Last Vegas (2013)
2014. május 13. írta: !Márk!

Last Vegas (2013)

Last-Vegas.jpgIsmerős az érzés, amikor annyira érdekel titeket egy film, hogy a lehúzó és eltántorító kritikák ellenére is meg akarjátok nézni, aztán be kell látnotok, hogy a közvéleménynek volt igaza? Valami ilyesmit éreztem a Last Vegas kapcsán is. Az egészben pedig az a legszomorúbb, hogy lett volna benne kraft, de a megvalósítás messze alulmúlja az elvárásokat.

Filmünk négy idős barátról (Morgan Freeman, Michael Douglas, Kevin Kline és Robert De Niro) szól, akik azért gyűlnek össze Las Vegas-ban, hogy egyikőjük legénybúcsúját méltó módon megtartsák. És ennyi! Innentől fogva minden a kiszámíthatóság mezsgyéjén belül mozog, szép számban durrogtatják el a kliséket, valamint egy ezerszer látott mondanivalót is próbálnak a készítők leszuszakolni a torkunkon. Persze nem lenne fair részemről, ha egy ilyen sztori kapcsán az eredetiséget hiányolnám, de a Last Vegas ennél azért jóval ígéretesebb volt.

25507d75e4021822799bfb623f278983.jpgA négy sztárszínészen pedig tényleg semmi nem múlt. Persze az ő szempontjukból inkább a jelenlétükön, mintsem a játékukon állt a dolog. Ez teljesen rendben is van és néha át is jön az a fajta hangulat, amilyennek az egész filmnek kellene lennie. A poénok is meglehetősen izzadságszagúak. Tulajdonképpen az összes beszólás vagy viccesnek szánt jelenet a főszereplők korára utal. Egy-két esetben még ezt is el is lehetne nézni, azonban erre alapozni egy vígjáték eszköztárát, azért az meglehetősen rizikós vállalkozás. Oké, öregek, felfogtuk. Nem szükséges ezt még húsz egysorossal nyomatékosítani.

Igaz, ami igaz, a party-feeling pár esetben tényleg bevonja a nézőt is, de összességében egy olyan film ez, ami jól bejáratott paneleket pakol egymásra, de a forgatókönyvírók egy bőséges adag, műbalhé szagú drámaisággal is megajándékoztak minket, ami teljesen felesleges volt. Vannak pillanatok, amikor tényleg betalál a nézőnél a film és ezért is sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ne nézzétek meg! Semmit nem veszítetek az égvilágon, ezerszer látott történetszálak és cselekmények kibontakozását láthatjuk a filmvásznon megelevenedni. Ennél azért több kell.

5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr696153891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása