Ti válaszoltatok... (mi meg válaszolunk nektek)
2015. augusztus 06. írta: danialves

Ti válaszoltatok... (mi meg válaszolunk nektek)

Köszönjük szépen mindenkinek, aki vette a fáradságot a kérdőívünk kitöltésére, amelyet ezzel lezárnánk, és reagálnánk az ezen keresztül érkezett javaslatokra.

Az adatokból látszik, amit már régóta sejtettünk, azaz, hogy a Facebookról érkező olvasók száma drasztikusan lecsökkent: míg egy éve 44%-otok ezen a platformon keresztül követett minket, most már 25%-on áll ez az arány. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb rajongónk lenne (a számok nem ezt mutatják), hanem csak -többek között - ez a kérdőív sem jutott el hozzájuk: a Facebook igyekszik a posztok elérését csökkenteni, hogy a fizetős hirdetések felé terelje az oldalakat, tehát akik követnek is minket a közösségi hálón, alig látnak belőlünk valamit. Ez a ti szempontotokból pedig azt jelenti, hogy amennyiben valaki Facebookról talált ide és nem szeretne egy írásunkról sem lemaradni, az mihamarabb váltson RSS-olvasóra, blog.hu követésre vagy valami egyéb megoldásra.questionnaire2.jpg
A "Milyen más filmes oldalakat olvasol?" kérdésre szinte feldolgozhatatlan mennyiségű filmes orgánumot írtatok, és 1-2 ember kivételével szinte mindenki legalább 3-4 ilyen platformot követ. Ebből az is kiderült, hogy például masszív Aeonflux és Filmdroid olvasók szeretnének filmhíreket látni vagy írják azt, hogy "a box office elemzések hiánypótlóak lennének" (miközben a fenti kettőt is beleértve legalább 7-8 magyar oldal készít ilyeneket). Higgyétek el, véges számú filmhír van a világon, és mi sem tudnánk mást leközölni, mint amit az egyébként igen számos ezzel foglalkozó portál megtesz, az meg sem nektek, sem nekünk nem érdekünk, hogy ugyanazt csináljuk mint mások, csak esetleg rosszabbul. Érkezett egy olyan javaslat is, hogy a héten megjelent trailereket adjuk ki egy posztban, amely tényleg jogos abból a szempontból, hogy ezekről könnyű lemaradni, ha az ember nem figyel napi szinten. Kérdésünk tehát:



(És az illetőnek üzenjük, hogy  - ahogy azt már jeleztük is korábban - a jövő év elejétől mi is bevezetjük a filmes naplókat, szóval ez a kívánsága biztosan teljesülni fog.)

Az "Olvasnál-e más témában is?" kemény kötélhúzás lett az igenek és a nemek között, előbbieknél pedig főként a könyvek (és a filmekhez kapcsolódó könyvek) jelentek meg kívánságként, úgyhogy elsődlegesen ezekkel próbálkoznánk meg. (Mert azért a "nem"-mel válaszolókat sem akarjuk elijeszteni.)

Egyéb kívánságok:

"helyszíni beszámolók magyar filmek forgatásáról, vagy Mo.-n forgó külföldi filmekről"

Sajnos ezekre nem osztogatnak csak úgy sajtóbelépőket, úgyhogy (bár mi is szívesen részt vennénk ilyenekben) erre nincs lehetőségünk

"Werewolf hiányzik. Hova tűnt a horror részleg üdvöskéje?"

Werewolf köszöni az érdeklődést, és üzeni, hogy nem ették még meg a zombik, de most kisebb válságban van (mármint blogolás szempontjából).

"írjatok már lécci a Rudderless c. filmről"

A kívánságlistával kapcsolatban újra szeretném leszögezni, hogy még mindig eszméletlen mennyiségű beküldés van rajta, és tisztában vagyunk vele, hogy ebből mindenki csak annyit lát, hogy pont az övéről nem írunk, de kérjük, továbbra is legyetek tekintettel arra, hogy a ti kérésetek előtt még lehet, hogy 30-50-80 db van, és nem két perc ezeknek a végére jutni. Ugyanakkor (és a Rudderless is történetesen ebbe a kategóriába tartozik) egy szerző-kérés nélkül beküldött címnek minden esélye megvan, hogy egyáltalán nem vállalja be senki: míg pl. én akár egy gyengébb darabnak is adok esélyt, ha azt valaki külön tőlem kérte. Úgyhogy csak egy tipp, ha valaki nem szeret sokat várni, érdemesebb a beküldését címeznie valakinek (lehetőleg olyannak, aki foglalkozni is fog vele), és akkor valószínűleg hamarabb sorra kerül. (De úgy tudom, hogy FilmBaráth megsajnálta az illetőt és írni fog a Rudderlessről soron kívül.)

