Halálos iramban 7 / Furious 7 (2015)
2015. április 02. írta: FilmBaráth

Halálos iramban 7 / Furious 7 (2015)

halalos_iramban_7.jpgSzáguldás, Vin, akció, család, cool jelenetek. Ennyi kell nekünk, nem több. És amíg megkapjuk a sorozattól ezt a feeling-et, addig számoljuk vissza a napokat a Toretto-saga következő felvonásáig. Hihetetlen, de már a 7. felvonásnál tartunk, és még mindig lázba tud hozni bennünket Dom-ék sokadik utsó balhéja. Paul Walker sajnálatos halála miatt ennek a filmnek a tétje végül az lett, hogy méltó módon búcsút tudnak-e venni Diesel-ék a túlságosan korán eltávozott színésztől. Nos, javaslom, mindenki vigyen magával zsepit, a záró jelenet megható és egyáltalán nem szirupos, annak is garantáltan folyni fognak a könnyei, akik nem rajongói a szériának. Amúgy pedig Vin-ék rendesen túltolták ezt a részt, de olyan pokolian jól voltak rosszak, hogy nem elég egyszer látni ezt a filmet!

Deckard Shaw (Jason Statham) hangyányit mérges lett Dom-ra (Vin Diesel), mert csúnyán leamortizálta az öccsét az előző részben. Nem kispályás ellenséget szerzett magának a Toretto család feje, egy halálosan veszélyes árnyékot, aki nagyon komoly fenyegetettséget jelent a kormánynak, így bármilyen hihetetlenül hangzik, össze kell állni a hivatallal, és utána indulhat a most már tényleg utolsó (?ne már!) menet...

Nagy kérdés egy széria sokadik felvonásánál, hogy szükség van-e komolyabb változtatásra, vagy inkább "csak" tegyünk rá még egy lapáttal a korábban már bevált sikerreceptre. A Halálos iramban sorozatban már volt teljes váltás, és szerintem helyes döntést hoztak az alkotók azzal, hogy nem nyúltak bele radikálisan a mára már családtaggá vált szereplők karakterébe, igazából annyit tettek, hogy felcsavarták a látványt. De szerencsére nem vették magukat komolyan - olyannyira nem, hogy még be is szóltak saját maguknak, hogy ez már tényleg túlzás -, és így annak ellenére tökéletesen fogyasztható a végeredmény, hogy már régen túlmennek az autós trükkök a hihető szinten, a forgatókönyvön pedig minden szaktanár besírna. És mégis, működik a film! 

Nagyon erős a kezdés, ha valaki, én aztán nem vagyok Statham-fan, de erősen fennakadt a szemem, azon, ahogyan előadta a testvérlátogatást a kórházban. A coolság-faktor később sem csökkent (azért nem sokan mondhatják el magukról, hogy kórházba juttatják a Sziklát, nemde?), nagy kár, hogy nem sikerült igazán komoly karaktert írni neki (oké, egy árnyék, de ezen belül? Miért is kell tőle annyira félni?), de amúgy meg teljesen mindegy, mert olyan eszméletlen zúzást rendeztek Dom-mal, hogy a forgatókönyv minden ez irányú hiányossága részemről meg van bocsátva. Hosszan lehetne sorolni a történet gyenge pontjait (hogy a benzingőzös életbe tudja bejuttatni őket egy arab herceg partijára egy autószerelő, hogyan lehet eltűnni Isten Szeme elől az alagútban, miért is kell 2 mérföldön belül lenni a hekkeléshez, ha úgyis megszakad a folyamat, amint kilövik az átjátszó tornyot, stb), de tényleg felesleges, mert kit érdekel, hogy miért, lényeg az, hogy Vin-ék száguldjanak, megússzanak szinte karcolás nélkül minden überlátványos akciót, és pufogtassák az egysorosokat a családról. És persze a Szikla is zúzzon, mert ezért jöttünk a moziba, nem azért, hogy királydrámával facsarjuk a lelkünket! 

