A hét előzetesei (49-50. hét, 2015)
2015. december 11. írta: danialves

A hét előzetesei (49-50. hét, 2015)

Az elmúlt két hét ismét egy kissé döcögősen indult előzetesek szempontjából, de utána megint csak kapkodtuk a fejünket a rengeteg ígéretes mű még ígéretesebb reklámjait látva. Tarzan, az X-Men, Spielberg és Shane Black gondoskodtak arról, hogy rajongóik már most lázba jöjjenek, úgyhogy következzen a 7 legfontosabb trailer az utóbbi napokból:

Mojave

William Monahan alaposan megbolygatta az állóvizet, legújabb filmjét ugyanis nehéz lenne bármilyen klasszikus zsáner keretei közé beskatulyázni. Az biztos, hogy ez a filozofikus bosszú-thriller két remek alakítással lesz megtámogatva, Garrett Hedlund, de elsősorban Oscar Isaac részéről. Utóbbi már ebben a bő két percben is hátborzongatóan őrült pillanatokat szerzett, és ha más nem is fog kiemelkedni a Mojave-ből, erről az egy vonásáról biztosan meg fogjuk jegyezni.

Eye in the Sky

Gavin Hoodot Hollywood egyik legalulértékeltebb rendezőjének tartom, legújabb művét viszont egyelőre még én sem tudom hova tenni. Az egyszerre high-tech sci-fiként és háborús moralitásdrámaként működő darab előzetese a hasonló alkotások egyik legelhasználtabb dilemmájára látszik felépíteni magát, és amellett, hogy viszonylag nehéz sokoldalúan megközelíteni a járulékos veszteség témakörét, erre az egy történésre sem a legegyszerűbb felépíteni egy komplett filmet. Bízzunk benne, hogy az előzetes tehetségesen nem árulta el a sztori fontosabb fordulatait, és nem csak ennyit tartogat nekünk az Eye in the Sky.

The Nice Guys

Shane Black a Halálos fegyverrel lett sokak kedvence, most pedig gyakorlatilag ugyanehhez a hangulathoz kíván visszatérni legújabb alkotásával, első látásra sikerrel. Annak ellenére, hogy nem a legeredetibb az író-rendező által választott téma, a The Nice Guys trailere tele van friss humorral és szövegekkel, és egyértelműen 2016 egyik legjobb darabjának ígérkezik. Elvileg ki más lehelhetne új életet a műfajba, mint az ember, aki lényegében naggyá tette?

The BFG

Nemcsak Black, hanem egy másik rendező is úgy döntött, hogy visszatér a karrierje kezdetét meghatározó filmekhez, ugyanis Spielberg legközelebb Roald Dahl ifjúsági fantasyjának adaptációját készíti el. Méghozzá rá jellemző tempóban olyan gyorsan, hogy még ki sem futott előző alkotása a mozikból, máris itt van az újnak az előzetese. Amely tényleg tökéletesen adja vissza a direktorra jellemző hangulatot, de lenyűgözni mégsem volt képes: Spielberg mintha már a meséket is csak rutinból gyártaná. Én már a Ready Player One-ra tekintek előre.

The Legend of Tarzan

Tarzan történetére nem mondhatjuk, hogy kevés mozgóképes feldolgozást ért meg, de miért pont ez maradna ki a klasszikus sztorik újrafeldolgozási lázából? David Yates művének előzetese meglehetősen ambivalens érzéket kelt: minden képkockája lenyűgöző stílusról árulkodik, ugyanakkor az egész trailer mintha úgy lenne összevágva, hogy a lehető leggenerikusabb blockbuster-hangulatot ragadja meg. Akárhogy is lesz, remélhetőleg az az egy erénye mindenképpen meglesz a legújabb Tarzannak, hogy Alexander Skarsgård személyében egy nagyon alulértékelt színészt tesz végre sztárrá.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out the Shadows

Csak nekem tűnik úgy, hogy Michael Bay tanítványai már szinte meg sem erőltetik magukat, hogy legalább a promózás idejére valami filmszerű dolognak tüntessék fel ezt a förmedvényt? A TMNT 2 előzetese olyan lazasággal dobálja ránk teljesen inkoherens képkockák sorát, mintha pontosan tudná, hogy leendő nézőiben hiba lenne elültetni azt az érzést, hogy nekik bármilyen agytevékenységre is szükségük lesz e vizuális ingerek kapcsán. Igaz, az mindenképpen pozitívum, hogy (nem mintha bárkinek is lettek volna kétségei) ezzel legalább nem árul zsákbamacskát a film.

X-Men: Apocalypse

Az eljövendő múlt napjai láttán sokan tettük fel a kérdést, hogy hova lehet még az X-Men-franchise-t fokozni, Bryan Singernek viszont nem voltak ilyen kétségei, és hamarosan meg is adja nekünk erre a választ. A kérdés tényleg csak az, hogy lehet-e még úgy tovább építeni ezt a sorozatot, hogy ne fusson ellentmondásokba, a kétévente bekövetkező világvége ne váljon súlytalanná, és mindeközben ugyanazon a színvonalon legyen képes szórakoztatni? (Illetve hogy Oscar Isaac alakítása feledtetni tudja-e majd borzasztó jelmezét?) Az Apocalypse továbbra is 2016 egyik legjobbnak ígérkező blockbustere, ugyanakkor mintha már ezek a képsorok is arról árulkodnának, hogy kezd sok lenni a jóból..

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr348138534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása