Filmhírek: Idén szinte nem lesznek szar filmek
2013. április 01. írta: danialves

Filmhírek: Idén szinte nem lesznek szar filmek

Frissen napvilágra került információk alapján ebben az évben egyre kevesebb rossz filmet fogunk látni. Bár korábban már rengeteg rendező és producer is bebizonyította, hogy a pénzért bármeddig képesek lealacsonyodni, meglepő módon most sokuknak támadt lelkiismeret-furdalása, ezért három közelgő alkotás premierjét is el kellett tolni. Először M. Night Shyamalan szállt ki az utolsó pillanatban az After Earth munkálataiból, nagy bajban hagyva a stúdiót és természetesen a stábot. A rendező az alábbi szavakkal indokolta döntését: "A picsába, nem is tudom, hogy gondoltam én ezt. Ennyi hátborzongató film után majd pont a Disney-nek rendeznék egy családi matinét? Ok, már vagy 10 éve nem csináltam semmi értékelhetőt, de azért annyira nem alacsonyodtam én se le, hogy a tehetségtelen Smith-család bohóckodásához adjam a nevem. Valljuk be őszintén, ez egy fos lett volna. Itt az ideje, hogy visszatérjek a régi önmagamhoz"- mondta a direktor, majd bezárta Will Smith-t a kamrába, mielőtt távozott volna a forgatás helyszínéről.

Nem sokkal később pedig a Paramount vezérigazgatója is "jobb későn, mint soha" alapon önkritikát gyakorolt a World War Z és a G.I. Joe: Megtorlás kapcsán: "Belefáradtam már abba, hogy újabb és újabb rókabőrök lehúzásával szentségtelenítünk meg egykor népszerű és szerethető címeket. Egyszerűen nem érdekel mennyi pénzt kereshetnénk ezzel, végre szeretném ha valami olyasmi fűződne a stúdió nevéhez, ami nem csak egy nevetséges CGI-parádé." Az úriember állítólag már meg is kereste Paul Thomas Andersont és Terrence Malickot, azzal a céllal, hogy új filmjeik a Paramount égisze alatt készülhessenek el. 

Úgy néz ki tehát, a filmipar fontos szereplői egyre inkább észhez térnek, és amellett döntenek, nem kurvulnak el teljesen. Állítólag Michael Bay is fontolgatja, hogy mégsem csinálja meg a Transformers sorozat 4. részét, ahogy azt rebesgetik a "ha negyedszerre sem sikerül egy normális forgatókönyvet szereznem, akkor mi a fenét akarok én?" szavak hagyják el a száját mostanában, miközben látványosan kételyek között örlődik. A direktort az keserítette el véglegesen, hogy bár ezúttal már általános iskolásokhoz fordult a szkript megíratásának céljával, a gyerekek csak minimálisan érettebb munkát szállítottak le, mint Ehren Kruger legutóbb.
Tehát egyelőre úgy tűnik, a nyári blockbuster-dömping során egyre könnyebb lesz számunkra a választás, ahogy a rossz filmek sorban hullanak el. Ugyanakkor már egyes elemzők attól tartanak, hogy ha minden ilyen ócskaságot levesznek a műsorról, a végén nem lesz mit néznünk a mozikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr185186604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása