Szégyenfal
2014. május 02. írta: danialves

Szégyenfal

Ha a tegnapi poszt után még maradtak olvasóink, most egy hasonlóan felkavaró önvallomással érkezünk számukra. Nyilván mindenkinek megvannak azok a filmek, amiket a társadalom minden rosszallása ellenére nem nézett még meg, ugyanakkor azok is, amelyek megtekintését legszívesebben letagadná. Mi most ezeket szedtük össze saját vonatkozásunkban, ezzel természetesen felkínálva a lehetőséget, hogy ha bármikor is komolytalannak szeretnétek nyilvánítani egy posztot vagy egy bloggert, nyugodtan nyúljatok vissza ehhez a cikkhez.shame_2.jpg

danialves:

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: A jó, a rossz és a csúf
Annyi klasszikus maradt még ki az életemből, hogy be sem merném vallani az összeset. Nem segít sokat a helyzeten az sem, hogy az 1985 előtti filmek nagy részét nézhetetlennek találom, mindenesetre még hosszú idő, amíg bepótolom a lemaradásomat. A sok jelölt közül pedig belőttem azt, amelyik a legfeljebb szerepelt az Imdb Top250-ben, így jött ki ez a cím.

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki: Twilight
Szükséges ehhez indoklás bárkinek is?

FilmBaráth:

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: Sátántangó
Üssenek agyon, verjenek meg, nem szeretem Tarr Béla filmjeit. Tisztelem a kiváló rendezőt, de egyszerűen nem tudom rászánni magam 5 és fél óra tömény lélekölő szenvedésre. Egyébként én sem értem igazán, hogy miért nem tud eljutni a szívemig Tarr Béla, hiszen a művészfilmeket szeretem, a dráma pedig a kedvenc filmes műfajom, és mégsem. Ez van.

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki:  Emmanuelle
Hatalmas kultusza volt ennek a filmnek egykoron, a filmes alapműveltség része volt a megtekintése. Mégsem ezért voltam kíváncsi erre az alkotásra, hanem azért, mert Gergely Róbert olyan dögösen énekelte a hozzá tartozó dalt, hogy gyorsított ütemben le kellett zavarnom a magas művészet ezen csúcstermékét. Máig nem tudtam kiheverni....

shame-1.jpg

 NY124 (Darvas Tamás):

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: Schindler listája
Hasonlóan Dani kollégához, nekem is főleg az az indok egy ilyen nagy hatású film kimaradására, hogy még rengeteg klasszikus, nagy filmet kell pótolnom. Az én módszerem is az volt, hogy az IMDb Top 250 listájáról az első olyat írtam le amit még nem néztem meg. Ezen kívül még specifikusan ezen alkotással kapcsolatban még szerepet játszhat a mellőzésben az, hogy Spielberg nálam nem tartozik az azonnal vonzó nevek közé.

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki: Justin Bieber - Believe (kritika)
Csak danialves egyik ajánlata miatt mentem el a sajtóvetítésére, nem állt szándékomban. Bár pályázik rá, korántsem biztos, hogy ez a legrosszabb film amit valaha láttam. Ám az már sokkal valószínűbb, hogy ez az a film ami nulla értéket, nulla élményt adott hozzá az életemhez. Ami viszont száz százalék, hogy ez a legcikibb film a látottak közül a listámon.

Power:

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: Taxisofőr

Az én magyarázatom rendkívül egyszerű: nem érdekel ez a film. Tudom, hogy kultfilm, tudom, hogy epikus, tudom, hogy Robert De Niro, de egész egyszerűen sosem hozott lázba az a gondolat, hogy megnézzem a Taxisofőrt. Lehet, hogy gáz dolog úgy kritikákat írni, hogy ekkora alapfilmet nem látott az ember, de nekem sincs időm és kedvem minden filmhez. :)

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki: Eszement Freddy

Azt hiszem, ehhez nem kell különösebb kommentár. Egész egyszerűen nézhetetlenül pocsék és vérlázító "filmnek" tartom ezt a valamit. Azt a másfél órát azóta visszasírom az életemből és borzasztóan rossz érzéssel tölt el, ha belegondolok, hogy az Eszement Freddy helyett abban a másfél órában mennyivel jobb filmeket is megnézhettem volna.

SHAME-large570.jpg

FroG:

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: Rekviem egy álomért

Bár imádom Darren Aronofsky filmjeit és rendezési stílusát, a Rekviem egy álomértra még a mai napig se érzem magam készen lelkileg. Nyilván ezt az alkotás megtekintése nélkül nem tudhatom, de egyébként sem viszonyulok túl jó élményekkel a drogos filmekhez kapcsolódva. Egy nap nyilván majd ezt is pótolom, de ahhoz még jócskán be kell nőnie a fejem lágyának.

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki: Barney nagy kalandja

Bár Power és Dani kínjait is átéltem, én a legelpazaroltabb időnek és legrosszabb élménynek nem az Alkonyatot vagy az Eszement Freddy-t, hanem a Barney nagy kalandját tartom számon. Idegőrlő másfél óra, teljesen elrontott jelenetek, idegesítő zenebetétek és nézhetetlen történet, mindez egy abszolút blőd gyermekmesébe komponálva, +12-es karikával. Azt hiszem ez a világ legnézhetetlenebb """"filmje"""".

Razzul

Amit legjobban szégyellek, hogy kimaradt: Chihiro szellemországban

Szomorú tény, hogy Miyazaki legelismertebb filmjét még nem láttam, de jó okom van minderre. Egyfelől, mivel az oldalon még nincs róla kritika ezért én szeretnék abban a megtiszteltetésben részesülni, hogy írhatok róla és erre még nem érzem készen magam. Másfelől sosem a legjobb alkotással szokás kezdeni a sort nem igaz? :P

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki: Vámpírakadémia (kritika)

Az Alkonyatot már ellőtte danialves, úgyhogy nekem maradt ez. Ráadásul még kritikát is kellett róla írnom. Ezért még valakin bosszút kell állnom.

Ez lett volna tehát a mi összeállításunk, de ha meritek vállalni, kommentben írjátok le ti is a saját vonatkozásotokban, mit szégyelltek, hogy láttatok, és mit szégyelltek, hogy nem láttatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr576100215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.05.02. 12:11:22

Tamásnál szeretném megvétózni a Schindler listáját, mert a Memento miatt jobban kéne szégyellnie magát.

FilmBaráth 2014.05.02. 12:16:05

@danialves: A Mementó hiánya tényleg szégyen, reméljük, minél előbb olvashatjuk a kolléga kritikáját erről a kiváló filmről:-)

CHRISporn 2014.05.02. 12:20:58

a MEMENTO,TAXISOFÔR,REKVIEM,CHIHIRO--Kötelezôk!

Gaben No.1 2014.05.02. 12:35:08

@FroG Ne már! Én full jól szórakoztam, amikor a Barney-t néztük. :D

Dr_utcai_arcos 2014.05.02. 13:05:51

Biztos, hogy akarjátok, hogy írjak szégyenlistát háháhhááááááá...??

agika88 2014.05.02. 15:15:13

Igen kellemes belegondolnom, hogy minden filmet bepótoltam az elmúlt időben, amit látni szerettem volna. Ezen a téren nincs miért szégyenkeznem. :D

Amit a legjobban szégyellek, hogy nem maradt ki:
A jogász: Mai napig nem bírom feldolgozni, annyira rossz volt. Csak Fassbender miatt néztem meg, így mégjobban fájt a csalódás.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.05.02. 16:59:33

"Nem segít sokat a helyzeten az sem, hogy az 1985 előtti filmek nagy részét nézhetetlennek találom"

:D olvastam a facebookos beszélgetést, mert láttam mást is érdekelt ez a mondat :D

Dr_utcai_arcos 2014.05.02. 17:53:28

@danialves: Sokkal jobban bántana, ha valamit a túlzott hype miatt néznék meg ÉS derülne ki róla, hogy vacak. Ezeket azért nézem mert szeretem, nem érzem, hogy elvesztegetett idő lett volna. Illetve egynél igen, a Lord of the Elves. Na AZ tényleg szar volt, Christopher Judge ide vagy oda.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.05.02. 20:21:00

1. Keresztapa
2. Even Stevens Movie

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.05.03. 00:30:44

"Nem segít sokat a helyzeten az sem, hogy az 1985 előtti filmek nagy részét nézhetetlennek találom"

sebaj majd kinövöd, addig is JRCS-t kurva gyorsan bepótolni mert a többiek "szégyenlistája" kismiska ehhez képest, sőt szerintem ha valaki nem látta a Sátántangót, az egy boldog ember

Razzul 2014.05.03. 00:41:28

@scal: "sőt szerintem ha valaki nem látta a Sátántangót, az egy boldog ember"

Nem gondoltam volna, hogy valaha egyet fogok érteni scal úrral valamiben. =)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.05.03. 11:08:02

@scal: Én már 2x is láttam a Sátántangót :D Ne kérdezd...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.05.03. 11:53:04

Hm 85 előtti filmek...Kelly hősei,Pokoli torony,Androméda törzs,háborús és western filmek,Meghívás egy gyilkos vacsorára.
Az a helyzet ha a tévében leadnak egy régi jó filmet,akkor pl reklámnál elkapcsol az ember és elkezd mást nézni.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.05.03. 13:17:43

@NY124 (Darvas Tamás):

Elsőre: Ha már filmrajongónak mondom magam, akkor nem maradhat ki az elsőszámú achievement sem, azaz a Sátántangó. Le kellett tolnom, és meglepődve tapasztaltam, hogy bejött. Nyilván nem elég 1x látni ezt a filmet, ráadásul Tarr Béla munkásságát sem ismertem, de mégis megfogott. Letudtam, és győztem. Kihívás volt számomra.

Másodjára: Néhány haver kitalálta, hogy nézzük meg a filmet. mondtam nekik, hogy esélytelen, hogy végigüljék, de sikerült. Persze én sem maradhattam ki a jóból.

Mai napig nem bánom, hogy megnéztem, sőt azt sem, hogy ismételtem. És azt sem mondom, hogy most láttam utoljára.

Dr_utcai_arcos 2014.05.03. 19:12:10

@REMY: Azt ugye tudod, hogy ezzel a vallomással köztünk mindennek vége???4

Dr_utcai_arcos 2014.05.03. 19:13:14

@Dr_utcai_arcos: (pedig most akartam ajánlani a Frankenstein's army-t :( )

bubuja 2014.05.04. 22:16:18

FilmBaráth:
"...egyszerűen nem tudom rászánni magam 5 és fél óra tömény lélekölő szenvedésre."
Rossz hírem van, talán nem is kellene szólnom, de ha egyszer rászánod magad, nem fogod megúszni 5 és fél órával.

FilmBaráth 2014.05.05. 05:35:37

Talan mondanom sem krll, hogy direkt, a poen jkedveert irtam el a film hosszat:-)

FilmBaráth 2014.05.05. 09:49:17

@bubuja: Talán mondanom sem kell, hogy direkt, a poén kedvéért írtam el a film hosszát:-)
süti beállítások módosítása