Villámkritikák: Ne engedj el! (2010) ; Kezdők (2011)
2012. július 16. írta: FroG

Villámkritikák: Ne engedj el! (2010) ; Kezdők (2011)

Először is, bocsánatot szeretnék kérni a blog inaktivitása miatt , de a magánéletem miatt nem igazán jutott időm kritikákat írni, sőt, filmeket sem igazán néztem.  De most visszatértem, mégpedig 2 film villámkritikájával.


Ne engedj el !

http://4.bp.blogspot.com/_VV_M0MN7Bug/TLUOXDXQJtI/AAAAAAAAAFI/dyXnT-yY75s/s1600/8ffe95078879d4ef_never-let-me-go-movie.jpgRég volt már rám ekkora hatással egy film, mint Mark Romanek 2010-es munkája. A történet alapja egy igencsak velős mondanivaló köré tevődik, mégpedig az emberi klónozás szükségességét vitatja. Nagyszerű film a Ne engedj el!, és nem csak az igencsak aktuális konklúzió- , hanem a nagyszerűen felvázolt cselekmény miatt is. Három főszereplőnk karaktere végig szimpatikus, a történetbe pedig annyi érzelmet sikerült sűríteni, amely igencsak jó mennyiség egy 104 perces alkotástól. Ezen tények Mark Romanek rendező munkáját dicsérik, aki mindent beleadva adaptálta Kazou Ishiguro regényét. A film tehát rendkívül érzelmes és megható, erre csak tetőznek az elképesztő szívszorító zenék, valamint a három főszereplőnk játéka. A színész trió közül talán Keira Knightley a leggyengébb, azonban Ő is igencsak jól alakít. Viszont Andrew Garfield és Carrey Mulligan játéka szenzációs, mindketten rendkívüli átélést tanusítanak a komplikált karakterük megformálásban. Jó film tehát a Ne engedj el!, mindenkinek ajánlom minimum egyszeri megnézésre, hisz aktuális mondanivalót tartalmaz, rendkívül szimpatikusak a karakterei, jó a rendezés, a zenék pedig mesések.

Kezdők (2011)

http://4.bp.blogspot.com/-3shyh0cbKsA/Tx4ltVTsOtI/AAAAAAAAAjQ/09y639oyprc/s1600/beginnes.jpgA Kezdőkről azért nehéz írni, mert igazán nem tudom mit váltott ki belőlem. Volt hogy tetszett, máskor untam, de végig sikerült lekötnie. A film rendkívül minimalisztikus, és lassan felépített cselekménnyel döcög a lezárás felé, még sem tudnám azt mondani rá , hogy unalmas. Ugyanis a hangulat valahogy elcipeli a hátán a történetet, és végig kíváncsiak vagyunk mi lesz két főhősünk románcából, valamint hogy zárul férfi főszereplőnk apjának sorsa. Bevallom őszintén, a filmet csak a színészek miatt néztem meg, hiszen Ewan McGregor régóta nagy kedvencem, Melanie Laurent nagyszerű a Becstelen Brigantykban, Cristopher Plummer pedig hatalmas elismeréseket zsebelt be az itteni játékáért, többek között egy legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-szobrocska is a birtokába került. Szerencsére egyikőjükben sem kellett csalódnom ; a McGregor - Laurent páros végig jól funkcionál, és tényleg elhittem hogy ők bizony szeretik egymást. Plummer talán kissé túlértékelt a szerep kapcsán, azonban Ő is megfelelően és kellemesen alakítja az életét újrakezdő öregúrt, aki számomra rendkívül szimpatikus volt. A Kezdők tehát határozottan jó film, csak nem tudom igazán megindokolni miért. Szép a fényképezés, a színészi játékok is nagyon jók, a két főszereplőnk kapcsolata pedig egészen hihető. Mégsem ezért tetszik, és tényleg nem tudom miért is igazán. Talán az újranézésnél megtalálom az indokokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr234659857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása