Hófehér és a vadász / Snow White and the Huntsman (2012)
2012. szeptember 18. írta: FroG

Hófehér és a vadász / Snow White and the Huntsman (2012)

swhm.pngHófehérke hányattatott sorsa már több film és mese adaptációt is magáénak tudhat, idén olyan "szerencsénk" volt, hogy 2 film is a Disney klasszikusát próbálta feldolgozni. Első ilyen mű a Tükröm,tükröm volt, amely cukor mázos alapkoncepciója és Julia Roberts lénye miatt egyáltalán nem fogott meg, ellenben a másik filmmel, mai alanyommal, azaz a Hófehér és a vadásszal.

A történet középpontjában Hófehér (Kristen Stewart) áll , aki apja elvesztése után Ravenna (Charlize Theron) királynő kezei közé került, aki szépsége miatt a tömlöcbe vetette őt. Mikor felnő, a gonosz királynő a szívét akarja, hogy szépségét megszerezhesse. Azonban az erre a célra felbérelt Eric (Chris Hemsworth) beleszeret a lányba, és nem hogy nem öli meg, de még harcolni is megtanítja. Hófehér összegyűjti az erdő teremtményeit és Ravenna sötét birodalma ellen vonul.

A bevezetőben ugyan nem említettem, de a film számomra az év eddigi legnagyobb csalódása. Aki olvasta korábban a listámat,az tudhatja, én bizony nagyon vártam a filmet. Azt az elején le kell szögeznem, hogy a film alapjában véve nem rossz, csak valami mégis hiányzik abból a képletből, ami egy szórakoztató produkcióhoz kell.

A legnagyobb hiba mindenképpen a karakterek megformálása,  mindenki üres és jellegtelen, egyik pozitív vagy negatív szereplőért sem tudtam szorítani, hisz a színészek kis túlzással bohóckodnak ezekben a már amúgy is minimalisztikusan felvázolt szereplőkben. Egyikük azonban kiemelkedik, hisz szerencsére Charlize Theron (jó szokásához híven) ismét lenyűgözően alakít, brutalitással és átéléssel töltötte meg karakterét, ezzel adva egy kis szimpátiát neki.

swhm2.pngElőzetesen a látványtól vártam a legtöbbet, szerencsére a CGI hullámtól meg is kaptam a felüdülést. Minden nagyszerűen megformált és hangulatos, az erdei szörnyek és a fantomkatonák is nagyon jól lettek megcsinálva, ahogy Ravenna jelenetei is látványosak, kezdve a tejben fürdéstől egészen a hollóvá "változásig". Azonban, bármennyire is jól hangzanak az előbb leírt sorok, a látvány is ötlettelenségbe fullad az elképesztően túlnyújtott játékidő miatt.

Mindent összevetve, a Hófehér és a vadász egy elképesztően felesleges film, amely bár látványos, a színészek (főleg Kristen Stewart) és a karakterek egysíkúsága miatt unalomba fullad. Pedig megvoltak a lehetőségek, hisz az alapkoncepció és a büdzsé is adott volt, de így jár az a film, amely tehetségtelen elsőfilmes kezébe kerül.

4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr434783696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.18. 18:43:02

Én mondtam, h ne várd ezt a filmet :D

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2012.10.04. 19:56:16

És hány pontos nálad a Tükröm Tükröm?

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.10.04. 20:54:36

@robertdani: Talán 2.. elképesztően gyerekes, és számomra élvezhetetlen volt.
süti beállítások módosítása