ComingSoon - Mozifilmek februárban
2013. február 06. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek februárban

A régi, de többnyire hanyagolt rovatunkat felélesztve ebben a posztban FroG-gal közösen összegyűjtjük a következő egy hónapban várható alkotásokat, hogy egy rövid véleményezéssel próbáljunk útmutatót nyújtani az olvasóknak, esetleg felhívni a figyelmüket egy-két különlegességre. És ha minden jól megy, a továbbiakban minden hónapban olvashattok egy ilyen összeállítást. (A filmcímek az előzetesekre mutatnak, az ítéletnél pedig mindig az adott szöveg szerzője szerepel először)

Február 7.

Boszorkányvadászok: Tommy Wirkola a Náci zombik című fekete komédiával írta be a nevét a filmtörténelembe, a címből érthető, hogy mennyire elborult alkotásról lehet szó. Most sem hazudtolja meg önmagát, így szerintem ez a film tipikusan olyan lesz, amitől a nézők egyik fele elájul, a másik fele meg hatalmas idiótaságnak fogja tartani. Ítélet: 50-50 (danialves), szerintem nagyon gyengécske produkciót kapunk a kezeink közé(FroG)

Hitchcock: Kit ne érdekelne a filmipar egyik leghíresebb és legelismertebb rendezőjének életrajza? Alfred Hitchcock kétségtelenül a filmgyártás egyik legnagyobb alakja, azonban úgy hírlik, a róla mintázott film inkább felületes, mintsem beható életrajzi fejtegetés. Azonban a látszólagos tényeket figyelembe nem véve én nagyon várom a produkciót, annak ellenére is, hogy az általam megjósolt Oscar jelölések igencsak elkerülték a produkciót. De, Hopkins az csak Hopkins marad, ahogy Hitchcock is Hitchcock, bár a filmet rendező Sacha Gervasi általam látott művei (Terminál, Szív/rablók) szerintem igencsak túlértékeltek. Ítélet: Hálás az alapanyag, ebből adódóan nagyobb a koppanás lehetősége is (FroG),  jelentkezem, engem nem érdekelnek az életrajzi filmek (danialves)

Megtört város: Azt már a trailerekből is le lehetett szűrni, hogy a nagy nevű színészek ellenére ez a politika i thriller nem fog újat mondani a műfajban. Az első kritikák pedig hatványozottan ezt bizonyítják. Ítélet: nagyon nem lesz jó (danialves), nincsenek elvárásaim (FroG)


Február 14.

Lenyűgöző teremtmények: A Twilight által elindított tinifantasy-őrület újabb példánya, az előzetes pedig nem mozgatta meg a fantáziámat. A könyv ismeretében természetesen valószínűleg okosabban tudnék ítélkezni, így viszont nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy rossz lesz, főleg, hogy Az éhezők viadala megmutatta, hogy lehet korrekt alkotásokat is összehozni a műfajban. Ítélet: nem tudom mire számítsak, de nagyobb az esélye, hogy rosszul sül el (danialves), kifejezetten rossz "élményt" várok(FroG)

Die Hard - Drágább, mint az életed: Ritka, hogy egy évtizedeken átívelő filmsorozatnak pont az ötödik része durranjon nagyot, inkább valószínűleg a profi, de sablonos kategóriába fogjuk besorolni ezt az akciófilmet. Persze a budapesti helyszínek biztosan sokakat megmozgatnak majd, de a mindig adott lehetőség mellett a minőségre egyelőre semmilyen garanciát nem látok. Ítélet: még akár jó film is lehet belőle (danialves), remélem nem fullad a klisék és az újrahasznosítás tengerébe (FroG)


Február 21.

