Following - Pilot
2013. január 26. írta: FroG

Following - Pilot

http://media-social.s-msn.com/images/blogs/00290065-0000-0000-0000-000000000000_bd9e518c-8b9e-4904-b459-4f2b1c196df1_20130122095117_The%20Following%20pilot.jpgRég vártam már úgy sorozatot, mint a Followinget. Most azonban minden indokom meg volt ahhoz, hogy vágjam a centit a Pilot előtt, mivel a Fox műhelyében eddig csak nagyon keveset csalódtam, ráadásul Kevin Bacon is a kedvenc színészeim között van, annak ellenére hogy igazán komoly szerepei még nem voltak. A kritika spoiler mentes.

 

A Following pilotjának alapkoncepciója a Bacon által játszott Ryan Hardy-ra koncentrál, aki a 8 évvel ezelőtt lezárult gyilkossági ügye után ugyan sikeres lett az esetről írt könyvével, de az élet minden más pályáján látszólag kiüresedetté vált, és az állásából is elbocsájtották. Azonban az FBI-nak újra reaktiválnia kell; a börtönből megszökik Joe Carroll, az Edgar Allen Poe fétises sorozatgyilkos, aki Hardynak köszönheti, hogy a rácsok mögé került.

Mint láthatjátok a történet korántsem eredeti, de annál inkább tekinthető szavatos alapnak egy jó kis high concept dráma-krimi kombóhoz. Azonban a leírt cselekmény a lezárás miatt kicsit csalóka, szerintem ez inkább thrillerre, mint személyi drámára fog hajazni. Ennek ellenére már az első epizódban is helyet kap Hardy nyomozó züllöttsége, akit rendkívül hatásosan és reálisan kelt életre a színészi pályán mostanság sajna keveset foglalkoztató Bacon.

http://www.dadsbigplan.com/wp-content/uploads/2013/01/the-following-pilot.jpgSzerencsére nem csak a jó öreg Kevin brillírozik, a megszállott gyilkos szerepében tündöklő James Purefoytól egészen az eddig inkább film-mellékszerepeket vállaló Shawn Ashmore-ig mindenki jónak tekinthető. Az első rész alaptempója egyébként rendkívül lendületes, szerencsére (bár sajna láttam már ilyet) a 45 perces játékidő egésze alatt végig le tudott kötni, és bár a székhez nem láncoltak oda az izgalmak, felvezetésnek ez is megteszi.

 


Egyenlőre kevés dolog derült ki a valódi sztoriról, mindenesetre a lezárás nagyszerűen sikerült, a sorozat maga pedig technikai szempontból eddig kifogásolhatatlan. És annak ellenére hogy logikai bakikat már itt is találni, én nagy elánnal fogom rávetni magam a jövőhéten startoló második részre. Marilyn Manson Sweet Dreams-e pedig baromi jól funkcionál zárózeneként.

 

A Following teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr915041139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása