Könyvajánló: Michael Walden: Az ördög mindig igazat szól (2024)
2024. augusztus 05. írta: FilmBaráth

Könyvajánló: Michael Walden: Az ördög mindig igazat szól (2024)

Űrkaland a köbön

michael_walden.jpg

Űrkaland a köbön. Ezért szeretjük ezt a sorozatot. Mert nem kell mindig a dráma, néha jöhet egy jó kis űropera, telis-teli akcióval és fergeteges szöveggel. A Mysterious Universe sorozat óriási tragédiával ért véget legutóbb, tűkön ülve vártam a folytatást, ami most megérkezett végre. Nagy bánatomra Brett Shaw a könyv elején kisétált a történetből, azonban Paul Wittgen itt van és derekasan állja a sarat. Márpedig nagyon nem könnyű helyzetbe kerül, hiszen ő lesz a mágiavak új császárnő legfőbb védelmezője, és elég hamar megindul a harc a trónért. Kaland, akció, mágia, barátság, szerelem és pont annyi dráma, ami még nem fekszi meg a gyomrot, de mélységet ad a történetnek. Nagyban játszanak a szereplők, az Impérium sorsa a tét, és ennek megfelelően szerepet játszik benne a nagypolitika, a megaira klánok, és akkor még a Pannonról érkezett vendégekről nem is beszéltem. Paulnak szó szerint az ördöggel kell szövetkeznie, hogy úrrá legyen a káoszon, ami kitört V. von Anstatten trónra lépése után. Emberünk nem fél megfizetni az árat azért, hogy a legfelsőbb mágiát bírja, de igazán csak a következő részben láthatjuk majd, hogy valóban megérte-e neki ez a hatalmas áldozat. Azonban mágia nélkül nem tudja megvédeni a mágiavak császárnőt, ezért nincs sok választása, hiszen a megaira klánok mindegyike óriási mágikus tudással bír, kell neki egy mód arra, hogy szembe tudjon szállni velük. A sárkányok küzdelme a trónért kegyetlen és fájdalmas, azonban mindezzel együtt egy óriási űrkalandnak lehetünk a részesei, amely akciódús, és ahol tömegesen jelennek meg Herdenek, ott bizony nincs laca-faca. Márpedig most nem csak a Gárda veti be magát teljes gőzzel a harcba, hanem a feketecsuklyások is, ezért minden adott ahhoz, hogy felejthetetlen harcok szemtanúi legyünk. És akkor még szót sem ejtettem arról, hogy megjelenik a Djokics, aki természetesen kenterbe ver mindenki, de a Pannon lakosai sem kímélik az íjukat és a kardjukat, igazi crossover ez, ahol mindenki megjelenik, aki számít a sorozatban. Rajongóknak kötelező, mindenki másnak ajánlott olvasmány.

IV. von Anstatten halála után Paul Wittgen lesz a Gárda parancsnoka, legfőbb feladata megvédeni a császárnőt. Ez nem könnyű feladat, hiszen már a temetési díszvacsorán merényletet kísérelnek meg ellene, és ez még csak a kezdet. A megaira klánok harca megindul a trónért, amit Paul-nak kell megfékeznie...

Óriási kedvencem a Mysterious Universe sorozat, igazi űrkaland, amelynek minden darabját öröm olvasni. A legjobbak szerintem a Brett Shaw és a Pannon történetek, de utána mindjárt Paul Wittgen következik a sorban. Ezúttal szintet lépett az ő történetsorozata, hiszen óriási tétekkel játszik a főszereplő, valójában rajta múlik az Impérium sorsa, hiszen a császárnő nagyon is sebezhető, dacára annak, hogy egy igazi sárkány, de sajnos mágiavak, ezért a nála sokkal magasabb mágikus szinten lévő rokonok természetesen szabad prédának tekintik a trónt. Eddig is sokat tudtunk a megairák mágiájáról, most azonban teljes kiképzést kapunk arról, hogy mire is képesek valójában. Azonban mégis egyetlen ember, Paul Wittgen mérhetetlen hűsége dönti el harcukat, mert ő mindent megtesz azért, hogy trónon tartsa a császárnőt. Grandiózus akciók, látványos kalandok, óriási szövegek, jól vezetett történet, sokszínű karakterek, ez mind adott ebben a nagyszerű könyvben, amely a saját sorozatában kiemelkedő szerepet játszik. Paul eddig "csak" akciózott, most azonban felnő új feladatához, képes a Birodalom léptékében gondolkodni és cselekedni, és nem fél akár az ördöggel lepaktálni azért, hogy elérje a céljait.

Essék néhány szó a mellékszereplőkről is. Itt van mindjárt a császárnő, aki ideáktól fűtve lép trónra, azonban szembesülnie kell azzal, hogy az élete folyamatosan veszélyben forog, nem bánhat kesztyűs kézzel a megaira családokkal, ellenkező esetben el fogják pusztítani. A sárkánylány nem szörnyeteg, azonban fel kell nőnie neki is új feladatához, a trónnak ára van, néha nagy és véres ára, amellyel a későbbiekben együtt kell élnie. Aztán itt van nekünk a Djokics, aki szokásához híven a semmiből tűnik elő, hogy aztán mindent és mindenkit is lezúzzon, pedig neki nincs is Herdenje, mégis ő a legjobb mesterlövész a Galaxisban. Lánya, Dana, aki egyébként Paul felesége szintén nem katona, ennek ellenére nagyon is helyt tud állni kőkemény harci helyzetekben, ha a szükség úgy hozza, márpedig most ez történik. A Pannonról érkezett vendégek, Orsoly és Szabolcs egy teljesen egyedi harcmodort képviselnek, amit nem félnek bemutatni, amikor rájuk támadnak, ezzel együtt igaz barátok, akikkel jó volt újra találkozni. Hát van esélye ilyen hősökkel szemben Floris DeFroy csapatainak? 

Paul Wittgen igazi hőssé válik ebben a részben, emberfeletti képességekre tesz szert - meglátjuk a következőkben, hogy mi volt ennek az ára -, elkárhozik és felmagasztosul, egy birodalom terhe nyugszik a vállán, hiszen ő a császárnő legfőbb támasza. Ember, aki a mágia által szembe tud szállni az istenként tisztelt sárkányokkal, méltó ellenfelükké válik, a küzdelem abszolút kétesélyes, a függővég pedig újabb kalandokat sejtet. Mert nem kétséges, hogy lesz folytatás, amit epedve várok, a szerző magasra tette a mércét, ezúttal nem hiányzott Brett Shaw a képletből, Paul egyedül is volt olyan érdekes, hogy elvigye a hátán a történetet, amely mindvégig szárnyal, egyetlen pillanatra sem ül le a sztori, talán csak a mágia lett egy hangyányival túltolva, amúgy úgy tökéletes ez a könyv, ahogy van. Michael Walden ismét egy nagyszerű kötetet tett le az asztalra, a Paul Wittgen sorozatban véleményem szerint a legjobbat, kíváncsi vagyok, hová tudja fokozni ezt még. Jó, hogy van ez a sorozat, és jó, hogy ilyen jó darabok születnek benne. Mindenkinek ajánlom, aki egy jó kis űrkalandra vágyik.

9/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr8218453501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása