Kick-Ass 2 (2013)
2013. augusztus 22. írta: danialves

Kick-Ass 2 (2013)

kickass2.jpgA folytatásoknak megvan az a problémája, hogy egyszerre kell visszaadniuk az első rész hangulatát és élményét úgy, hogy közben valami újat is kell mutatniuk. Nem véletlen, hogy gyakran mondjuk ezekre a filmekre, hogy "már nem az igazi", hogy az olyan önismétlő baklövésekről ne is beszéljünk, mint a Másnaposok 2. Azonban a Gru második része után idén a Kick-Ass 2 is sikeresen ugrotta meg a lécet.

Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) felhagyott a szuperhősködéssel és próbál normális életet élni, Hit-Girl (Chloe Grace Moretz) viszont nevelőapja szigorú tiltása ellenére is folytatja az igazságosztást. Ráadásul egyre több önjelölt követőjük akad, akik Csillagsáv ezredes (Jim Carrey) vezetésével megalakítják az önjelölt szuperhős-szupercsapatukat. Azonban az egykori Vörös Köd (Christopher Mintz-Plasse) - aki szupergonosszá válva felveszi a Mutterbever nevet - is szervez egy gonosz társaságot, és minden vágya, hogy végre bosszút álljon Kick-Ass-en.

kickass.jpgAz első rész kiválóan valósította meg, hogy annak ellenére, hogy egy önmagában alig komolyan vevő, kvázi szuperhős-paródia volt, egyben mégis tartalmazott egy igen jelentős drámai töltetet. Tulajdonképpen ezek tették az elmúlt évtized egyik legeredetibb és legemberközelibb képregényfilmjévé. És ebben Jeff Wadlow alkotása ha nem is tökéletesen, de valamennyire méltó tudott maradni. Drámai halálok, komoly pillanatok és tulajdonképpen karakterfejlődés is vannak a történetben, bár ez sok helyütt erőltetettebb, mint az az első részben volt. (Alapvetően Hit-Girl egész történetszála eléggé izzadtságszagú.)

De ami miatt ez nem (annyira) számít, az az, hogy a mű hozza azt a stílust, ami miatt megszerettük. Teljesen elvetemült, ízléstelen, mocskos szájú, öncélúan brutális és véres, de eközben eszeveszetten jó szórakozást nyújt . Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy sok esetben a legegyszerűbb altesti, rasszista vagy erőszakhumort mennyire jól tálalják (egy-két túlkapást leszámítva), de természetesen elég sok képregényes és popkulturális utalás is van, a szereplőgárdára pedig nem lehet panasz, remekül teszik a dolgukat (az enyhe túlzások részükről inkább a paródia-hangulatot erősítik csak.). A látvány kapcsán sem panaszkodhatok, az akciójelenetek jól sikerültek, például az átlagos hollywoodi blockbusterrel ellentétben látszik is valami a közelharcokból, a zene kifejezetten erős, vizuális szempontból csak az eléggé félkésznek érződő effektek rontják le az összképet. (Ennyire futja 28 millióból, de azért mégis...)

Talán kicsit gyengébb (dráma szempontjából mindenképpen), talán nem tökéletes, de egyébként ami szórakozást egy akció-vígjátéktól el lehet várni, azt ez a film megadja. Ebből a szempontból pedig méltó utódja a Kick-Ass-nek.

7.5/10

(Van stáblista utáni jelenet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr945470352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThePretender 2013.09.01. 00:17:41

Nekem az első rész egy nyolcas volt, ha ez 7,5 lesz, akkor az fasza lesz!
süti beállítások módosítása