Star Trek: Újra a fedélzeten
2013. április 11. írta: FilmBaráth

Star Trek: Újra a fedélzeten

Hajónapló

Csillagidő: 2013

Az én bejegyzésem

Furcsa újra itt. Annyi év után. Minden annyira ismerős és mégis idegen. A fedélzet még üres, a legénység még nem jelentkezett szolgálatra. Uhurára vár a kommunikációs felszerelés, Szulura a kormány, Csekovra a navigáció, Spockra a tudományos kutatótiszt pultja, a kapitányi szék pedig Kirk kapitányra. Scotty már biztosan ellenőrzi a gépészeti kütyüket, és a transzportert, McCoy doktor a gyengélkedőt veszi górcső alá. Hiányoztak..

Pedig az előző mozifilm után azt mondtam, soha többé Star Trek (nem igazán nyerte el a tetszésemet az új legénység). Aztán kijött az első trailer, és én vesztemre megnéztem. És egyre többször megnéztem, és egyre jobban éreztem, hogy hiányoznak az űrközi kalandok. Azóta folyamatosan jönnek ki az újabb előzetesek (na igen, ennyit tesz a profi marketing), és napról napra erősebben hív a Star Trek univerzum. Mivel még van nagyjából egy hónap a bemutatóig, az elvonási tünetek csökkentése érdekében úgy döntöttem, hogy újranézem az összes eddigi mozifilmet, újraélem a régi kalandokat az Enterprise űrhajó fedélzetén.Természetesen    a véleményemet a filmekről megosztom veletek is, vagyis nemsokára indul a Star Trek Maraton!

Hogy milyen lesz a  Star Trek: Into Darkness? Az új legénységből hiányzik a régi karizmája, és bár nincsenek kétségeim afelől, hogy korrekten megoldják a feladatukat, J.J. Abrams pedig profi filmet fog köréjük kanyarítani, ez akkor is csak egy matiné, amiről látatlanban megmondom, hogy Benedict Cumberbatch mindenkit le fog mosni a vászonról (több klasszissal jobb színész, mint a többiek), jól fogunk szórakozni, a látványra sem lesz panasz, de legenda nem lesz a filmből.

De csak a legénység új, a Star Trek filozófia a régi: megvédeni a jót, üldözni a rosszat, hit, remény, végtelen kíváncsiság, a logika és az érzelmek csatája, barátság, látványos űrcsaták, a más fajokkal való békés együttélés.. És ez a lényeg, nem?

Mert az űr a legvégső határ és ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még senki nem merészkedett.

Kalandra fel, vár a végtelen!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr155214117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása