ComingSoon - Mozifilmek szeptemberben
2013. szeptember 01. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek szeptemberben

A nyár végével az érdekes filmekből is kifogytak a stúdiók, és nagyjából egy hónapot kell várnunk, mire a különböző független alkotások újra élettel töltik meg a mozit. Már október első hétvégéje jobban néz ki, mint az egész szeptember, ettől függetlenül Vin Diesel, Chris Hemsworth (és a One Direction) rajongói is találnak maguknak csemegét, de jön még az év egyik legjobbnak ígérkező horrorja, a magyar Oscar-nevezett és 1990 óta talán az első buddy cop akciómozi.

Szeptember 5.comingsoon.jpg

A bűn éjszakája: Van annak is egy hátránya, ha egy film két hónap késéssel kerül a hazai mozis forgalmazásba, nevezetesen, hogy az internetnek köszönhetően pontosan képet kaphatunk arról, hogyan sikerült. James DeMonaco filmjét pedig a neves főszereplők ellenére is egy kihagyott ziccerként emlegetik mindenhol, ami nem tud mit kezdeni az egyébként brilliáns alapötlettel. (danialves)

One Direction: This Is Us: Talán egy önmagát komolyan vevő filmes oldalon szót sem kéne ejteni erről az alkotásról, az azonban nem vicc, hogy a mozikban játszani fogják ezt a dokumentumfilmnek álcázott reklámanyagot, lehet tippelni, sikerül-e alulmúlni Justin Bieber 1.7-es Imdb pontszámát. (danialves)

Riddick: Az isteni (mármint testű, nem tehetségű) Vin egy igazi trash filmnek, a Pitch Blacknak köszönheti a karrierjét. Néhány évvel később elkészült a folytatás Riddick címmel. Most lehúztak egy újabb bőrt a történetről, ami nem történhetett volna meg, ha Vin Diesel nem hozza a kasszasikert a Halálos iramban 6. részével. Úgyhogy valószínűleg kapunk egy nagyon felturbózott, de üres filmet, amelyben vég nélkül csodálhatjuk Vin szépen kidolgozott izmait. (FilmBaráth)

Egy B-film is tud szórakoztató lenni, ha nem erőlködik nagyon azon, hogy ennél többnek látsszon. Ha ez sikerült a Riddicknek, akkor nem lesz baj. (danialves)

Szeptember 12.comingsoon2.jpg

Hajsza a győzelemért: A Forma-1 világa különleges: bár elsősorban technikai sport, mégis az érzelmekre hat: dübörögnek a lóerők, az egekig ér az adrenalin, cool az életérzés. A pilóták legendák lesznek, de ugyanakkor az életüket is kockáztatják minden egyes futamon. Niki Lauda legendás alakja a Forma-1-nek, Ron Howard az ő életéből forgatott filmet. Adva van James Hunt, aki igazi nagymenő, az élet császára (Chris Hemsworth, ki más?), azonban egyszer csak jön Niki Lauda, aki nem cool, nem néz ki jól, viszont sorra nyeri a futamokat. Aztán jön egy rettenetes baleset.. A rendező garancia arra, hogy jó fimet látunk, szerintem érdemes lesz megnézni. (FilmBaráth)

Megint egy életrajzi film.... (danialves)

Barátunk, Superman: Egy iraki kurdokról szóló filmtől nem feltétlenül azt várná az ember, hogy a kelet-európai filmgyártás USA-majmolása és álnaivitása fog áradni belőle. Maga a helyszín és a környezet ettől függetlenül kellő érdekességgel szolgál, de talán nem pont a magyar nézőknek fog újdonságot jelenteni egy ilyen stílusú történet. (danialves)

A nagymester: Wong Kar Wai Cannes-t is megjárt filmje önmagában még érdekes is lehetne, ha nem Ip Man életét dolgozná fel. Nagy szerencsétlenségére azonban a rendező a Kínában úgy néz ki örökzöldnek számító tanítómesterhez nyúlt alapanyagként, ami a 2008-as mű ismeretében számomra teljesen érdektelenné teszi ezt az alkotást. A kritikák pedig azt sejtetik, hogy ennek a darabnak csak a stílusa a meggyőző, a forgatókönyve már nem annyira.(danialves)


2 kaliber: 
Az előzetes és az amerikai nézők véleménye is egy közepes, ámde szórakoztató akció-vígjátékot sejtetnek, és nagyjából ennyivel össze is foglalható ez a film. (danialves)

Szeptember 19.comingsoon3.jpg

Démonok között: James Wan rendező sokaknak a Fűrész-szériából lehet ismerős. Azóta az ifjú srácból vér komoly direktor cseperedett, aki olyan filmeket tett le az asztalra, mint az erősen paráztató Halálos hallgatás vagy a Kevin Bacon nevével fémjelzett, Halálos ítélet című bosszúfilm. Wan idén újra akcióba lendül, és szeptember közepén egy első látásra félelmetes, és a kritikák alapján minőségi borzongást hoz el számunkra, Vera Farmiga és Patrick Wilson főszerepléséve. (Frog)

