G.I. Joe: Megtorlás / G.I. Joe: Retaliation (2013)
2013. április 08. írta: FilmBaráth

G.I. Joe: Megtorlás / G.I. Joe: Retaliation (2013)

Nem terveztem megnézni ezt a fimet, de az utóbbi időben hangyányit túladagoltam a drámát és a romantikát, ezért elemi erővel tört rám egy jó akciófilm utáni vágy. Ezért beirányoztam a kies kisvárosunk szolgáltató komplexumában található mozitermet, beruháztam egy dögös kis 3D szemüvegre, és kíváncsian vártam a  lelki békémet helyrerázó akcióorgiát.

Hát, megkaptam. Mármint az akcióorgiát. A lelkem békéje helyén viszont tengerárként háborog a düh és csalódottság.

Mit is vár az ember lánya egy akciófilmtől? A jóképű jófiúk izgalmas és látványos akciók sorozatában legyőzik a rosszképű rosszfiúkat. Ennyi. Nem sok, ugye? Hát, ezúttal sajnos ezt a minimumot sem sikerült összehozni.

Nem igazán vagyok otthon a GI Joe univerzumban, ezért a következőket tudtam kihámozni a történetből: van egy Kobra parancsnok nevű totál fekete naciban és dögös motorossisakban feszítő egyén, akit a kollégái kiszabadítanak egy elég erősen lepukkant, ehhez képest ultrahigh-tech cuccokkal felszerelt földalatti börtönből, és a célja mi más lenne, mint a világuralom. Ennek érdekében elraboltatja az USA elnökét (fáj Jonathan Pryce-t ebben a filmben és ebben a szerepben látni ), és valami homályos nanotechnológia segítségével egy klónt (Arnold Vosloo néhány jelenet erejéig tűnik csak fel, úgyhogy nem sokat tud tenni a film érdekében) ültet a helyére. A világhódítás útjában csak a GI Joe-k állnak, ezért el kell őket pusztítani. Hárman azonban túlélik a mészárlást, és még ketten a japán hegyekben, és persze csatlakozik hozzájuk Joe Colton tábornok (Bruce Willis halál unottan játssza ezredik katonaszerepét) úgyhogy éppen elegen vannak ahhoz, hogy megmentsék a világot a rosszaktól.

A történetet annak fényében kell nézni, hogy ez egy játékfigurákról készült film, de még akkor is alulról konvergál a zérushoz. Ez még önmagában nem lett volna baj, ha van a filmben humor, különleges akciók, és jó színészek. Nos, a humort gyakorlatilag kimerül az összes trailerben ellőtt: "Jól van? Magas a koleszterinszintem"- ben. Különleges akciók? A nindzsák hihetetlenül jól bánnak a karddal, még olyan különleges helyszínen is, mint a sziklafal, de ezen túl semmi különös: The Rockot láthatjuk tankkal, motoron, mindenféle hatalmas fegyverekkel, de már nem is emlékszem konkrétan egyik jelenetre sem, pedig most jöttem ki a moziból. Jó színészek? Mivel nálam a színész kb. Leonardo DiCaprionál kezdődik, ezért szerintem mindenki jobban jár, ha passzolom erre a kérdésre a választ. The Rock a tőle elvárható két arckifejezést váltogatva aprítja változatos formában az ellent, Channing Tatummal kapcsolatban az egyetlen pozitívum, amit el tudok mondani, az az, hogy szerencsére elég hamar kivonják a forgalomból.

A legnagyobb baj a filmmel az, hogy az ember lánya folyamatosan várja, hogy most aztán már tényleg indul a rock and roll, és csak nem akar elindulni, pedig még Bruce Willis is ezzel a felkiáltással küldi harca a jófiúkat és lányokat. Az a bizonyos harc ugyan látványos, de nagyon vérszegény, tényleg csak a nindzsák kardos akciói érdemesek  a figyelemre. Felejtsük el gyorsan ezt a filmet, reméljük nem lesz folytatás.

Na jó, kidühöngtem magam, és annak örömére, hogy Wesley Snipes-t kiengedték a börtönből, mentem Blade-t nézni, csak hogy ki legyen pipálva az a bizonyos akciófilm, ami helyrerázza zilált lelkivilágomat.

3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr925204515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.08. 11:24:12

A Penge nézés helyes. :D

Az első rész nálad akkor hány pontot ért? 1et??

Mert ez a második köröket ver az elsőre...

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.04.08. 11:45:21

Nálam tervben van, de egyre jobban félek :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.08. 11:51:54

Az OST-ja elég jó, legalábbis a mi a filmben elhangzott amit nagyon hiányoltam az a legelső trailer alatt szólt dáptep muzsika, nah az nem hangzik el a filmben.

Cifu78 2013.04.08. 12:06:39

@doggfather: Lehet most egy világ fog összeomlani benned, de a trailerek alatt jellemzően nem a film zenéit fogod hallani. A trailer/teaser zenék egy külön műfajt jelentenek, és vannak direkt erre specializált számok, együttesek (javaslom keress rá az "X-Ray Dog"-ra és a "Two Steps from Hell"-re).

FilmBaráth 2013.04.08. 12:39:28

@doggfather: Az első rész eddig kimaradt az életemből, ezért sajnos nem tudok pontszámot mondani. De ha tényleg ez volt a jobb, akkor valószínűleg végleg lemondok róla.

FilmBaráth 2013.04.08. 12:40:14

@Dr.Jones: Szerintem jobban jársz, ha inkább a Pengét nézed meg helyette!

2013.04.08. 12:48:27

Ha lány ír akciófilmről, akkor én nem hiszem el egy szavát sem, bár azt tervezem, hogy a dzsíájdzsókat lecserélem az Oblivionra, ha jól tudom, csütörtöktől megy. Ezt meg majd legálisan letöltve megtekintem.

kifordított nagyanyó 2013.04.08. 13:00:32

Én azért kíváncsi vagyok rá.

Kaumatzi 2013.04.08. 13:11:37

egészen nézhető volt...bár nem tudom, hoyg ki mit várt tőle, de nekem pont megfelelt

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.08. 17:31:46

@Cifu78: össze is omlott, eddig jellemzően felismertem a filmben a trailerben hallot zenét, feltéve ha egyáltalán megfogott, de most nem. :S

@FilmBaráth: jobban is teszed...
süti beállítások módosítása