5 mini horrorfilm, amitől tutira berezelsz
2018. március 20. írta: Werewolfrulez

5 mini horrorfilm, amitől tutira berezelsz

vicious.jpg

Kedves Horrormániás Barátaim!

Volt már olyan veletek, hogy éjfél felé közeledve egy jó kis horrorfilmre vágytatok, de tudtátok, hogy egy hagyományos, másfél órás produkciónak már az első tíz percében elaludnátok?

Velem gyakran megesik az ilyesmi. Ilyenkor az egyik megoldás az, hogy elkezdek egy horrorfilmet, megnézek belőle tíz percet, aztán megyek durmolni, másnap este megint átrágom magam tíz percen, és így tovább... ez a fajta "szétdarabolás" azonban sajnos sok esetben erősen lerontja a film nyújtotta élményt.

A másik megoldás a Youtube, és a rajta található, ingyenes, többnyire felamatőr mini horrorfilmek megtekintése. Az utóbbi másfél hónapban ezzel a módszerrel kb. 35 borzongató kisfilmet néztem végig. Ezek közül a legtöbb középszerű volt, akadt pár rém gyenge darab is, viszont 5 alkotás meglepően jól funkcionált. Kis töprengés után úgy döntöttem, hogy ezeket a kis horrorbonbonokat egy hevenyészett blogbejegyzés formájában megosztom veletek. 10/10-es alkotásokat persze nem érdemes várni, 5-20 perc közötti időtartamban nem könnyű igazán eredeti és különleges alkotást letenni az asztalra, ám egy-egy jól működő stílusgyakorlatot azért nem lehetetlen kivitelezni.

Az alábbi felsorolásban tehát 5 olyan mini horrorfilmet említek meg (természetesen belinkelve magát a filmet is), amelyek valamilyen szempontból megmaradtak bennem. Többnyire kevés eredetiséget mutató, de ügyesen megvalósított, kifejezetten ijesztő és/vagy félelmetes darabok ezek, de akad egy-két csavarosabb momentumuk is.

Ha szeretitek a borzongató kisfilmeket, vagy csak nincs időtök és energiátok egy hosszabb horrorfilmre, bátran adjatok ezeknek egy esélyt! 

 

Pieces

(Dan Sunley, Cappuccino Studios, 2016)

Ebben a tisztességesen összerakott angol szösszenetben egy különös kirakósjáték játssza a főszerepet. A történet szerint az Isabella nevű hősnő a nemrégiben elhunyt nagymamája lakásában igyekszik rendet tenni, amikor rábukkan a kirakósra, és ezzel együtt valami hátborzongatóra is... A Pieces egy jumpscare-ekkel, és sablonos, de jól működő kísértetmotívumokkal alaposan megpakolt filmecske, aminek a rövidke történetébe egy ügyes csavar, a játékidéjébe pedig egy pazar zárókép is belefért.

 

Larry

(Jacob Chase, 2017)

Egy magányos parkolőr hajnali háromkor + egy elvesztett tablet + Larry, aki csak barátkozni akar = 5 percnyi tömény félelem. A zárókép kicsit gagyi lett, de egyébként szinte tökéletes horroresszencia.

 

Vicious

(Oliver Park, 2015)

Ebben az angol miniben egy fiatal nő egy éjjel arra érkezik haza, hogy nyitva a lakásának az ajtaja. Nem talál odabent senkit, ám valami mégsem hagyja nyugodtan aludni... A rendezőnek nagy kedvence lehetett az Insidious, de kiválóan hozta 12 percben a James Wan-féle kísértetsztorik legjobb pillanatait. Csak szigeri szinten működik a kisfilm, de úgy nagyon.

 

Slut

(Chloe Okuno, 2014)

Ez végre nem egy kísértettörténet, hanem egy sorozatgyilkosos thriller. A főszereplő naív és erősen szemüveges diáklány egy este úgy dönt, hogy kicsit dögösebbre veszi a stílusát, is így megy le a helyi szórakozóhelyre.  Persze ezzel rögtön a helyi szociopata erőszaktevő rohadék látóterébe kerül... A kisfilm nagy erőssége, hogy a kiváló zenehasználattal és a bravúros vágással pillanatok alatt képes magával ragadó, "retro" hangulatot teremteni. És még humora is van!

 

Don't Look Away

(Cristopher Cox, 2017)

Ez az amerikai rövidfilm egy olyan arctalan, fenyegető, természetfeletti entitásról szól, aki addig a pillantig nem mozdul, amíg az áldozata nézi. Bár nem mondom, hogy nem láttam soha hasonlót, azért ez egy egészen érdekes kisfilm. Szerény véleményem szerint ebben az ötletben akár egy hosszabb filmre is elegendő anyag van.

U.i: Amennyiben találok még említésre méltó mini horrorokat, ígérem, jelentkezem!

 

unnamed.png

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr3913731798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.03.20. 16:38:16

Horrorok Black Mirrorjai :)
Meglesem őket, biztos jók.

Láttukmár 2018.11.10. 19:01:14

Néhány kilométerre a határtól, a szlovéniai Grossmann fesztiválon (hivatalosan azt hiszem bor-és horrorfilm fesztivál) rengeteg ilyet mutatnak be minden évben, érdemes rá odafigyelni a műfaj szerelmeseinek.
www.grossmann.si/home

Láttukmár 2018.11.10. 20:50:44

@Werewolfrulez: Nincs mit. Majdnem minden évben megyünk, haverok szoktak fellépni a zombifelvonulás alatt egy teherautón. :) Jó kis rendezvény.
www.youtube.com/watch?v=ctzi8aIQems
süti beállítások módosítása