Megkapjuk a filmtől azt a hangulatot, amit várunk, éppen ezért csak jókat mosolygunk a repülő autókon (ahogy Domék kitolatnak a repcsiből, az nagyon ott van a szeren!), az arab jelenetek már neccesek, de némi pattogatott kukoricával még azok is elmennek, és még mindig el tudjuk dobni az agyunkat a szövegen (abszolút kedvenc: ne oltogass, nem vagyok bozóttűz), amelyből szerencsére nem hiányzik az önirónia. Szóval, nem kell komolyan venni ezt a filmet, dőljünk hátra, kapcsoljuk ki az agyunkat, felejtsük el a relativitást, hagyjuk, hogy Vin-ék maximumra állítsák a coolságfaktort, és istenien fogunk szórakozni a filmen!

furious_7_film.jpgPaul Walker-t utolsó filmjében szépen búcsúztatták el, Vin Diesel szokása szerint hozta saját magát, Jason Statham élt a lehetőséggel, hogy egy menő filmben mutassa be harcművész tudományát. Jó volt újra látni Kurt Russell-t, a család minden tagja jó volt, de a Szikla elvitte a show-t a többiek elől (mindenkinek a figyelmébe ajánlom azt a jelenetet, amikor megszabadul a gipsztől!), ami nem kis mértékben köszönhető annak, hogy legalább olyan menő szöveget kapott, mint a Terminátor fénykorában.

Nincs ezen mit ragozni, igazi bűnös élvezet ez a film, látványos akciókkal, helyre "kis" zúzásokkal, na és persze tele van dögös verdákkal, jó pasikkal és jó csajokkal. Habár a történet vége kicsit nagyon szappanopera-szerű lett, de olyan meghatóan búcsúztak Paul Walker-től, hogy ez sem számít. James Wan kicsit talán eltechnikázta az akciókat (szerintem túl gyorsak voltak a vágások, kicsit nehéz volt követni, hogy mi is történik a vásznon, ami azért ilyen szintű akciósztároknál, akik nem ma kezdték a harcművészetet tanulni a netről, talán egy kicsit luxus), de ennél nagyobb bajunk tényleg ne legyen. 

Vin-ék kicsit túlzásba vitték a tuningot, de ettől még nagyon jól lehet szórakozni a Toretto-saga hetedik felvonásán. Lóerőkre fel!

8/10

A Halálos iramban 7 teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr697327322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.02. 09:16:36

"Hihetetlen, de már a 7. felvonásnál tartunk, és még mindig lázba tud hozni bennünket Dom-ék sokadik utsó balhéja. "

Tényleg hihetetlen, hogy van ember akit tényleg lázba hoz...

"Jason Statham élt a lehetőséggel, hogy egy menő filmben mutassa be harcművész tudományát. "

Van neki olyan? Lehet, csak nem tudtam róla.
Azt tudtam, hogy olimpikon, "de" műugrásban, hogy harcművész azt nem. Mit csinál?

AldoWinnfield 2015.04.02. 09:24:19

Én vártam. Moziban nem nézem meg ugyan, de ha kijön jó minőségben első dolgom lesz megnézni. Rock-Diesel-Statham... Ohyeah!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.02. 10:01:33

@AldoWinnfield: jaaaa, letölteni én is le fogom (illetve lehet kivárom míg leadja az hbo), de a várás azért túlzás.
Amit várok arra megyek premiernapra de legalábbis első hétvégén.

Vagy, mint a Törtetők esetében sajtóra, ugye @danialves ??

FilmBaráth 2015.04.02. 10:15:42

@doggfather: Tényleg vannak egypáran akik nézik a sorozatot, különben nem tartana már a 7. résznél:-)
Hogy mit csinál Statham? Lezúzza a Sziklát, és nem vall szégyent az isteni Vin-nel szemben:-) Ne fanyalogj, inkább csináld utána!:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.02. 10:18:34

@FilmBaráth: azt sejtettem, hogy mindenkit lever, mert úgy szokta. :D

Csak azt hittem, hogy "civilben" vmi harcművész ő is, mint steven seagal pl.

FilmBaráth 2015.04.02. 10:28:54

@doggfather: sportolói szinten nem űzte a harcművészeteket, de a filmszerepek kedvéért megtanult kungfuzni, karatézni, és kick-boxolni:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.02. 11:04:10

@FilmBaráth: szóval nem ért semmihez. :D

A filmszerepek kedvéért tanult meg az kábé semmi. Olyan, mint Joey képességei a jóbarátokban ha emlékszel...