Gyilkos Joe: Willam Friedkin meglehetősen beteg krimije bennem vegyes érzéseket hagyott, jó szívvel senkinek nem tudom ajánlani, de aki egy érdekes filmre vágyik, az megkaphatja ezt ennek a műnek a képében. Ítélet: 7/10 (danialves), 7/10 (FroG)

Személyiségtolvaj: Az erősen középszerű Förtelmes főnökök rendezője ismét megpróbálja Jason Bateman-t befuttatni, bár sok sikert ezúttal sem várok. Ha az nem elég ijesztő, hogy az előzetesben egy jó poént tudtam összeszámolni (pedig ugye általában nagyjából az összes jó poén bekerül egy trailerbe), akkor még nem tudom mi rettenthetne el. Ítélet: messzire elkerülöm (danialves), Jason Batemant utálom mint a bűn, ez a filmje sem érdekel (FroG)

A vadászat: Gyakorlatilag már hónapok óta kutatok az interneten ez után a dán remekmű után, de úgy néz ki mindenképpen ki kell várnom a premiert. Imdb-n jelenleg 8.3-on áll, a főszereplő pedig Észak-Európa Kevin Spacey-je, azaz Mads Mikkelsen, szóval minden arra mutat, hogy egy jó alkotást fogunk látni. Ítélet: kötelező darab (danialves), az év egyik legjobban várt darabja(FroG)

Zero Dark Thirty: Kathryn Bigelow ismét forgatott egy vontatott dokumentumfilmet, amely gyakorlatilag négy évvel ezelőtti alkotásának újrázása a Homeland főhősnőjével. De az az erénye legalább megvan, hogy igyekszik hiteles és őszinte lenni. Természetesen akinek a Bombák földjén tetszett, annak ez is be fog jönni, a többiek pedig ne menjenek a közelébe sem. Ítélet: 6/10 (danialves), fogalmam sincs mit várjak (FroG)

Február 28.

Parker: Az idei évre esedékes Jason Statham középszer, sokat nem várok tőle, és azt hiszem a főszereplő munkássága alapján ezt jogosan teszem. Ennél többet pedig nem is nagyon lehet mondani róla. Ítélet: ne adjunk érte pénzt (danialves), inkább újra megnézem a Crank filmeket (FroG)

Az a bizonyos első év: az angol vígjátékokban az a jó, hogy még akkor is értékelhetőek, ha rosszak. Bár alapvetően ez a film sem kecsegtet sok jóval az altesti poénoktól hemzsegő előzetes alapján, az idáig Sacha Baron Cohen-nek dolgozó Dan Mazer rendezésében szintén megvan a potenciál. Ítélet: kétesélyes (danialves), szerintem fárasztó lesz (FroG)

Úton: Jack Kerouac Úton című regénye a megjelenése idején hatalmas kultformáló jelenséggé vált, így igazán meglepő is az, hogy csak ilyen későn készült a könyvből filmadaptáció. Az első vélemények szerint korántsem azt nyújtja az Úton, mint azt előzetesen várni lehetett ; sokan az idő eljártát és az aktualitás hiányát emlegetik a produkció felett. Én mégis kíváncsian várom, és noha nem moziban tervezem megnézni, azért nagy reményekkel fogom beszerezni majd a dvd-t, még annak ellenére is, hogy Kristen Stewart a legtökéletesebb filmelbaszó egész Hollywoodban. Ítélet: ebből akármi lehet (FroG), nincs értelme megnézni (danialves)

Ígéret földje: Gus Van Sant és Matt Damon közös karrierje még anno a Good Will Hunting sikerével kezdődtek, és bár kettejük útja szétvált (előbbi rendkívül elismert rendező - , utóbbi pedig Hollywood egyik fenegyereke lett) , az idén februárban a mozikban landoló Ígéret földjén ismét az ő együttműködésükkel működik. Az alapkoncepció annak ellenére is meggyőző, hogy kicsit a Vérző olajra hajaz, a színészi stáb pedig a kissé ismeretlen színészei ellenére is tehetséges neveket tud felmutatni, elég ha csak az előbb említett Damont vagy Frances McDormand-et emelem ki. Ítélet: a hónap egyik legjobb filmjét várom (FroG), nagyon nem hoz lázba, Gus Van Sant már nem a régi (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr355060845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.06. 13:19:19

ebben a posztban is offolás a meg kéne nézni komment?!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.02.06. 17:22:50

@doggfather: így, ebben a formában igen :P írd oda, h melyik filmet ;)
süti beállítások módosítása