Itt az idő, hogy felébredjünk!
2016. április 01. írta: danialves

Itt az idő, hogy felébredjünk!

star_wars_114947.jpg

Sötét időket élünk, amikor a filmipar egyre bátrabban uszít ránk ordas eszméket és próbálja elpusztítani a bennünk pislákoló világosság írmagját is: nem elég, hogy egy ilyen tudjukmilyen Oscar-győztessel becstelenítették meg nemzetünk hírnevét, mindannyiunk gyerekkori kedvence, árja maszkulinitásának alapköve, a Star Wars (természetesen egy zsidó kezében) iszonyatos feminista- és négerpropagandává silányult (és a rendező még azt is megígérte, hogy meleg buzeráns karakterek is érkeznek majd). Azonban mi, akik egy-egy Lovasíjász vetítés tábortüzének melegénél összebújva érezzünk már csak biztonságban magunkat, nem maradhatunk csendben, és ki kell mondanunk, hogy már a múltban is számos alkalommal próbálta már megmételyezni lelkünket a liberálfeminista fertő. Itt az idő tehát, hogy lerántsuk ezekről a tudat alatt ható propagandamozikról a leplet:apr1.jpg

A film egy űrhajó legénységére vadászó idegenről szól, akinek tombolását egyedül egy nő éli túl, mindenféle férfi segítség nélkül (a fantasztikum tehát tényleg jelen van). Az űrlény ráadásul áldozatai torkába helyezi el utódait, ezzel végrehajtva azt a burkolt feminista agymosást, hogy az orális szex valami undorító és elkerülendő dolog, és inkább öregedjenek meg magányosan a macskájukkal.

apr1-2.jpg

Azt mind tudjuk, hogy az amerikai egy olyan gyökértelen és szánalmas "nép", hogy egyetlen történelmi távlatba helyezhető ünnepük bő 200 éve történt államalapításuk, de azt mi sem gondoltuk volna, hogy annyira lealjasulnak, hogy legújabb nézhetetlen katasztrófafilmjükben egy néger és egy zsidó menti meg őket az idegenektől. Kézenfekvő lenne azt hinni, hogy ez mindössze csak saját életképtelenségük újabb bizonyítéka, de a nyitott szemmel járók számára egyértelmű az agymosó szándék.apr1-3.jpg

Egy újabb feminista propaganda, amely arra bátorítja a nőket, hogy legyenek erőszakosak, ráadásul pont a tökéletes maszkulinitást megjelentő testépítő bajnokokat teszi meg ellenségképnek. Az egyetlen dolog, ami menti ezt a borzasztó agymosást, hogy főhősnője legalább beteljesíti a női princípiumot.apr1-4.jpg

Egy eposzi történet arról, ahogyan két illegális határsértő terrorista egy háborús övezetből menekülve, hosszú gyalogút után hatalmas pusztítást végez egy országban, mert azok nem építettek a határra kerítést - tanulságos mese lenne, ha nem éppen ezeket a migránsmerénylőket állítaná be hősnek. Ráadásul borzasztóan undorító, hogy a mű hőseit kizárólag szőke, fehér bőrű humanoidok adják, míg a sötétebb bőrűek egytől-egyig gonoszak - mi ez, ha nem bujtatott nácizmus?apr1-5.jpg

A film nagyon helyesen egy női parkigazgatót helyez a középpontba, azonban az egész narratívát arra építi fel, hogy bűntudatot keltsen a munkájukat fontosnak tartó nőkben, a dzsungel közepén is magassarkúban topogó főszereplőjével pedig azt üzeni, hogy a férfi-elnyomás által bebetonozott nőiességképet még a legveszedelmesebb helyzetben is be kell tartani. Arra már inkább nem is írok semmit, hogy természetesen hősnőnk végül az általa az első randin kikosarazott, bárdolatlan és hozzá teljesen méltatlan férfikollégája megmentésére szorul és karjaiba omlik a film végén...