AldoWinnfield 2015.04.02. 14:04:37

@doggfather: Statham még mindig ezerszer hitelesebb a vásznon, mint Seagal... Amúgy állitólag elég nagy paraszt, barát mesélte, aki statisztált a Spy forgatásán. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.04.02. 14:48:50

@AldoWinnfield: Én is paraszt lennék, ha Melissa McCarthy mellett kéne szerepelnem... xD

Amúgy Statham király! :D

AldoWinnfield 2015.04.02. 15:10:08

@REMY: Miért, Melissa is paraszt? Lehet, hogy tök jó fej nő.

Egyébként én is szeretem Statham filmjeit.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.02. 16:25:53

Hát nekem tényleg nincs nagyobb bajom perpill annál, amit James Wan művelt, mert szegénybe feleannyi stílusérzék nem szorul, mint Michael Baybe. Az eleje tényleg rohadt jó, a Rock-Statham verekedésnél is érzett még valamit, de utána annyira lélektelen, fantáziátlan, tempótlan, tét nélküli zúzda lett az egész, hogy az borzasztó. Mintha a fickónak csak egyetlen beállítása lenne, hogy balról jobbra rángatja a kamerát, és aztán ezt vágják össze eszement módon. Nem lepne meg, ha egy kicsit elkapkodták volna, 4 vágó, 2 operatőr, bő másfél év újraforgatásokkal... Lin döntött jól, hogy otthagyta őket, és nagyon hiányzik is a keze nyoma.

Chris Morgan meg mintha a Transformers-féle forgatókönyvíró iskolába járt, mert megint azt hitte, hogy nem fog működni a filmje, ha nem bonyolítja rohadtul túl mindenféle terrorszervezettel, szuperkütyü-MacGuffinnal, és persze megint borzasztó erőltetett az egész. Ha lesz folytatás, egyszerűen csak kiállhatja két akciójelenet között bemondani, hogy "most Abu Dhabiban fogunk zúzni, mert az cool, élvezzétek..."

Viszont a szövegek, drámai részek (nem csak Walker halálának köszönhetően) eléggé helyrekerültek, szóval ez fejlődés. Tulajdonképpen ez ellentétes a 6. résszel, ahol az akciójeleneteket szerettem, a köztes részeket meg utáltam, de egyébként elég komoly szellemi örököse annak a filmnek. Mindenesetre ha Walker még élne, ez az alkotás most 7 és 8 között mozogna Imdb-n...

@doggfather: Azért nekem elég hiteles volt az a birkózás, amit Tatum meg Ruffalo a Foxcatcher kedvéért tanult meg, vagy az az MMA, amit Hardy a Warrior kedvéért stb.

Nyílméregbéka 2015.04.02. 19:08:45

@AldoWinnfield: Vásznon lehet, hogy "hitelesebb" de a való életben, egy éles bunyóban, komoly össszegben inkább a 63 éves pocakos Seagalre fogadnék... :DDD

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.02. 19:35:13

@danialves: most erre mit mondjak? Hogy egy amatőrnek persze, hogy hiteles. ;)

Egyébként meg sok gyakorlással meg lehet tanulni 1 koreográfiát, de ez olyan,mint a szalagavatós tánc, mert szépen eljártad a keringőt/csárdást még nem leszel táncos.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.03. 00:15:02

@doggfather: Aha, szóval most már nemcsak a színész hülye, hanem én is. Azért mesélj majd, hogy hány danos mesterként leszek elég kvalifikált ahhoz, hogy egy színész mozgását profinak ítélhessem meg? ;)

Mert akkor eszerint szűk 1 év boksz még nem volt elég ahhoz, hogy lássam, Statham mennyivel élethűbb, mint a darabos és az ütéseit folyton eldobáló Diesel...

