A magyar mozizás jövője? - Kipróbáltam a CinemaPinket
2017. május 08. írta: danialves

A magyar mozizás jövője? - Kipróbáltam a CinemaPinket

Sok filmrajongó lélegzett fel a CinemaPink magyarországi piacra lépésének hallatán, mint hogy ez a mozilánc látszott megtörni a botrányos hozzáállású CinemaCity egyeduralmát. Nem feltétlenül azért, mert akkora erőt képviselne (2 budapesti mozit például a MiMozink-hálózat is fel tud mutatni, az Artmozi berkein belül működő filmszínházakról nem is beszélve), hanem mert saját territóriumán támadta meg a kvázi-monopolhelyzetben lévő céget: két korábbi létesítményüket vették át és álltak elő egy olyan mozi elképzelésével, amely nem csak elhelyezkedésével tud versenyezni a nézők kegyeiért. A nyitás finoman szólva sem volt zökkenőmentes, de jó előjelnek tűnt például, hogy a CinemaPink abban a Mammutban volt képes versenytársa árai alá menni, ahol évekig fizettünk magasabb jegyárat arra hivatkozva, hogy pláza bérleti díjai miatt van erre szükség. És még ha ez a különbség jelentéktelen is, végül is mégiscsak egy luxusmozit kapunk érte. Kapva kaptam tehát a lehetőségen, hogy végre nem kell Újbudáig elzarándokolni, ha feliratosan szeretnék látni egy filmet, így pénteken bevettem magam A galaxis őrzői 2-re.cinemapink-mammut-moziterem-1024x576.png

A luxus eleinte csak amolyan filmes luxus, a CinemaPink sötét színvilágú, elegáns belső terei ugyanis ügyesek abban, hogy az előkelőség érzetét elhitessék, de valójában természetesen semennyivel sem exluzívabbak egy átlag plázamozi környezeténél (ez valószínűleg a mosdóban lesz igazán szembetűnő), a termekből kifelé lépcsőzve a lounge hátoldala egyenesen egy filmes díszlet benyomását kelti. Néhol érdemes lett volna be is áldozni valamennyit a funkcionalitás kedvéért: a pénztárt és a büfét megcserélték (illetve előbbi kijött az előtérbe két amerikai típusú fülkeként), így mindkettő lényegesen kisebb lett, és a sorokat elnézve jelenleg épp, hogy megküzdenek a nézősereggel (arról nem is beszélve, hogy az emberek pont úgy kígyóznak, hogy elzárják a bejáratot). És ne feledjük, még nincs online jegyfoglalás, honlap, alig ismerik a mozit, ráadásul egy átlagos péntek este jártam arra, nem pedig mondjuk egy Star Wars premierjekor.

Ugyanakkor a mozitermekbe lépve már a valódi minőség csap meg: az első két sorban hatalmas plüssfotelek várják azokat, akik hajlandók egy nyaki görcsöt beáldozni a kényelemért, amit én egyelőre indokolatlannak érzek, hiszen a feljebb elhelyezkedő bőrfotelekben és -kanapékon éppen olyan kényelmesen lehet terpeszkedni. Igen, végre van lábtér, ami nemcsak azt jelenti, hogy akár a 190 centis nézők is kényelmesen kinyújthatják a lábukat, de például a film közepén pisilni kiszaladók vagy a későn érkezők sem fognak átesni rajtunk.mammut.jpg

Utóbbiak pedig lesznek egy páran, ugyanis engem is meglepetésként ért, hogy a film előtt (gondolom, egyelőre) nincsenek reklámok, pontban a kiírt időpont szerint tűnt fel a Marvel-logó, a notórius késők, illetve a reklámok kihagyására bazírozók pedig kereshették a helyüket a sötétben. Ugyanis hiába tűnik papíron remek ötletnek a székek elé vetített helyszám, a kétségbeesett keresgélésből úgy tűnt, ezeket egy láb vagy egy táska sokszor takarja, és végeredményben egyáltalán nem könnyebb megtalálni a helyet, mint más mozikban. Ez egyébként azért is hatványozottan zavaró, mert a fotelekbe belesüppedve addig lehet jól látni, amíg mások is így tesznek: a terem esése egyáltalán nem nagy, így ha akár 5-6 sorral lejjebb is feláll valaki, jó eséllyel bele fog lógni a látóterünkbe (egy vérmesebb fanboy le is üvöltött néhány sietős nézőt, akik már a második stáblista alatti jelenetnél kitakarták a fél vásznat készülődésükkel). Ha már sötét: a nyitáskor jelentkező technikai bakik közül annyi mindenképpen megmaradt, hogy a képek fényereje rendkívül alacsony, mintha egy óriási laptopképernyőt néznénk, annyira gyéren veri vissza a fényt a vászon, és a Dolby Atmos hangból sem érzékelni sokat.

Mindent egybevetve a CinemaPink esetében nem szabad hinni a parasztvakításnak, pontosabban nem a parasztvakításnak szabad hinni: nem a menőnek tűnő részletek, hanem a kényelem és az ehhez képest abszolút korrekt jegyár, valamint a feliratos vetítések miatt lesz érdemes eljárni ebbe a moziba (az is szimpatikus, hogy több filmet - elvileg - nézői kérésre vettek fel a műsorra), amihez egy ideig ajándékként még reklámmentességet is kapunk. Úgyhogy én boldogan lecserélem a Cinema Cityt a CinemaPinkre és ugyanezt tudom ajánlani nektek is - csak aztán ne felejtsetek el időben odaérni a filmekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr3312486777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyílméregbéka 2018.01.08. 19:37:10

A CinemaPink Mammutnak AZÓTA SINCS honlapja, a 80-as éveket idéző módon telefonon (!!!) lehet jegyet rendelni, amit állítólag sosem vesznek fel.
Vagy odamész személyesen, mint a szocializmus korában.
Így viszont nem tudni, hol vannak szabad helyek, hányan ülnek már a teremben, a kívánt hely szabad-e - pl. fájós lábú rokon csak úgy tud ülni, ha egyik oldalon kilógathatja a lábát stb.
A FB oldalukon folyamatos a reklamáció, de csak vihognak és sablondumákkal rázzák le az embereket.

Az egyetlen megoldástól, ti. egy HONLAP LÉTREHOZÁSÁTÓL úgy vonakodnak, mint szűzlány a nászéjszakán.

Ez szerintem nem egy normális mozi, nem egy normális üzemeltetői hozzáállás és én kerülni fogom.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2018.01.08. 20:02:41

@nyílméregbéka: Ja, hát ebben én is csalódtam, kriminális, hogy ennyi idő alatt nem sikerült egy honlapot összeeszkábálni, de mondjuk a MOM nyitásáról is össze-vissza beszéltek, valamikor azt írták, hogy november végén megnyitják, hát látod, mennyire sikerült...

Annyit tennék csak hozzá, hogy én eddig kétszer hívtam őket, mindkétszer azonnal felvették és azt is megmondták, hol vannak a helyek. Amúgy meg ha nem hihetetlen népszerű filmre mész (SW vagy Thor), akkor semmi szükség a foglalásra, mert még mindig alig jár oda valaki.
süti beállítások módosítása