A hét előzetesei (12. hét, 2016.)
2016. március 25. írta: danialves

A hét előzetesei (12. hét, 2016.)

Nem akármilyen filmek mutatkoztak be ezen a héten: egy Emmanuel Lubezki és Ewan McGregor nevével fémjelzett bibliai sztori, a Másnaposok rendezőjének Fegyverneppere, a legósított Batman, valamint Bridget Jones régóta várt harmadik szerencsétlenkedése is egy-egy trailerrel jelentkezett, de a legnagyobbat pont a legkevesebb hírverést kapott alkotás durrantotta:

Deepwater Horizon

Nehéz a látottakhoz bármit is hozzáfűzni: kérem szépen, így kell egy előzetest összerakni!

Bridget Jones's Baby

A nagy folytatáshullámból miért pont a 2000-es évek egyik meghatározó romantikus vígjátéka maradt volna ki? Ráadásul bő egy évtized múltán a harmadik Bridget Jones jó eséllyel sokkal nagyszabásúbbnak tűnik majd, mintha futószalagon dobták volna ki a második után - habár erre az előzetes alapján semmi jel nem utal. Szóval jó eséllyel egy újabb nosztalgiázással eladott középszernek nézünk elébe, amelyben valószínűleg az lesz a legizgalmasabb, hogy Renée Zellwegert hogyan drótozták össze egy forgatás erejéig...

War Dogs

Todd Phillips a meglehetősen csúf véget ért Másnaposok-trilógia után újra nyeregben van, méghozzá egy botcsinálta Fegyvernepper-t hozva el nekünk Jonah Hill és Miles Teller főszereplésével. Nem állíthatom, hogy a hasamat fogva kacagtam ezen a előzetesen, ugyanakkor egyértelműen látszik, hogy van valamennyi kreativitás és fantázia War Dogs-ban - a rendező munkásságából kiindulva pedig ha ez adott, akkor a humorral sem lesz gond.

Last Days in the Desert

Rodrigo Garciáról talán nem hallottak sokan, filmje főszereplőjéről, illetve friss Oscar-díjas operatőréről viszont annál többen, és talán elsősorban miattuk lehet érdekes Jézus sivatagi böjtölésének és megkísértésének feldolgozása. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden tekintetben meggyőzött ez a trailer, ugyanakkor a produkcióban rejlő ígéretet sem csökkentette. Avagy a Last Days in the Desertből a látottak alapján még ugyanúgy lehet jó és rossz film is a látottak fényében, és én továbbra is borzasztóan kíváncsi vagyok rá.

The Lego Batman Movie

Nem véletlen, hogy pont a Batman v Superman premierjére időzítették A Lego-kaland első spin-offjának előzetesét, amely igyekszik megragadni a szuperhős humorosabb oldalát. Amelybe a Warnernél, úgy néz ki, simán belefér, hogy még a legkínosabb Batman-mozikat is halálos komolysággal vállalják fel, legalábbis ha tényleg ilyen poénkodó stílust képzelnek el a karakternek, valahol a Batman és Robinnál le kellett volna állítania a felsorolást. (De lehet, hogy csak én néztem túl sok Deadpoolt az utóbbi időben.) De ettől függetlenül sincs tele ez a rövid teaser lenyűgöző húzásokkal, az egyetlen bizodalmam csak az, hogy A Lego-kaland is messze felülmúlta az előzeteseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr158525262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2016.04.25. 01:55:30

Last Days in the Desert, avagy Obi Van Kenobi utolsó megkisértése határozottan érdekesének néz ki. Az már biztos, hogy szép film lesz, reméljük kellő tartalommal is sikerül feltölteni. (Scorsese mindenesetre anno magasra rakta a léccet, ráadásul ő is pont egy spirituálisabb témájú filmmel fog legközelebb jelentkezni.)

Engem a War Dogs is megvett. Még akár a Másnaposoknál is jobb lehet (viccesebb nem feltétlenül). Viszont érzékeny a téma, a Fegyvernnepperben pont az szerettem, hogy a könnyed hangulat mellett azért volt társadalom kritika is, itt úgy néz ki teljesen elhülyéskedik a filmet. (Mondjuk ez még nem biztos, hogy baj lesz.)

A Lego Kalandot imádtam, szóval akármilyen harmatos is a Lego Batman előzetese mindenképpen megnézem. Remélem ennek is sikerül hasonlóan kreatívnak lennie, és nem ugyanazt az 1-2 poént (darkness, "I'm Batman") ismételgeti majd.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.04.25. 08:53:18

@The Man Who Laughs: Azért tegyük hozzá, hogy a Lego Batmanhez kb. pár nappal a poszt megjelenése után kiadtak egy sokkal jobb trailert (vagyis inkább jelenetet), szóval én most már bizakodom. :)
süti beállítások módosítása