De látom, hogy a "filmszerepek kedvéért megtanult"-ból eljutottunk oda, hogy "megtanult egy koreográfiát", én ilyenkor szoktam mondani vitákban, hogy inkább ne erőltessük... ;)

Leone_510 2015.04.03. 08:27:36

danialves jól mondja :)

ha hitelesnek tűnik a bunyó az épp elég szórakoztató, a profik is ha kapnak egyet gyomorra már lent is vannak sok esetben, csak a főhős képes 4-5 képzett embert elintézni míg a valóság nem ez lenne még ha sok danos is az illető, a pörgőrúgást is csak Chuck Norris tudta kimaxolni ennyi ember ellen ...filmben, mert csak ott állnak sorba az emberek a pofonért

a film totál érdektelen számomra , max hbo

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.03. 12:30:55

@danialves: neked ez rendszeres szokásod, hogy a beszélgetés egy pontján a partner "hülye vagy inkább ne folytassuk"...

nem jó ez így.

Miért vágják szarrá a bunyókat mostanság a filmek többségében szerinted?

Mert a készítők is belátják, hogy a színészek ehhez nem értenek. Jobb ha nem látszik semmi mintha jönnek a fanyalgók, hogy béna volt a fight, ennyi.

Neked nem kell megítélni semmit, nem is segítenek, hogy bármit is megítélhess. Azért vágják széjjel, hogy ne tehesse egy profi se. (NEM én, félre ne érts, olyan aki tud verekedni)

Neked pont elég azt megítélni, hogy tetszett e, te pedig az alapján fogsz ítélni, hogy rock, meg statham egymásnak rohan NEM LÁTNI SEMMIT, néha lassítanak egy egy mozdulatot a végén meg valaki vérzik. Ez alapján te úgy ítéled meg, hogy faja volt, mert
1. mindketten nagyon tökösek
2. valaki vérzik a végén
3. volt az a mozdulat, tudod? (max 3at felismersz egy 5 perces bunyóban)

Ezután jönnek a szintén "szakértők" és megbeszélitek, hogy fú de jó, fú de ért hozzá.

Ez vicc, és ha valaki meg meri említeni, hogy nem, nem ért akkor az a hülye, mi?

Más:

Ugye ez a rész vicc volt:

"De látom, hogy a "filmszerepek kedvéért megtanult"-ból eljutottunk oda, hogy "megtanult egy koreográfiát", én ilyenkor szoktam mondani vitákban, hogy inkább ne erőltessük... ;) "

a filmszerep kedvéért megtanult az pont az, mint a megtanult egy koreográfiát ne haragudj. Készül egy szerepre 1 évet max. 1 év alatt egy sportot se tanul meg senki. Nemhogy profi módon, de amatőr szinten se.

Ha ezt nem tudod elfogadni akkor nem tudok veled mit csinálni.

Nem verekedésről van szó, akármilyen sportról. Ahhoz, hogy azt mondhasd, hogy tudás van mögötted súlyos évek kellenek edzéssel, tanulással.
1 év alatt az alapokat SE lehet elsajátítani. Azt írod 1 éve bokszolsz? Kérdezd már meg az edződet szerinte tudsz e rendesen állni. Nem ütni vagy védekezni, állni. Ha azt mondja igen akkor azonnal cseréld le.

és mikor egy színész 1 évet készül egy filmre akkor ő nem csak verekszik, de tanul lőni, vezetni is esetünkben (fast furius). Nemhogy mindben, de egyikben se tud rendesen tanulni, de nem is kell neki.

(most az olyanokat, mint K Reeves aki a mátrix UTÁN is járt edzeni és azóta is komolyan foglalkozik a harcművészetekkel, hagyjuk mert ez a ritkább)

A színész attól jó vagy rossz, hogy ennyi felkészüléssel el tudja e hitetni, hogy profi módon csinálja mait csinál.

Remélem nem rombolom le a benned élő képet, de se vin, se a többiek nem profi sofőrök civilben. Az egyetlen közülük aki civilben is versenyzett pont paul walker volt...

Hogy egy kicsit jobban érzékeltessem.

nagyon jó példa erre a james bond filmek. Nézd meg azok bunyóit a dr no-tól napjainkig. Régen nem számítottak a bunyós jelenetek látszik is, hogy nem egyszer melléütnek a színészek, hogy akkora parasztlengőkkel operálnak, hogy besírsz. De ma? Craig milyen bunyót levágott a wc-ben a casino royal elején? Le a kalappal előtte, meg a partnere előtt is, de ettől még nem nevezném Daniel Craig-et harcművésznek és nem írnék le olyat, hogy jó, hogy meg tudja mutatni a tudását.

És hiába harcművész az egyik, ha a partnere amatőr akkor az csak egy betanult koreográfia. Muszáj betanulni, nehogy baleset legyen és összetörjék egymást.

Bruce Lee-nek is kellett chuck norris, hogy szép legyen a bunyó, tudod. ;)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.03. 13:58:40

@doggfather: Neked meg rendszeres szokásod, hogy ami nem fér bele az elképzeléseidbe, arról egyszerűen nem vagy hajlandó tudomást venni? :D

Pl. hogy Keanu-t már ide se vegyük, mert akkor esetleg akadna egy színész, aki még a te mércédnek is megfelel, úgyhogy gyorsan feledkezzünk is el róla... ;)
És ugye azokból a filmekből kell kiindulni, ahol minden agyon van vágva, nem azokból, ahol látszik is valami a harcból (ld. John Wick - bocs, abban Reeves szerepelt, szóval nem számít...), Jason Statham ca. 15 éves pályafutása meg arról szólt, hogy megtanult EGY szerep kedvéért EGY koreográfiát...
Meg belőlem induljunk ki, aki egy hónap alatt nem edz annyit, mint amennyit egy színész egy nap alatt ilyenkor...
A múltkoriból kiindulva igazából nem látom semmi értelmét, hogy megint napokat hadakozzak ezekkel a bántó leegyszerűsítéseiddel szemben, hogy aztán ugyanúgy abban maradjunk, hogy te ezt már eldöntötted és kész...

Nyílméregbéka 2015.04.03. 16:59:31

"a filmszerep kedvéért megtanult az pont az, mint a megtanult egy koreográfiát ne haragudj. Készül egy szerepre 1 évet max. 1 év alatt egy sportot se tanul meg senki. Nemhogy profi módon, de amatőr szinten se."

Bár nagy általánosságban igazat adok neked, de ezzel azért vitatkoznék Statham esetében. Ő mögötte azért ott van tíz+ évnyi akciófilmezés, az ehhez tartozó harcművészeti edzésekkel, - mert azért nem csak koreográfiát tanulnak be, sok edzőterem van ebben - és az ő alapból meglévő mozgáskúltúrájával bizony rendelkezik már annyi harcművészeti jártassággal (mondom ezt hét év judo és kyokushinkai múlttal), hogy hiteles legyen a vásznon.

Nyílméregbéka 2015.04.03. 17:01:15

Ja, az előző komment @doggfather: -nek ment... :)

wolves84lb 2015.04.04. 09:13:45

@doggfather: csak éppen kihagyod a számításból, hogy egyikük sem ma kezdte a szakmát...
Én nem vagyok akkora istenkirály szakértő (bár jártam én is küzdősportra), mint te, de azért látszik a színészen, ha nem csak a film kedvéért tanult meg hirtelen pár mozdulatot. Mint annó Michael Dudikoff az Amerikai nindzsában.

Statham pl a Két füstölgő puskacső óta kb minden filmjében szétver egy kisebb hadsereget. Javaslom a Szállító első részét...13 éve mutatták be. De neked Statham nem hiteles.

A Szikla azért hiteles volt számodra? Elhiszed, hogy olyat bebaszna a hülye fejedbe, hogy lerepülne a helyéről? :)

wolves84lb 2015.04.04. 09:16:34

@danialves: á, hagyd...Hugh Jackman kezéből sem jönnek igaziból adamantium-pengék, tök hiteltelen a pasi...:)

Nyílméregbéka 2015.04.04. 09:17:13

@wolves84lb: Mondjuk a Szikla profi pankrátor volt... :)

AldoWinnfield 2015.04.04. 19:49:08

@AldoWinnfield: Á, fuckit, ma megnézem moziban. Úgysincs más dolgom, egy pörgős, vagány cucc meg most rám fér. Szóval ez az első Halálos iramban filmem, amit moziban nézek! :D

AldoWinnfield 2015.04.05. 00:25:38

Aha, jó. A forgatókönyv összetákolt, a párbeszédek többnyire bénák (legalábbis amik komolyak akarnak lenni - plusz ezek alatt nagyon szájbarágós zene szól mindvégig), a nagy igazságok kimondása, a meghatónak vagy sokatmondónak szánt jelenetek ultragázak. Leszámítva a Statham-Rock akciót, kell vagy 30-40 perc, mire sínre kerül a film (egyébként már az tök illogikus, amiért Dom belemegy a repülős akcióba, az meg külön vicces, ahogy Statham mindig befut az akciójelenetek közepébe - épp mindig akkor jön meg, amikor a legnagyobb a szar), és még az ellenségeket is túlbonyolították, sok volt belőlük és éppen ezért nem voltak túl kidolgozottak. Az viszont tetszett, hogy Stathamről szart sem tudunk, róla nem is kell: Ő Statham, a bunyó a dolga minden kibaszott filmjében, hát hozza itt is a kötelezőt. Ahogy Diesel és a kis kanyarral félig kiírt Rock is. Utóbbi amikor felkapja a végén a fegyvert és lő... Fuckyeah! Na, de minden szarsága és gyenge pontja ellenére, amikor beindul a végletekig eltúlzott és sokszor már rajzfilmes akció, akkor azért kijött belőlem a gyerek és leszartam én minden hibát kb. működött a guilty pleasure rendesen... Szerencsére a készítők is érezték, hogy az over the top szarságokat illik némi iróniával előadni, ez megkönnyítette a befogadást. A CGI egyébként lehetett volna hihetőbb is, mert azért párszor igencsak feltűnő volt a dolog.

Szóval nem, nem jó ez a film, igazából tök öncélú, magamutogató és éppen ezért kicsit a cool-faktorban is megbicsaklik párszor, de... Baszki, Statham-Rock-Diesel! Felhőkarcolókon ugráló autók! Az erdő közepén, lejtmenetben száguldozó autók! Kijött belőlem a gyerek! ÁÁÁÁ! :D :D :D Az autók nem repülnek. F..t nem. :)

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mikor fog váltás történni Hollywoodban, mert lassan már tényleg nincs hova fokozni az akciókat. Kíváncsi vagyok, mikor indulnak a földhözragadtabb, de csonttörőbb akciók felé a filmesek.

A végén meglepően visszafogott és szép volt a megemlékezés Paul Walkerről.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.05. 01:54:56

@AldoWinnfield: EZEKET az akciókat bőven van még hova fokozni... Pl. normálisan felépíteni, felvenni, megvágni őket stb.

Amúgy is itt van élő példaként a Kingsman, hogy mindig van hova fokozni az akciókat.

AldoWinnfield 2015.04.05. 02:03:44

@danialves: Nem technikai szempontból értettem. Most repülőből ugornak ki autóval és felhőkarcolókon keresztül ugratnak. Mi lesz a következő, az űr? :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.05. 11:19:23

@AldoWinnfield: Hát az szvsz bőven lényegtelen, sőt, örülök, ha esetleg ez bennük is felmerül, mert hátha rájönnek, hogy nemcsak az akciók volumene, hanem a stílusa is számít.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.07. 15:50:36

@danialves: @Nyílméregbéka: @wolves84lb: csak annyit, hogy igaz, hogy Hugh Laurie 8 éven keresztül a lehető legritkább betegségeket diagnosztizálta és MINDIG nyert mégse mennék el hozzá egy sima náthával se.

Pedig tuti, hogy ragadt rá latin kifejezés, meg diagnosztikai technika nem kevés...

Írnám, hogy na ugye, de tudom, hogy ezzel nem tudtam meggyőzni egyikőtöket se.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.07. 15:53:17

@doggfather: Aha, szóval egy forgatókönyv által a szájába adott szavakat hasonlítod össze azzal, amikor Tom Hardy hetekig napi 6 órát edz. ;)
Maradjunk annyiban, hogy ha Hugh Laurie elvégzett volna egy szemesztert a SOTÉ-n, el mernék hozzá menni egy sima náthával. ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.08. 12:33:22

@danialves: nem, csak példaként hozom fel, hogy a színészek színészkednek és ezt mindenki elfogadja tudja bármilyen szerepben, legyen orvos, ügyvéd akármi.

