan Wook új mesterművét ?
www.imdb.com/title/tt1682180/?ref_=fn_al_tt_1
Nyárra biztos ideér....

jacques francois 2013.02.28. 22:06:31

ha nekem valaki évekkel ezelőtt azt mondja, h látok majd egy olyan produkciót, amit "scofield" ír, park rendez és nicole az egyik főszereplője kinevetem. amugy sajnos kétlem h a hazai mozik bemutatnák.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.02.28. 22:17:19

@pillowbook: Én is őszintén szólva kétlem, hogy valaha is láthatjuk majd magyar moziban. Max. először kivárják, hogy az amerikai kasszáknál mit hoz össze, és aztán esetleg behozzák, mondjuk napi 1 előadás erejéig 2 hétre. (És az is tényleg legkorábban nyáron lesz)

pillowbook 2013.03.01. 00:14:16

@jacques francois:
Igen én sem gondoltam Parkról :), hogy rendez egy ilyen filmet, Nicole nekem egy kicsit kakukktojás, de nagyon kíváncsi vagyok rá is, de Mia W-re inkább meg a nagybácsira, akit szintén láttam már pár filmben.
@danialves:
Te is azt gondolod, hogy ezt nem fogják bemutatni, persze jóval később...egy saw 7-t lehet vállalni a kockázatot ? Szerintem Park :) nevét elég sokan ismerik itt, és ez nem egy koreai thriller lesz.
Egyébként értem mit akarsz, csak ennek meg ellentmond, hogy az amerikai filmekkel egy időben nézhettük meg már itthome, sokkal korábban, letöltve persze :) s nem kamerás vacakként, s hamar lett hozzá fordítás is. Pl.a Red Lights-Gyilkos médium filmet aminek novemberben volt a premierje ! Persze nem mindent, csak egy két meglepetés. :)

Most nem a letöltés mellett kampányolok, de hát van más választása az embernek, ha nem láthatja, annyira kevés igazán jó filmet lehet látni mozikban. Ami jó és különleges, ahhoz kell a moziélmény nekem is.

Nah :) csináljunk egy hozzátok be a Stokert hamar magyarországra facebook csoportot LOL

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.01. 00:36:33

@pillowbook: Sokan elkövetik azt a hibát (köztük sokáig én is ott voltam), hogy a saját magukat és ízlésüket hasonlítják a többséghez. Nem a filmes blogokból és közönségéből kell kiindulni, hanem azokból, akik ajánlót a CinemaCityben látnak először egy filmről. Egy Fűrészt 10ből 9 ember ismer, és ebből 8at nem érdekel, h milyen szar, Oldboyról meg örülsz, ha 3 hallott. Megnézheted, hogy a Red Lightsot hányan szedték le itthon, de sztem 1-2 ezernél nem lesz több, miközben egy mozisikerhez azért kéne legalább 10 ezer ember.
A meeszi dél vadjait a premier hétvégéjén kőkemény 2 ezer ember nézte meg, pedig arról is azt gondolnád, hogy hú de sikeres film lehetne.... hát nem.

pillowbook 2013.03.01. 01:00:31

@danialves: Én nem csak a filmes blogokból hanem az évek alatt összeszedett ízlésvilágomból állítom össze a kedvenceimet. Ez nálad is így van gondolom :) de ettől el kell egy kicsit vonatkoztatni.
Értem amiről írsz. Fűrészt persze meg a többit.

Egyébként az Oldboy-t ha már szóba hoztad, az Odeon évekkel ezelőtt saját költségén adta ki dupla dvd-n, igen igényes minőségben, tele extrákkal ,minden magyarul feliratozva, és már nem is emléxem, de nagyon kímélő összegbe került, és !!! fel kellett iratkozni a listára, hogy biztosan megkaphassad, de sok ember kíváncsi rá volt rá én láttam a listát :) Tudom, én, hogy a mozik a hatalmas sikereket imádják de akkor szerezzenek meg olyan filmeket és csináljanak ennek reklámot - Stoker és garantált siker lenne. Más gagyi thrillert hányan megnéznek például. Na ámen, legyen minél előbb itthome is. :)

pillowbook 2013.03.01. 01:07:48

@danialves: az embereknek úgy látszik Hushpuppy sem kell :( egyébként drága a jegy, ezt minimum az összes gyerkőc megnézte volna, mert nagyon érdekes, ha a szüleik elviszik őket, hát az már komoly összeg.
Bevallom én sem moziban láttam de tetszett a kislány alakítása nagyon. :)A mozijegyek árai...megveszem a Stoker-re az első jegyet :D
süti beállítások módosítása