Láthatjuk tehát, hogy filmvilág rendre bombáz minket még ilyen fajgyűlölő, kirekesztő, hímsoviniszta darabokkal, amelyek néha egészen tudat alatt viszik át üzenetüket. Csak remélhetjük, hogy előbb-utóbb eljön majd egy kor, amikor végre megtörik ez az agymosás, és például egy nő vagy egy színesbőrű figura is lehet egy Star Wars főszereplője... Addig is viszont folytatnunk kell a harcot!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr848547584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poroltó Ernő 2016.04.01. 12:49:18

@danialves:

"...a Stop Avatar Movie aktivistái úgy érzik, hogy James Cameron sci-fije, az Avatar túlságosan is diszkriminatív. A filmben nincsenek meleg katonák és a természettel harmóniában élő na'viknál sem látni olyan figurákat, akik az azonos nemet kedvelik. Úgy gondolják, hogy Neytiriből ideális leszbikus karakter lehetett volna. Az aktivisták az elmúlt időszakban többször is tiltakoztak, jövőbeli terveik között pedig az is szerepel, hogy bojkottálni fogják az Oscar-díjátadót és az Avatar DVD premierrel kapcsolatos sajtóeseményeket is."

"Az új trilógiában már mindenféle náció képviseltette magát, és erős női karakter is akadt (Amidala hercegnő), mégis komoly kritika érte George Lucasékat. Két kisebbség is tiltakozott: egyes zsidó szervezetek szerint a mindenféle gépalkatrészekkel üzletelő, szerencséjét a kockára bízó ócskás, Watto A baljós árnyakból túlzottan hasonlított arra, ahogyan népüket sematikusan-gunyorosan ábrázolni szokták. Jar-Jar Binksre pedig a komplett Star Wars-rajongótábor mellett a spanyol ajkú amerikaiak külön is kiakadtak, mondván: az együgyű szereplő Puerto Ricó-i akcentussal beszél. A hetedik rész, Az ébredő Erő forgatása előtt is erős volt az aktivisták hangja: ismét erős női karaktert akartak (mint kiderült, Rey személyében megkapták), egy afroamerikai karakter pedig már főszereplő lett (Finn a neve). Sőt, március óta már LMBT-személy is van a Star Wars-kánonban, miután az egyik könyvbe beleírtak egy meleg szereplőt... Miért kell az alkotói szabadságot megerőszakolni, belekényszerítve a filmeseket abba, hogy a történeteiket aszerint csűrjék-csavarják, hogy mit szeretnének az egyes kisebbségek? Mert kétség ne férjen hozzá: a hangos kritika, a társadalmi elvárásnak álcázott aktivizmus hatással van a filmkészítőkre is, akik afféle öncenzúrát gyakorolnak, és akarva-akaratlanul úgy kanyarítják a sztorijaikat, hogy azok minél kevésbé legyenek támadhatók."

Szerinted ez vicces? Szerintem nem az. (Ha szélbalos vagy neonáci szervezetek zsarolnák, erőltetnék rá az akaratukat a filmkészítőkre, azt is mókásnak találnád?) Miben különbözik ez a szisztéma (mármint, hogy kisebbségi jogvédők írják az írók helyett a történeteket) a sztálinista zsdanovi szocreáltól, a szocialista realizmus sematizmusától (ahol pártideológusok írták elő, hogy hogyan nézhetnek ki és hogyan nem, mit tehetnek és mit nem, hogyan gondolkodhatnak és hogyan nem az irodalmi művek, filmek, képzőművészeti alkotások stb. karakterei)?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.04.01. 13:00:51

@Poroltó Ernő: Szerintem ez egyáltalán nem vicces, pont arról beszélek én is, hogy nagyon is komolyan kell venni ezt az agymosást. Rengeteg ember él abban a tévedésben, hogy egy Star Wars-jellegű film alapvetően csak szórakoztatni akar, és nem tudat alatt befolyásolni az embereket arra, hogy negatív színben lássák a zsidókat és a Puerto Rico-iakat, ezért is köszönöm, hogy hoztad ezt. Továbbá szintén meglepően sokan nem látják be, hogy mekkora károkat szenved a filmművészet, ha négerek meg nők is főszereplők lehetnek a produkciókban, és éppen erre bizonyíték az, hogy már évtizedek óta előfordul ez, de a többség csak most eszmél.
De én bizakodó vagyok, szerintem előbb-utóbb ezek a segélykiáltások és bojkottok célt érnek, és hamarosan eljutunk oda, hogy egy néger- és nőmentes Star Warst láthatunk, csupa pozitív zsidó és Puerto Rico-i karakterrel.
süti beállítások módosítása