Évi egy darab minőségi horror talán elvárható, szóval én bízom benne. (danialves)

Diana: Diana hercegnő és tragikus halála méltán nagy hírértékű volt anno, ezért is meglepő, hogy konkrét életrajzi filmet még nem kapott az egykori "dáma". Most ez a pillanat is elérkezett, és a Naomi Watts-szal a főszerepben készülő darab igazán hiánypótló alkotás lesz. (Frog)

Életrajzi film.... (danialves)

A nagy füzet: Az első mű, ami a Filmalap szponzorációjával jött létre, jobb híján Magyarország nevezettje az aktuális Oscar-díjra, egyszóval nem lehet mondani, hogy nincsenek elvárások Szász János filmjével szemben, amely Karlovy Vary-ban már bezsebelt egy díjat. Viszont a gyerekszereplők szinte már szokásos gyenge alakítása, a könyv meg nem nevezett konfliktusát a már ezerszer előadott második világháborúra ráhúzó mind intő jelek, hogy egyelőre még ne vizionáljam a magyar film feltámadását.(danialves)

A háború császára: A háború császára egy jó műnek ígérkezik, még annak ellenére is , hogy Peter Webber rendező a Hannibal ébredésével az én szememben óriásit hasalt. A történet középpontjában Tommy Lee Jones karaktere áll, aki japán uralkodója lesz, azonban nem tudja eldönteni, hogy milyen sorsot szánjon a bukott császárnak. (Frog)

Szibériai nevelés: Transznisztriában játszódó olasz film, litván színészekkel és John Malkovich-csal. Magyarul az még csak a kezdet, hogy ennek az egésznek nincs semmi köze Szibériához. Egyben pedig biztosíték arra, hogy valami egészen érdekes egyveleget fogunk látni a vásznon, és talán nem csak az Audiomachine iszonyúan hatásos zenéje miatt tűnik ez nagyon hatásosnak. (danialves)

Szeptember 26.comnigsoon4.jpg

Arthur Newman világa: Wallace egy lúzer. Naná, hogy más akar lenni. Hogyan tegye ezt? Egyszerűen felveszi egy másik ember személyazonosságát, aki legyen mondjuk Arthur Newman, legyen profi golfjátékos. A csere olyan jól sikerül, hogy hamarosan társ is akad hozzá, együtt törnek be mások házába, élik mások életét. Meddig lehet ezt folytatni? Colin Firth nem ezzel a filmmel fog visszatérni az A ligás sztárok sorába, de remélhetőleg kapunk egy jó vígjátékot (FilmBaráth)

Azt hiszem egy feledhető filmet fog látni az, aki jegyet vált rá. (danialves)

Vakszerencse: Az előzetes gyakorlatilag teljesen elmeséli a másfél órás játékidő eseményeit. Nem tudom, hogy ez a nagyobb baj, vagy az, hogy még így sem láttam semmi érdekeset. A kettős játszma, a luxus és Ben Affleck már nem olyan dolgok, amik önmagukban is eladnak egy filmet. (danialves)

Vérmesék: Robert de Niro úgy néz ki valami világrekordot szeretne megdönteni rossz vígjátékokban való szerepléssel, legalábbis nem tudom máshogy megmagyarázni, miért vállalat szerepet ebben a (Luc Besson ide vagy oda) meglehetősen sablonosnak ígérkező akció-komédiában. Arról nem is beszélve, hogy ha egy előzetes az első másodpercekben már az executive producer nevét dobja be, ott egyértelmű, hogy a maradék 2 percben nem fog tudni semmi meggyőzőt mutatni. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr405481852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThePretender 2013.09.01. 00:14:37

John Hunt?! James inkább.

FilmBaráth 2013.09.01. 06:36:27

@ThePretender: Teljesen igazad van, elírtam. Javítottam, köszönöm!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.01. 07:44:21

Riddick-et nagyon várom, de a nagyon nem is elég jó kifejezés annyira!

SarahConnor 2013.09.01. 18:18:19

Zero Theorem? Azt hittem, szeptemberben jön :( Meddig kell még várni?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.09.01. 18:23:26

@Fenimore: USA-ba is csak dec. 20-án jön, úgyhogy addig biztosan. (Magyar premierdátum még nincs.)
Vagy kimész a Velencei Filmfesztiválra a jövő héten :D

SarahConnor 2013.09.01. 20:13:13

@danialves: valszeg a Velencei Filmfesztivál miatt emlékeztem a szeptemberre. Bakker, nem bírom má :( Kénytelen leszek valami jó csihi-puhival elütni az időt :D

theus 2013.09.01. 20:27:59

" pilóták legendák lesznek, de ..."

Nem pilóták, sofőrök.

SarahConnor 2013.09.02. 08:52:18

@theus: Az F1-ben pilóták vannak. :)

rio.pete 2013.09.02. 14:17:16

Tök jó lenne, ha a filmek eredeti címét is kiírnátok, az idióta fordításoknak köszönhetően esélyem sincs, hogy egy gyors átfutással rájöjjek, melyik film az, amelyik érdekel :)
süti beállítások módosítása