Ellenben ha tud egyenesen rúgni vagy ütni akkor rögtön leírják, hogy harcművész. ÉS ha egy kritikus/néző felismeri azt az egyenes rúgást már rögtön azt hiszi, hogy el tudja dönteni, hogy harcművész-e.

Egy blogger se írná le, hogy Matthew McConaughey mekkora jogi szaktekintély lehet, hiszen ügyvédet játszott már (igen jól tegyük hozzá) már legalább 2 filmben.

Ezzel szemben ahogy írtam leírják, hogy harcművész.

Nem vazze, nem. Bruce Lee, Wesley Snipes (STB!!!!!) ők harcművészek akik szerepelnek filmekben is. Statham, Hardy színészek akik alkalmanként harcművészt, illetve verekedni tudó embert játszanak a filmekben.

Elfogadom, hogy ügyesek, hogy tehetségesek, lehet még meg is szerették, de ne én legyek már a hülye, mert le merem írni, hogy nem harcművész egyik se.

Nem őket nézem ezzel le, hanem azokat a harcművészeket nem vagyok hajlandó lenézni akik 10-20-30 évet, az egész életüket teszik bele abba a harcművészetbe.

A legelső kommentem is egy kérdés volt, ugyanis a poszt írója azt írta, hogy Statham csillogtatja harcművészetét rákérdeztem, hogy van-e neki ilyen. Lehet, hogy van, de nem olvastam még róla sehol.

És ahogy írtam meghajlok az olimpikonsága előtt, nem vonom kétségbe a sportolói múltját ahogy Rock-ét se.

Így már érthető?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.08. 12:54:02

@doggfather: "Ellenben ha tud egyenesen rúgni vagy ütni akkor rögtön leírják, hogy harcművész."

Most nem tudom eldönteni, hogy szándékosan forgatod ki a kolléganő és az én szavaimat, vagy te nem értettél az elején valamit. Mivel fenntartom ez utóbbi lehetőségét, ezért menjünk végig akkor az ilyenkor szokásos, naplózós "ki mit írt" körön:

FilmBaráth: meg tudta csillogtatni a harcművész tudását
Te: milyen tudását?
FilmBaráth: amit a filmek kedvéért szedett magára
Te: az semmi
én: különböző példák olyan színészekről, akik elég komoly harcművész tudást szedtek magukra
Neked ez mind el a füled mellett és ugyanazt szajkózod.

Kérdéseim:
- Ki írta le, hogy Statham HARCMŰVÉSZ?
- Hol láttad, hogy bármelyikünk is "egyetlen egyenes rúgás alapján" tartotta volna annak?
- Elképzelhető-e esetleg, hogy a semmi és a 30 évig edző Bruce Lee között esetleg vannak FOKOZATOK tudásban?
- Ha igen, ebből következően elképzelhető-e, hogy azt mondjuk, hogy az 1-3-5-x éve gyakorló emberek birtokában vannak bizonyos tudásnak, anélkül, hogy súlyos dilemmáink lennének annak kapcsán, hogy Bruce Lee-vel azonosítsuk őket?
- Érthető?

Reményeim szerint ez volt az utolsó kommentem a témában, akár megérted, akár 6odszorra is elkezded sulykolni ugyanazt, nekem nincs több hozzáfűznivalóm.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.08. 20:17:17

@danialves:

nekem csak egy kérdésem van.

Ha én szólom le egy színész 1-2 éves felkészülését az nem kóser, de ha te teszed azt egy másik 8 éves munkájáról az rendben van?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.08. 20:56:23

@doggfather: Nem tudom mi lep meg kevésbé, hogy az egyértelmű, direkt kérdéseimre nem kaptam választ, vagy hogy megint halvány fogalmam sincs, miről beszélsz. :D

Nyílméregbéka 2015.04.08. 22:37:58

Ma megnéztem, hajszálnyira jobban sikerült talán mint az előző, de így is csak közepes maradt... 6/10. A vége jó volt, szépen búcsúztak Paul Walkertől.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.04.08. 23:52:31

@Nyílméregbéka: Először azt írtam, hogy "hajszányira jobban sikerült" xd. Azt hiszem ideje aludnom.
süti beállítások módosítása