Hogyan lopjunk felhőkarcolót? / Tower Heist (2011)
2012. augusztus 12. írta: FroG

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? / Tower Heist (2011)

Azon kevesek közé tartozom, akik őszintén bírják Ben Stillert. Nem tudom miért, de nekem minden filmjében szimpatikus, esetlen fizimiskájával és cselekedeteivel mindig megnevetett. Legutóbbi filmje a Hogyan lopjunk felhőkarcolót?, amely a mai alanyom is lesz.

Josh Kovacs (Ben Stiller) egy toronyház menedzsereként dolgozik, Ő intézi a lakók igényeit és a munkatársai nyugdíját is. Azonban egyik nap hiba csúszik a számításaiba, ugyanis Arthur Shaw, a brókerbefektető minden félretett pénzüket elveszíti a tőzsdén. Kovacs és három munkatársa, Chase (Matthew Broderick), Cole (Cassey Affleck) és Rick (Michael Pena) megpróbálják illegális úton visszatörleszteni az üzletember tartozását. Azonban , mivel egyikük sem rabolt még, profi segítségre lesz szükségük, ekkor jön képbe Slide (Eddie Murphy) a látszólag dörzsölt betörő.

Kezdeném is a lényeggel: A film számomra óriási meglepetés volt, mert bevallom az őszintét, csak egy gyenge közepes rabló-komédiára számítottam, alhasi poénokkal és néhány érces Eddie Murphy beszólással. A képlet azonban másként alakult, a film ugyanis inkább az Ocean's filmekre hajaz, mint bármely amerikai komédiára. Ez pedig már alapjában véve nagy pozitívum. Szerencsére az alkotás nem áll meg felvázolt ötleteknél, a forgatókönyv ugyanis elképesztően jó, végig nagyszerű és gördülékeny, valamint izgalmakat és kisebb csavarokat is tartogat.

Ezen felül a film vicces. Na nem az a hasra esős fajta, de határozottan jól lehet rajta mulatni. Ami különösen jól esett, az az, hogy ezeket a poénokat végre Eddie Murphy süti el, aki újra megmutatta, van még benne spiritusz. Murphyből végig folyóként áramlik a cinizmus, elképesztően vicces beszólásai vannak, és nem merül el az Oviapu szintű grimaszorgiában, szerencsére.

A színészi stáb többi tagja is igencsak jól teljesít, főleg a Stiller-Pitt-Broderick trió emelendő ki. Mindhárman nagyszerűek és életszerűek, a végletekig tudtam velük szimpatizálni. Rajtuk kívül még meg kell említenem az Arthur Shawt megformáló Alan Alda-t, aki mérhetetlen magabiztossággal pöffeszkedik az undorító, kizsákmányoló bróker szerepében.

A Hogyan lopjunk felhőkarcolót? tehát egy nagyszerű rablófilm, megspékelve néha elejtett éles poénokkal, és baromi őrült szituációkkal, valamint nagyszerű színészi játékokkal. Jó látni hogy van még ilyen film, ami nem a butaságával óhajt megnevettetni és szórakoztatni, hanem valódi izgalmakat és vicces momentumokat tartalmaz. Talán csak a zenéi semmitmondóak.

8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr514708195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.12. 17:44:11

"zon kevesek közé tartozom, akik őszintén bírják Ben Stillert."

ne aggódj ettől még lehetsz rendes ember. :D:D:D
süti beállítások módosítása