Daráló: Camp (2013)
2017. május 25. írta: tonks

Daráló: Camp (2013)


mv5bmty2mtkwndg0m15bml5banbnxkftztcwotu0mje1oq_v1.jpg

Közeledik a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy nemsokára újranézhetem a Camp-et! A 2013-as sorozat kaszáját máig nagyon sajnálom, de hát ez van, a feelgood sorozatok nehezen maradnak talpon, jó példa erre akár a tavalyi Roadies is. Így aztán csak 10 epizód készült belőle, de talán így még könnyebben elfogyasztható sorozattá vált.

A cím alapján mi másról is szólhatna a Camp, mint egy nyári táborról? Egy igazi amerikai faházas, egyenpólós táborról van most szó, ahol mindenféle arc összegyűlik, hogy megéljék, ill. túléljék a nyarat.

A Kis Vidra Tábor egy családi vállalkozás, és Mack családi élete romjain egyensúlyozva igyekszik mindent kézben tartani, de hiába imádja a tábort, sokkal több pénzre lenne szüksége a fejlődéshez, zavartalan működéshez. Főleg, hogy a tó túlpartján levő, sokkal menőbb luxus tábor tulajdonosa is a nyakában liheg.

screen_shot_2013-07-11_at_4_03_51_pm.png

A sorozat főszereplői a táborban dolgozó tinik és a felettük álló felnőttek, és egy negatívum azért van: elég tipikus karakterekként indulnak. Megtalálható köztük a kamaszfiú, aki mindenképp el akarja veszíteni a szüzességét nyár végéig, a beképzelt lány, az utálom-a-nyarat fiú, a tökéletes szerelmespár és a többi. Viszont mindenki jó sztorikat kap az évad során és ami a legfontosabb: remekül működnek együtt, úgyhogy ennyi belefér. Mindenkit meg lehet kedvelni idővel, főleg azért is, mert nem mindig séma szerű döntést hoznak.

Anno a pilotot elég nehezen néztem végig, mert nem sok újdonságot nyújtott a kezdés, de második nekifutásra már sokkal jobban tetszett, főleg talán azért, mert a 2. résztől kezdődik el igazán a sorozat. A pilotnak nagy falat volt bemutatni a helyszínt és az összes főbb szereplőt a várható konfliktusokkal együtt, de utána lazulhatott a tempó és remek epizódokat tudtak szállítani. Mindig volt valami program a tábor életében, ami a cselekmény hátterét adhatta és közben mindig volt idő az ilyen-olyan konfliktusok lejátszására is. Ezek között is voltak gyengébbek (főleg az egyik legdrámaibbnak szánt az évad végén), de mindenképp a jobbak vannak fölényben.

campcapturetheflag.jpg

Az epizódokban mindig nagyon fontos volt az összetartás kérdése, hogy valamit hittel csináljunk, élvezzük ki az életet. Főleg emiatt érzem mindig azt, hogy "én is ott szeretnék lenni." Mindenki volt gyerekként ilyen vagy olyan nyári táborban, családi nyaralásokon a Balatonnál, vagy hasonló és a Camp teljesen visszahozza ezt az érzetet, hogy milyen jó is az, mikor a nagy kánikulában nem dolgozni kell menni, hanem annyi a dolgod, hogy a napon vagy a vízben heveréssz.

A helyszín mindenen nagyot dob, borzasztó hangulatos az egész tábor a tóval, fákkal és faházakkal, a lepukkantság is csak hozzáad az élményhez. A nyári fényeket kiemelő fényképezés is nagyot dob az összképen, nagyon szép montázsok vannak minden részben. A soundtrack is tele van nyári slágerekkel, indie számokkal, The Lumineers, Empire Of The Sun, Generationals és társai. Több szám a mai napig gyakran előkerül a playlistemben.

Barátokkal, családdal, de egyedül is remek daraélményt kínál a Camp. Hajrá Kis Vidrák!

9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr6712525545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása