Coming Soon - Trailerdömping, avagy sci-fi a köbön
2012. december 13. írta: danialves

Coming Soon - Trailerdömping, avagy sci-fi a köbön

Egyre inkább úgy néz ki, hogy jövőre Hollywoodban újjáélesztik a sci-fit, legalábbis a 80-as évek óta nem látható mennyiségben és pénzből készülnek ilyen művek a stúdiókban, hogy aztán nemsokára elárasszák a mozikat. Az elmúlt egy hét során 3 előzetessel is találkozhattunk a felhozatalból, bónuszként pedig még egy Man of Steel trailerben is gyönyörködhetünk.

Pacific Rim

Az embernek kezd egyre inkább az az érzése támadni, hogy a stúdiók igyekeznek évről-évre egymásra licitálni megalomániában, bár jobb filmeket ettől még nem sikerül készíteniük. Valószínűleg ez esetben sem a történet és a karakterek komplexitásán fogunk elalélni, de Guillermo del Toro rendező egy olyan alkotással érkezik, amelynek láttán még talán Michael Bay is kitér a hitéből. Az enyhe asylum-hangulatú óriásrobotok vs. óriás űrlények szinopszison kívül sokat nem tudhattunk meg idáig a filmről. Viszont KIBASZOTT ÓRIÁSROBOTOK HARCOLNAK BAZI NAGY ŰRLÉNYEKKEL!!!! Kell ennél több? Meglátjuk.

After Earth

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy M. Night Shyamalan olyan mélyre tette a lécet az utóbbi időben, hogy már nem tud csalódást okozni. Ennek ellenére mindenképpen értékelnünk kell az igyekezetet, hogy az első trailer alapján mégis megpróbálkozik ezzel új művének segítségével. Az ember, aki karrierjét a hátborzongató thriller-horroroknak szentelte, úgy döntött, hogy készít egy természetfilmes-túlélő Disney családi kalandfilmet, és csak hogy fokozzuk a gyűlölet faktort, a főszerepeket Hollywood egyik legtúlértékeltebb "színész"-családja alakíthatja. Természetesen a remény hal meg utoljára, de mindenképpen álljon itt az alábbi videó mindenki számára elrettentő példaként, hogy hogyan lehet George Lucast megszégyenítő módon kevesebb, mint 15 év alatt az instant klasszikus filmektől az ultragagyiig eljutni.

Oblivion

Nézzük hogyan is kell egy érdekes sci-fit megalkotni. Posztapokaliptikus látvány, egy kis rejtély, idegeninvázió, társadalmi feszültség a hi-tech kutatók és a nincstelen pórnép között (Cloud Atlas után szabadon). És nem Tom Cruise. Sajnos ez utóbbit az Oblivion készítői az égvilágért sem tudták betartani, így a főhős leginkább egy fogkrémreklám tökéletes mosolyú, tökéletesen kinéző és tökéletesen hiteltelen karaktereit idézi meg. Az első másodpercek agonizálása a Super Bowl-ról meg aztán végképp előhozza az egyszeri nézőből az amerikai "kultúra" iránt érzett szánalom érzését. Kivéve persze, ha az egyszeri néző egy kiadós McDonalds ebéd után ül be a filmre egy new york-i moziban, csak azért, mert Cruise a főszereplő. A legfontosabb kérdés, ami a jövővel kapcsolatban foglalkoztatja, hogy ki nyeri a 2013-as Super Bowl-t, kifelé a moziból pedig minden bizonnyal az fog járni a fejében, hogy a Tom annak ellenére, hogy milyen fasza gyerek, mégis miért egyenesen futott az űrhajó alatt? Reméljük, azért a film nem nekik készül, és akkor bizony egy igen jó műre számíthatunk.

Man of Steel

Directed by Zack Snyder.

Story by Chritopher Nolan.

Úgy gondolom ezzel eleget is mondtam, beszéljenek inkább a képek.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr274964335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.13. 21:52:49

ideje volt már. Sci-fi az egyik legkényesebb téma, mert ha nem minőségi a cucc, akkor nagyon mellélehet lőni vele. Imádom a műfajt, úgyhogy az összes várós.

Ráadásul a mai technika lehetővé teszi, hogy brutális látvány legyen a képernyőn.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 08:17:53

hát engem csak a Supi érdekel, de az meg nem igazi sci fi, a többi valahogy nem győzött meg, mondjuk nem vagyok valami hatalmas sci fi fan az is igaz.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2012.12.14. 17:21:36

"Egyre inkább úgy néz ki, hogy jövőre Hollywoodban újjáélesztik a sci-fit, legalábbis a 80-as évek óta nem látható mennyiségben és pénzből készülnek ilyen művek a stúdiókban, hogy aztán nemsokára elárasszák a mozikat."

Az 1995-2005 is elég izmos tíz év volt, szinte számolatlanul, heti rendszerességgel jöttek az azóta egyfajta kultusszá vált mozik (A lény, Mars filmek, Alien4, A bestia, Az asztronauta stb.).

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.14. 18:57:18

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): Lehet, hogy én vagyok műveletlen, de ezek közül nem sokat ismerek, és amit igen, azt sem tartom kultfilmnek. :D
És azért akárhogy is nézem, a számolatlanul jövő sci-fik az utóbbi 10-15 évben egy-két kivételtől eltekintve vagy kis költségvetésű független alkotások voltak (Moon, Pandorum), vagy nagy költségvetésű gagyik (Battle: LA, Skyline) vagy kis költségvetésű gagyik (film+, cooltv műsorából tetszőlegesen választható).
Nem is tudom mikor áldoztak utoljára olyan alkotásra 100 millió közeli összeget, amelynek nem az volt a lényege, hogy az űrlények szarrá rombolják a bolygónkat (Prometheust leszámítva)
süti beállítások módosítása