Sorozat: Trónok harca - 6x01
2016. április 25. írta: FroG

Sorozat: Trónok harca - 6x01


got61.pngAzt hiszem nem túlzás kijelenteni, hogy a sorozatrajongók egyik leginkább várt idei eseménye következett be vasárnapról hétfőre virradó hajnalban, ugyanis rajtolt az utóbbi évek egyik legerősebb sorozata, a Trónok harca, mégpedig a régóta várt hatodik évaddal. Az utóbbi évekből kiindulva azért lehetett egy kis félsz a rajongókban, hisz a készítők nem mindig az erős szezonkezdetekről voltak híresek, azonban ez a hatodik évadnál úgy tűnik megváltozott, a nyitó epizód ugyanis szinte teljesen mellőzi az idegesítő tökölődést, és szinte minden szereplőnek új irányt mutat. Spoilermentes kritika.

Az évadnyitót nem más, mint Jeremy Podeswa rendezte, neki rengeteg Gengszterkorzó epizódot köszönhetünk, de többek között dolgozott a True Detective, a Tudorok, a Walking Dead vagy a Homeland különböző epizódjain is, sőt, a Trónok harca világában sem ismeretlen, hisz korábban két részt is levezényelt. A hatodik felvonás talán ennek a rutinnak is köszönhetően kielégítően nyitott, és ahol lehetett még jobban felkavarták az amúgy sem álló vizet, sőt, egyes szálak végre keresztezik egymást, ezzel egy új történeti részt kialakítva.

Persze a legnagyobb eseményekre nem kapunk egyértelmű válaszokat, de ez egyébként sem várható el a nyitóepizódtól, elvégre akkor az egész történet kapkodónak, felületesnek hatna, viszont a megfelelő csavarok továbbra is megvannak, az epizód végére pedig sikerült egy igencsak érdekes adalékot adni egy régi szereplőnek, amely teljesen új fényben közelítheti meg a karakterét, ezzel újabb színezetet adva a múltnak, a jelennek és valószínűleg a jövőnek is.got62_1.png

Mindenesetre kapkodással így sem vádolhatóak a készítők, minden szálból épp annyit mutatnak, ami csillapítja valamelyest a rajongók étvágyát, ugyanakkor nem esnek át a ló túloldalára egyik helyszínen sem, mértékletesen mutatják be, hogy épp hol tart a adott helyen a történet, ez a tempó pedig tökéletes ahhoz hogy visszarázódjunk a Trónok harca rohanó vérkeringésébe. Új karaktereket nem igazán kapunk a nyitó etapban, talán csak egy igazán fontosnak tűnő szereplőről rántották le a leplet, ugyanakkor az sem biztos hogy ez a személy releváns lesz a jövőben (spoilerek nélkül nehéz erről beszélni, mindenesetre aki látta a részt, tudja kiről-miről beszélek), viszont ettől függetlenül „üde” színfoltját alkotta a résznek.

A Trónok harca hatodik évadának nyitórésze tehát tökéletes felvezetés, viszont önálló részként sem utolsó, mindenesetre az érezhető rajta, hogy a készítők próbálták kielégíteni a rajongók azon vágyát, hogy minél több karakterről tudják meg a jelenlegi sorsát. Ebből persze adódik az, hogy egyik szereplő sem kap túl nagy játékidőt, viszont a játékpercek még így is elegek a jövő héten következő folytatáshoz. Előételnek tökéletes, de ahogyan az lenni szokott, jól nem feltétlen lakunk tőle. Egy 45 perces "bevezetőtől" elvárható ez egyáltalán?

A Trónok harca teljes adatlapja a MAFAB oldalán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr218661520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.04.25. 16:01:11

Nagyjából ez a helyzet, egy átlag Trónok harca-epizód, jól elvoltam vele.

SPOILER
Mondjuk így a The Witch után a kelleténél kicsit jobban beleborzongtam abba a jelenetbe. :D

tonks 2016.04.25. 18:34:35

Nem volt szar! Yeeey :D
Én ezt a részt most jobban élveztem, mint az előző évad gyengébb részeinek darálását, teljesen rendben volt.

SPOILER
Brienne és Sansa, végre! A számomra az egyik legkedvesebb változtatás az, hogy Brienne történetszálán variáltak a készítők, de remélem most már "Kőszív" felé sodródnak.

FilmBaráth 2016.04.25. 21:27:47

Teljesen egyetértek a kritikával, ez egy kiváló évadkezdés volt. Dorn nálam mindent vitt:-)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2016.04.25. 23:16:02

@danialves: Tényleg, a Witchből volt ismerős!!! Én meg a Ragyogásra asszociáltam, én balga :D A feleségemnek meg a Tale of Tales ugrott be :)

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2016.04.26. 03:39:47

Sztem meg uncsi volt. Nagyon picivel vitte előre a történetet, mondjuk Dorne-t leszámítva...

Netuddki. 2016.04.26. 08:33:58

SPOJLER! SPOJLER! SPOJLER! SPOJLER! SPOJLER! SPOJLER!
Havas Dzsoni feltámasztást akartatok? Nesztek a 90 éves Bözsi néni térdet verdeső mejjekkel bazmeg!

Lady Ann 2016.04.26. 11:49:48

@Tibi !: Azért az szívbemarkoló volt...
süti beállítások módosítása