Abraham Lincoln, a vámpírvadász / Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
2012. október 21. írta: FroG

Abraham Lincoln, a vámpírvadász / Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

http://wallpapersup.net/wp-content/uploads/2012/02/abraham-lincoln-vampire-hunter-movie-poster.jpgAz idei év felhozatalából az egyik legkiemelkedőbb cím az Abraham Lincoln, a vámpírvadász lehetett volna. Mint a korábbi listámban említettem (a Hófehér és a vadászhoz hasonlóan) ezt a filmet is nagyon vártam már, de a moziba sajnos nem jutottam el rá, így most, a dvd megjelenése után tudtam csak pótolni. Utólag jó döntés volt lemaradni róla..

Abraham Lincoln (Benjamin Walker) 9 éves korában tragikus hirtelenséggel vesztette el édesanyját, azonban csak felnőttként tárul elé a vérgőzös igazság: anyjával vámpírok végeztek. Abraham bosszút fogad, és céljául a Föld vámpírmentesítését tűzi ki, azonban a vérszívóknak is lesz ehhez egy-két szavuk.

Az Abraham Lincoln, a vámpírvadász Seth Grahame-Smith azonos című könyvén alapul, amelyet bár nem olvastam, összességében jó alapnak tűnt egy beteg akció-thriller elkészítésére. Ez a feltételezésem nem dőlt meg, az alap ugyanis valóban nagyszerű, csak a felszíni cselekmény alatt hatalmas hibák lapulnak.

Az egyik legnagyobb probléma maga a címszereplő, aki bár állítólag maga Abraham Lincoln, annyira súlytalan a karaktere és a gyermekkori drámája, hogy bármely híres politikus lehetett volna. Benjamin Walker szerencsére részben megmenti a karaktert, a fiatal színész megfelelő játékot produkál, és minden erővel a karakter szimpatikussá tételén van, de sajnos ez csak félig sikerül neki.

http://www.thegameeffect.com/contentMedia/images/users/guyseyes/abraham-lincoln-vampire-hunter-2012-wallpaper-movie-5-6-29-2012.jpgA másik óriási fekete lyuk a forgatókönyv túl komolyan vétele. Első felütésre én egy fekete-humorral teli, akciódúst thrillert vártam, azonban sajnos csalódnom kellett. A filmben ugyanis (a lehetőségekhez mérten) nagyon kevés poén található, pedig Lincoln karakteréből, és a kissé bugyuta alaphelyzetből sokkal többet lehetett volna kihozni.

Bármely meglepő, e két hiba ellenére a film mégis helytáll, ugyanis minden percben sikerült lekötnie a figyelmemet. A forgatókönyv ugyanis pörgős, az akció jelenetek (1-2 kivétellel) letisztultak és dinamikusak, a látvány pedig tényleg nagyszerű.

Az Abraham Lincoln, a vámpírvadász egy egyszeri nézésre készült produkció. Mert bár a film szórakoztató és rendkívül stílusos, a logikai hülyeségek és a túlzott komolyság második nézésre már igencsak szembeötlő lesz, azonban egy fáradt nap estéjére ennél jobb néznivalót idén keveset találunk.

6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr684860573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása