ComingSoon - 2015. szeptember 17.
2015. szeptember 15. írta: danialves

ComingSoon - 2015. szeptember 17.

Az elmúlt hetek kisebb pangása után most már végre kezd alakulni a szeptemberi filmtermés, bár még nem tombolnak százával a lenyűgöző produkciók. De akik a nyár végi felhozatalnál egy fokkal jobb filmekre vágynak, azokat várja egy dán dráma, Woody Allen, az egyik legjobban sikerült YA-mozi folytatása és egy fagyos blockbuster is.
Woody Allen tempóját lehetetlen ésszel felérni: jóformán még egy év sem telt el legutóbbi munkája óta, már itt is van a következő. Igaz, a legtöbben azt mondják, nem tesz jót neki ez a tempó, az Abszurd alak például már két hónapja fut az USA-ban, meglehetősen felemás reakciókat eredményezve. Persze nem biztos, hogy a gyors elkészülte az oka a film hiányosságainak, de az már most látszik, hogy nem fog a rendező legsikerültebb művei közé tartozni.
Az útvesztő második felvonása nagyjából képes az első rész színvonalát hozni, de a vége felé sajnos túlságosan is elindult az éhezőkviadalosodás útján. Bővebben kritikánkban.
A legújabb dán dráma címéhez méltóan meglehetősen csendes, és első látásra nem is kecsegtet olyan súlyos drámával és tabudöntögető konklúzióval, mint a skandináv ország elhíresült darabjai. Persze a dánokból kiindulva ez nem jelent többet annál, mint hogy "mindössze" egy minőségi filmmel gazdagodik az, aki jegyet vált rá, úgyhogy kétségbeesésre semmi ok, de aki a következő skandináv klasszikust várja, az érzésem szerint szükségszerűen csalódni fog.
Meglehetősen kétarcú film lett az Everest, amelyben eseménytelenség, érdektelen karakterek és pazar jelenetek egyaránt megtalálhatók. Itt írtunk a filmről.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr227777584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soadroli 2015.09.15. 21:23:04

abszurd alak nagyon várós Phoenix miatt :D
süti beállítások módosítása