"Esetleg lista a pontozásaitok alapján?"

Ez egy abszolút jogos kérés, de egyelőre 1400 kritikát kéne visszamenőleg felcímkézni hozzá. Mindenesetre észben tartjuk.

"Lassabb kapcsolaton keresztül a weboldal megjelenése néha döglassú."

Betárcsázós nettel nyilván nem fog olyan gyorsan betöltődni, mint gigabites sávszélességgel, de ilyenkor érdemes mobilról próbálkozni, mert a mobil nézet értelemszerűen egyszerűbb. (Sajnos a blog.hu mobil verziója nem érhető el desktopról.)

"Danialvesnek erre áll a fasza? :D"

Danialvesnek alapvetően a bukkake incest midget porn-ra áll a fasza, úgyhogy ez most mellément. ;)

"Mennyi pénzt kaptok ezért?"

Itt mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr567682788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2015.08.06. 19:51:46

Poén volt teeee...tudom, hogy milliókat szakítotok havonta a stúdióktól!!!444

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.06. 19:57:20

@Dr_utcai_arcos: Sajnálom, ebben a kérdésnek nincs helye viccnek, nekünk igenis muszáj bevallanunk, hogy milyen súlyos összegekkel befolyásolják a véleményünket, különben még a maradék hitelességünk is elveszne. ;)

AldoWinnfield 2015.08.06. 20:25:24

@Dr_utcai_arcos: igen, elértünk oda, hogy már a hátsónkat is húszezressel töröljük ki.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.06. 20:28:53

@AldoWinnfield: És egyeseknek ezért még csak meg sem kellett dolgozniuk, hanem csak beleültek a jóba. :P

Dr_utcai_arcos 2015.08.06. 20:29:34

@danialves: Egyébként a készülő filmekről. Van ma kb(!) tizenpár statiszta ügynökség, akik szolgáltatják az emberanyagot. Nem próbáljátok meg velük felvenni a kapcsolatot, hogy esetleg... és akkor ti is csináltok nekik egy kis reklámot -leírjátok, kinek a segítségével jutottatok be- meg nektek is ez olyan kuriózum lenne, amit más blogok nem tudnak nyújtani. (?)

AldoWinnfield 2015.08.06. 20:33:32

@danialves: Ja, azt a szemetet én is utálom!!!! (Egyre gondolunk? )

:D :D :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.06. 20:36:38

@Dr_utcai_arcos: Az a baj, h egyrészt nem minden filmnek van statisztaigénye, sőt, a többségnek nincs (vagy ha van is, olyan kicsi, hogy nyilvánosan soha nem lesz meghirdetve), a The Martiannél is idejött a second unit bohóckodni, oszt kész.
Meg azért nem csak bejutni kéne, abból nem lesz cikk, hogy ott álldolgálunk a másik 100 statiszta között és méterekről csodáljuk Bruce Willist és társait, egy ilyen riportnak akkor van értelme, ha rendelkezésre áll valaki a stábból és a színészek közül. Ez pedig csak akkor működik, ha haver vagy, nem véletlenül sikerül csak 1-2 nagyobb hírportálnak ez, és akkor is leginkább a magyar filmeknél.
Szóval röviden és tömören, nem igazán lehet megkerülni, hogy nagyon menőnek kell lenni ahhoz, hogy ez összejöjjön.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.06. 20:37:12

@AldoWinnfield: Újabban ijesztően gyakran értünk egyet, úgyhogy még ez is előfordulhat :D

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2015.08.06. 23:56:57

Szóval akkor lesz külön zene blog, vagy sem?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.07. 07:25:37

@robertdani: Azt nem tudom, igazából csak azt beszéltük meg, hogy ide mit emeljünk be, de a kollégák leginkább könyves témában voltak lelkesek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.07. 10:07:13

rájöttem, hogy igazából ti a kérdőíveket szeretitek a legjobban az egész blogolásban.
Bazz, egy kérdőív kiértékelésbe is képesek vagytok egyet betenni. :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.08.07. 10:26:31

@doggfather: Látod, nekem még a faszom is erre áll. :D
De amúgy csak azért teszek bele ilyet, mert legutóbb pl. 80-an szavazták meg, hogy legyen heti ComingSoon, aztán azóta egyiket sem olvasták ennyien. :D Szóval ha nem gond, mielőtt rászánok egy percet is az életemből egy új rovatra, azért körbekérdeznék, hogy ez csak egy ember kívánsága, vagy esetleg fogják is olvasni. ;)
De amúgy most is ott tartunk, hogy hiába vezetnek az igenek, 130 emberből 100at még egy kattintás erejéig sem érdekelt a dolog...
süti beállítások módosítása